Μητσικώστας για τελετάρχης στην παρέλαση της Νέας Υόρκης!

31 Μαρτίου 2016

Robotis dimitrisΤου Δημήτρη Ρομποτή*

Αυτοί που μεθοδεύσανε παρασκηνιακώς την κατά παράβαση σχετικής αποφάσεως εκ της γενικής συνελεύσεως, τελεταρχοποίηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επερχόμενη ελληνική παρέλαση της Νέας Υόρκης, δεν θά’πρεπε να πάρουν και τον λογαριασμό ή τουλάχιστον ένα γενναιόδωρο μέρος του αντί να ζητάνε από τον κόσμο να συγκεντρώση το μισό εκατομμύριο δολάρια που υποτίθεται ότι θα κοστίσει το φετινό σόου;

Εντάξει, έχουμε πλάσει τις οργανώσεις κατ’εικόνα και ομοίωση – σαν τα μούτρα μας, δηλαδή – για να κάνουμε τη δουλειά μας, να προωθούμε τους δικούς μας ανθρώπους και να τονώνουμε τις μωροφιλοδοξίες μας, αλλά να βάζουμε και το χέρι στην τσέπη λίγο, όχι μονίμως να ζητάμε από τους άλλους!

Κάποια στιγμή και οι μαλάκες θα ξυπνήσουν, κατόπιν εορτής βέβαια, ως συνήθως, αλλά το ξεζούμισμα έχει όρια που είτε σηματοδοτούν τον θάνατο της αγελάδος ή την απαρχή εξεγέρσεως!

 

Εις ένδειξιν καλής θελήσεως λοιπόν και προκειμένου να διασκεδαστή κάπως το αίσθημα της κοροϊδίας, οι εδώ φίλοι του κ. Μητσοτάκη ας προβούν σε μια γενναιόδωρη εισφορά προς το ταμείο της παρελάσεως!

Ζούμε στην κατ’εξοχήν καπιταλιστική χώρα και δεν είναι ντροπή να αγοράζη κανείς κάτι εφόσον το κάνει με δικά του χρήματα κι’όχι των κορόιδων. Αλλωστε, τί νόημα έχει το δώρο που κάνουν στον Κυριάκο αν δεν τους κοστίση κατιτίς; Δεν νοείται τζάμπα δώρο εφόσον οι προθέσεις τους είναι ελικρινείς και αγνές, ειδάλλως πρόκειται για ξεφόρτωμα, βγάλσιμο μιας υποχρέωσης και τίποτα άλλο.

Ομως ο νέος Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός οπότε το καλόπιασμα πρέπει να είναι έργοις και γενναιόδωρο, διότι σ’αυτού του είδους τις σχέσεις τα νούμερα – παντός είδους – είναι που μετράνε όχι οι συμβολισμοί …

Συντελετάρχες ή μάλλον παραστάτες του Κυριάκου θα είναι σοβαροί άνθρωποι – πώς αλλιώς να σταθή η τελεταρχοποίησή του; – ο Βουλευτής Τζων Σαρμπάνης, ο ήρωας βατραχάνθρωπος Σκαρλάτος (μου διαφεύγει το μικρό του) και ο επιχειρηματίας Σπύρος Σπυρέας ο οποίος ως καλός Ελλην βοηθάει τους πάντες και τα πάντα και προσφέρεται για ξεζούμισμα.

Εύχομαι να μην πάρη ανάποδες κάποια μέρα κι’αρχίση να κλείνη πόρτες στα μούτρα, και με το δίκιο του! Ενδέχεται να είναι και ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, κ. Ντι Μπλάσιο. Ετσι που έχει πέσει η δημοτικότητά του, όπου τον φωνάξουν τρέχει και εν ανάγκη αλλάζει και ονόματα οδών σε «Αρτσμπισοπ Ιάκωβος Γουέι», «Ντιμίτρις Καστάνας Γουέι» και «Εθνικός Κήρυξ Γουέι» για να είναι σίγουρος ότι θα τον καλέσουν. Αξιος ο μισθός του …

Η τιμή του τελετάρχου ή Βασιλιά του Καρναβαλιού στην αφετηριακή του εκδοχή, κανονικά επιδαψιλεύετο σε ένα άτομο, διότι δεν μπορεί να υπάρχουν δύο βασιλιάδες, με εξαίρεση βέβαια την αρχαία Σπάρτη. Η Ομοσπονδία όμως που βλέπει μπροστά, πριν ακόμα κι’από τη λύση της Βοσνίας με τους τρεις, εκ περιτροπής προέδρους, σκέφτηκε να διευρύνη τον αριθμό των τελεταρχών, αφενός για να ικανοποιούνται περισσότεροι κι’αφετέρου για να τιμώνται πρώην ή πιθανοί οικονομικοί υποστηρικτές. Χωρίς τους τελευταίους παρέλαση δεν γίνεται, όπως και χωρίς χορηγούς δεν γίνονται Ολυμπιάδες κι’όλα τα περί «αρχαίου πνεύματος αθανάτου» είναι στάχτη στα μάτια των αφελών.

Τα τελευταία χρόνια, είθισται να χρίεται ένας τελετάρχης από τις ΗΠΑ και ένας από την Ελλάδα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί όχι κι’από την Κύπρο, αλλά ξέχασα, κι’αυτή Ελλάδα είναι, με λιγότερα χάλια όμως. Φέτος, για να χωρέση ο Κυριάκος χωρίς να ξεσηκωθή θύελλα διαμαρτυριών, επινοήθηκε το εξής παιδαριώδες, αν δεν επρόκειτο για τη φιλτάτη Ομοσπονδία, τέχνασμα: προσκαλέσανε όλη την πολιτική ηγεσία, πρόεδρο Δημοκρατίας, Βουλής, πρωθυπουργό και χλάααατς, ρίξανε στο καλάθι και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, όπως όταν πας για ψώνεια με τη μαμά, πετάς με τρόπο κανένα παιχνίδι ελπίζοντας ότι στα πολλά δεν θα το προσέξη και θα στο αγοράση. Οπερ και εγένετο!

Βέβαια, δεν μπήκανε στον κόπο να εξηγήσουν γιατί δεν κάλεσαν και τους άλλους αρχηγούς των κομμάτων, είναι μήπως παιδιά κατώτερων «θεών»;

Φυσικά, οι διοργανωτές ήξεραν ότι η πολιτική ηγεσία σ’αυτή τη συγκυρία δεν θα έφευγε από την Ελλάδα να έρθη για παρέλαση εδώ, χώρια που με εξαίρεση τον Προκόπη οι άλλοι ακούνε παρελάσεις και βγάζουνε σπυριά. Τί σπυριά, μυξίτες! Ετσι έμεινε ο Κυριάκος μόνος και μεγαλοπρεπής εξ Ελλάδος να κάνη το κομμάτι του όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

Αν είχανε φαντασία στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να στέλνανε τον Βούτση, μόνο και μόνο για να χαλάση τη σούπα αισθητικώς, αλλά κι’αυτοί χιούμορλες ιδεολογικοβαρεμένοι είναι, τί να περιμένη κανείς;

Ετσι έχουν τα πράγματα δύο εβδομάδες προ της παρελάσεως στην παρασυναγωγή (το κτίριο είναι πρώην συναγωγή) της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων …Μίζερος Νέας Υόρκης. Κι’όσοι πιστέψανε τις διακηρύξεις του προέδρου περί νέας αρχής, ακομματίστου, με μόνο κόμμα την Ελλάδα και τα λοιπά καλό θα είναι να θυμούνται ότι τα παιδιά του Κόρακος όσο πάνε και μαυρίζουν, δεν ασπρίζουν όπως δεν άσπρισε κι’ο μακαρίτης ο Μάικλ Τζάκσον!

Ωστόσο, στην ελληνοχριστιανική παράδοση η δυνατότης σωτηρίας προσφέρεται μέχρι και την τελευταία στιγμή, ως έμπρακτη μετάνοια! Αν θέλουν να σώσουν τα προσχήματα, αν όχι την ψυχή τους, όχι μόνο θα πρέπη να αποσύρουν την πρόταση στον κ. Μητσοτάκη, αλλά να καλέσουν για τελετάρχη τον Γιώργο Μητσικώστα, το πρώτο θύμα του «νέου ήθους» που κομίζει ο σημερινός «αρχηγός» της ΝΔ.

Του κόψανε τη ραδιοφωνική εκπομπή επειδή σατίριζε τον Κυριάκο ενώ ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ και εν συνεχεία κανάλι ακύρωσε συμβόλαιο για σατιρική εκπομπή που επρόκειτο να αρχίση τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμπτωση; Πιθανόν, όπως κι’ότι κάθε μέρα ο ήλιος βγαίνει από την ανατολή …

Επιπλέον, ο Μητσικώστας θα προσφέρη καλύτερο θέαμα στο σόου ως επαγγελματίας κωμικός κι’όχι ως επαγγελματίας …γελοίος!

*Ο Δημήτρης Ρομποτής είναι δημοσιογράφος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

ΥΓ: 1) Συζήτηση προ ημερησίας …διαταράξεως!

2) Κάποτε, το καφενείο εμιμείτο τη Βουλή. Τώρα η Βουλή έχει γίνει καφενείο …

3) Πείτε με συντηρητικό, ελιτιστή, κακό, είρωνα, ό,τι σκατά θέλετε, αλλά είναι δυνατόν μια ολόκληρη χώρα να ασχολήται επί τριήμερον με κάτι που είπε κάποιος το επίθετο του οποίου είναι …Μπαλαούρας;

4) Ενοχλήθησαν πολλοί για τη μουσουλμάνα που παρήλασε με το κεφαλοπάνι. Αλλά δεν άκουσα να πούνε τίποτα για τις χριστιανές που παρήλασαν με τη φούστα πάνω από το …μουνί!

.