Ν.Νικολόπουλος σημεία και κείμενο συνέντευξης τύπου για την ίδρυση νέου πολιτικού φορέα

29 Μαρτίου 2016

NEO KOMMAΠαρουσία στελεχών της Πολιτικής Επιτροπής, καθώς και υποψηφίων Βουλευτών και Ευρωβουλευτών των τελευταίων τριών εκλογικών αναμετρήσεων, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος δημοσιοποίησε τις αποφάσεις και τις προϋποθέσεις για την δημιουργία νέου πολιτικού φορέα σε συνέντευξη τύπου, που παρεχώρησε την Δευτέρα (28/93.2016) στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ και στην οποία ανταποκρίθηκε το σύνολο των ΜΜΕ .

Τα κυριότερα σημεία της εισήγησης αλλά και των απαντήσεων είναι τα ακόλουθα:

Υπάρχουν πολιτικά «ακάλυπτοι» πολίτες;
Απαντάμε πως υπάρχει χώρος για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, που να εκφράζει τη μεγάλη, ελληνική, πολιτική οικογένεια της κοινωνικής Χριστιανοδημοκρατίας, και μάλιστα, ενός φορέα που, με την πιθανολογούμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα μπορούσε να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, μετά μάλιστα την διάψευση των ελπίδων μας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ και μετά την εκλογή του ακραίου, υπερ-νεοφιλελεύθερου κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ.

Οι πρώην «μεγάλοι» στις «μονάδες αποκατάστασης»….
Οι τελευταίες εκλογές έστειλαν το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα στην «εντατική», αφού οι μισοί και πλέον Έλληνες, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι από το κατώτερο κάθε περίστασης και ιστορικής συγκυρίας πολιτικό προσωπικό, δεν πήγαν καν στις κάλπες.
Οι «πάλαι ποτέ μεγάλοι» ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να εισαχθούν σε «μονάδες αποκατάστασης» ή καλύτερα «αντικατάστασης»…

Η τύχη των υπαρχόντων μικρών κομμάτων…
Τα πραγματικά πολιτικά κόμματα και όχι στα «πολιτικά υβρίδια» της διαπλοκής, που βρέθηκαν στη Βουλή χάρη στα ΜΜΕ και τους δημοσκόπους, αργοπεθαίνουν, παρότι κάποια από αυτά, μπορεί να έχουν την τύχη να επιβιώσουν στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.
Η πολιτική όμως ζωή και η Δημοκρατία, χρειάζονται εναλλακτικές λύσεις. Και αν κάποιοι πιστεύουν ότι αυτά είναι ανοιξιάτικα όνειρα, τους απαντάμε ότι με αυτή τη λογική, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% θα γινόταν ποτέ κυβέρνηση.
Ξεροκέφαλα ερωτήματα…

Χωράει στον πολιτικό χάρτη ένας νέος πολιτικός φορέας με βάση τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις;
Και τι είδους κόμμα μπορεί να είναι αυτό; Ποιους θα εκπροσωπεί και από ποιους θα εκπροσωπείται; Ποιοι πρέπει να είναι οι στόχοι και οι σύμμαχοί του και με ποιο τρόπο θα τους επιτύχει;
Ο Γ. Καρατζαφέρης «άνοιξε το κουτί της πανδώρας»…
Συναντώμεθα συχνά και με ορισμένους σε τακτικά χρονικά διαστήματα, που έχουν τις ίδιες αγωγές και επιδιώξεις. Πρόκειται για εν ενεργεία αλλά και πρώην κοινοβουλευτικά και πολιτικά στελέχη από τον χώρο της κοινωνικής κεντροδεξιάς.

Δεν είναι όμως εύκολο να φτάσει κανείς από την θεωρία στην πράξη, και ιδιαίτερα στις μέρες που διάγουμε. Το τελευταίο διάστημα, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές του πρωτοβουλίες, έγινε ο καταλύτης για να ανοίξει κυριολεκτικά το κουτί της Πανδώρας, των επαφών και των διεργασιών, σε ολόκληρο το μη εκφραζόμενο σήμερα, από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς, πολιτικό φάσμα,

Ξαφνικά με αφορμή την πρωτοβουλία του Γ. Καρατζαφέρη, ξανάνοιξε το θέμα του «νέου» σε όλα τα πολιτικά στρατόπεδα. Το γεγονός όμως αυτό αποδεικνύει ότι, οι μέχρι πρότινος πλασαριζόμενες ως δήθεν νέες και υγιείς πολιτικές δυνάμεις, «αρρώστησαν και γέρασαν» πολύ γρήγορα και, πλέον, η ημερομηνία λήξης τους είναι τόσο σύντομη, ώστε η πολιτική σκηνή να αναζητά και πάλι καινούργιους «νέους», ελπίζοντας πως δεν θα αποδειχθούν ένα ακόμη «λίφτινγκ» του παλιού.
Αλλαγή εκλογικού νόμου

Η δηλωθείσα πρόθεση της κυβέρνησης -και η σύμφωνη γνώμη πολλών κομμάτων της αντιπολίτευσης -για υιοθέτηση της απλής αναλογικής, θα αλλάξει άρδην το πολιτικό τοπίο.

7η Εθνική Συνδιάσκεψη …. Υπάρχει ανάγκη
Υπάρχει χώρος για την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα με καθαρές ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις, που θα αποτελέσει το μοναδικό ανάχωμα στην επέλαση ακραίων, νεοφιλελεύθερων και παλαιοκομμουνιστικών απόψεων «δεξιού ή/και αριστερού τύπου».

Μία νέα πατριωτική συμμαχία
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα επιδιώκει να χτίσουμε μια συμμαχία που θα ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την εθνική ανεξαρτησία με την λαϊκή κυριαρχία και την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Υπέρ των αδυνάτων κατά των νταβατζήδων
Υπάρχει μία μεγάλη μερίδα πολιτών που αναζητούν ένα πολιτικό φορέα, που θα αγωνίζεται για την υπεράσπιση των αδυνάτων, την συντριβή των κάθε λογής θαλασσοδανεισμένων νταβαντζήδων της διαπλοκής και κυρίως που θα παλέψει για την επαναφορά της πολιτικής στις ηθικές αξίες του ελληνικού έθνους και τις παρακαταθήκες που άφησαν πίσω τους κορυφαίες πολιτικές προσωπικότητες.

Η μεταλλαγμένη, υπερ-νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνικά κεντροδεξιά
των Σαμαρά – Μητσοτάκη
Η μεταλλαγμένη επί Αντώνη Σαμαρά, υπερ-νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική κεντροδεξιά, καθώς και η συστηματικά μετατρεπόμενη σε «μαγαζί Μητσοτάκη», σημερινή Νέα Δημοκρατία, παρά το γεγονός πως κρατάει την σφραγίδα και τα αρχεία, εντούτοις μετά την ανατροπή του Κώστα Καραμανλή, άλλαξε και έγινε ένα διαφορετικό κόμμα.

Πιστεύουν (;) ακόμη πως λύση είναι τα μνημόνια
Θέλουν ένα κόμμα πλήρως υποταγμένο στην λογική και στα συμφέροντα κάποιων ελίτ, κάποιων εκδοτών και καναλαρχών, κάποιων ολιγαρχών αλλά και όσων εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η πιστή εφαρμογή των μνημονίων μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Η επιτυχία Μητσοτάκη…. Εφιάλτης για τον τόπο και τον λαό
Μακάρι να διαψευστούν οι εφιαλτικές προβλέψεις που έκαναν την Κυριακή των εθνικών εκλογών στο Νίκο Χατζηνικολάου για τον Μητσοτάκη. Δυστυχώς όμως, στην περίπτωση Μητσοτάκη, δεν χρειάζεται πρόβλεψη για ένα πιστό υπηρέτη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, ένα λαϊκιστή των αγορών και του τραπεζικού συστήματος, ένας πολιτικός που δεν το κρύβει πως θέλει να έρθει στην εξουσία μόνο και μόνο για να εφαρμόσει καλύτερα τα θέλω και τις μνημονιακές επιταγές των δανειστών.

Η ελληνική κεντροδεξιά όμως, δεν είναι η πολιτική πτέρυγα των ελίτ.
Η κεντροδεξιά δεν είναι η αψίδα του θριάμβου όσων αποθεώνουν την παντοκρατορία των αγορών, κόντρα ακόμη και στη στοιχειώδη αξιοπρέπεια των πολιτών.
Και δεν είναι ούτε ένα σαθρό και υποταγμένο συνονθύλευμα δήθεν μεταρρυθμιστών και εκσυγχρονιστών, που όμως, στην πράξη, αποδεικνύονται οπισθοδρομικοί εθνομηδενιστές και ψευτοπροοδευτιστές, εξωνημένοι στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και πρόθυμοι για όλα πολιτικοί υπηρέτες, με άδειες και διαβρωμένες από τη ματαιοδοξία συνειδήσεις, χωρίς Χριστό και Ελλάδα.

Θέλουν ή ανέχονται την Βελγοποίηση….
Υιοθετούν την παρά φύση συμβίωση….
Οι μεταλλαγμένοι κεντροδεξιοί σιωπούν ακόμα και ψηφίζουν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ νόμους- βόμβα στα θεμέλια του Έθνους, της οικογένειας και της Ορθοδοξίας.
Νομοθετούν τον «βιασμό» της βιολογικής μας ταυτότητας

Την ώρα που η Ελλάδα βιώνει, πριν ακόμη την εθνική και την οικονομική, τη δημογραφική πρωτίστως καταστροφή, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη «βελγοποίηση» της ελληνικής κοινωνίας και την αλλοίωση της πληθυσμιακής της σύνθεσης, θέτουν ως προτεραιότητα, αντί για την προαγωγή της υγιούς, παραδοσιακής, χριστιανικής ελληνικής οικογένειας, την παρά φύση συμβίωση των κάθε λογής ομόφυλων συλλογικοτήτων και τη δυνατότητά τους να υιοθετούν και να μεγαλώνουν παιδιά, νομιμοποιώντας έτσι, μέσα από τα σύμφωνα συμβίωσης, την ανωμαλία και τον βιασμό της βιολογικής μας ταυτότητας και της ίδιας της ανθρώπινης φύσης.

Ατζέντηδες του Ισλαμοφασισμού ….
Παράλληλα, προωθούν τις επικίνδυνες ατζέντες του ισλαμοφασισμού, αντικαθιστώντας τις εκκλησίες με τζαμιά, καταργώντας το μάθημα των θρησκευτικών και την προσευχή από τα σχολεία και εισάγοντας ακόμη και τις ισλαμικές σπουδές στα ελληνικά πανεπιστήμια, λες και το μόνο που έλλειπε από την τριτοβάθμια ελληνική εκπαίδευση ήταν οι ισλαμικές σπουδές και που ψηφίζουν, με πρωτοφανή ευκολία, την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους μουσουλμάνους, όπως ακριβώς έκαναν πριν κάποια χρόνια Βέλγοι, Γάλλοι, κλπ, των οποίων τα λάθη πληρώνει σήμερα ολόκληρη η Ευρώπη..

«Εμείς κ. Μητσοτάκη δεν είμαστε οι μόνοι πατριώτες…
Αλλά είμαστε εκείνοι που δεν ντρεπόμαστε όταν μιλάμε για πατρίδα και οικογένεια….»
Κύριε Μητσοτάκη εμείς δεν ντρεπόμαστε επειδή μιλάμε για πατρίδα και θρησκεία, ενώ εσείς όμως ταυτιστήκατε ακόμα με τον ανεκδιήγητο εθνομηδενιστή κο Φίλη και, με την προχτεσινή δήλωση σας για την επανάσταση του 1821, και αποκρύψατε ότι οι Έλληνες αγωνίστηκαν «υπέρ Πίστεως και Πατρίδος».

«Κύριε Μητσοτάκη είσαστε με την Ευρώπη των πατρίδων ή με την Ευρώπη των απάτριδων;»
Και ρωτώ τους παλιούς συμμαχητές μου, που τελευταία λένε ότι δεν είναι Ευρωπαίοι «αλά κάρτ», τελικά πρέπει να είμαστε με την Ευρώπη των πατρίδων ή με την Ευρώπη των απάτριδων; Με την Ευρώπη των Εθνών που οραματίστηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή με την μετα-εθνική Ευρώπη των τραπεζών και των αγορών, την οποία προσκυνά ο κος Μητσοτάκης;
Να γιατί…. σας γύρισαν την πλάτη 1.200.000 νεοδημοκράτες

Έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε περήφανοι για τις αρχές μας, αλλά και θυμωμένοι με τους πολιτικούς που «πούλησαν τα πρωτοτόκια, αντί πινακίου φακής» και παραδόθηκαν στην κακώς εννοούμενη «πολιτική ορθότητα».
Να λοιπόν κυρίες και κύριοι της ΝΔ, γιατί σας γύρισαν την πλάτη 1.200.000 νεοδημοκράτες και δεν ψήφισαν στις τελευταίες και στις προτελευταίες εκλογές. Και να γιατί αυτός ο περήφανος και ασυμβίβαστος λαός, ζητά ένα νέο πολιτικό σχηματισμό, με νέα πρόσωπα και νέα ηγεσία, που να διασφαλίζει όμως τις αρχές του αλλά και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Προϋποθέσεις για την συνεργασία….
Πρώτον να μην αλέσει σε κάποιες κατευθυντήριες μυλόπετρες όλες τις ιδεολογικές αποχρώσεις.

Δεύτερον, να αποτελεί σύναξη καλών προθέσεων, με ένα μόνο βασικό προαπαιτούμενο.
Όλοι όσοι μετέχουν σε αυτό τον φορέα να υποστηρίζουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία, το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας και να κατανοούν ότι ελευθερία και κοινωνική δημοκρατία, αποτελούν «δίδυμες αδελφές».

Τρίτον, να διαμορφώσει από την αρχή παντελώς διάφανες λειτουργίες και διαδικασίες, που αφενός θα επιτρέψουν σε κάθε πολίτη να ενταχθεί και αφετέρου με την ψήφο του να αναδείξει μία δυνατή και συλλογική ηγεσία, μέσα από τη διαδικασία ενός ανοιχτού ιδρυτικού συνεδρίου,

Τέταρτον να συνθέσει μια ιδεολογικά ξεκάθαρη ιδρυτική διακήρυξη, να ψηφίσει και να λειτουργήσει μέσα από ένα αδιάβλητο, δημοκρατικό καταστατικό, καθώς επίσης να διαμορφώσει ένα συγκεκριμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας για την έξοδο από τα μνημόνια και την κρίση.

Τέλος, η τελευταία παράμετρος έχει να κάνει καθαρά με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα και αφορά την πλήρη γνώση των μελών και στελεχών του κόμματος, για όλα τα βήματα και τις συνεννοήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι…
Οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι, να προχωρήσουμε στην δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα, χωρίς εγωισμούς και ανταλλάγματα, αλλά με καθαρές θέσεις και απόψεις.
Καλοδεχούμενη κάθε ανάλογη πρόταση από οπουδήποτε αυτή προέρχεται
εντός του δημοκρατικού τόξου.
Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος αποφάσισε να ανταποκριθεί και να διερευνήσει τις δυνατότητες συνεργασίας με κάθε ανάλογη καλοπροαίρετη πρόταση, από οπουδήποτε αυτή προέρχεται εντός του δημοκρατικού τόξου.
Χωρίς βιασύνες και προχειρότητες
Τα πράγματα είναι υπερώριμα. Οι συνθήκες ιδιαίτερα πρόσφορες. Οι καιροί επιτακτικά πια το απαιτούν. Πρέπει να συγκροτηθεί εδώ και τώρα ένα ρωμαλέο, γρανιτένιο, Πατριωτικό, Δημοκρατικό, Χριστιανοκοινωνικό Μέτωπο, χωρίς προχειρότητες και υστεροβουλίες.

Ο δρόμος δύσκολος και μακρύς
Ο δρόμος είναι ενδεχομένως μακρύς και δύσκολος. Τίποτα δεν είναι όμως πιο δύσκολο από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η πατρίδα. Και αυτό είναι απείρως σημαντικότερο γεγονός, που δημιουργεί την ανάγκη να υπερβούμε όλα τα εμπόδια. Και αν δεν τα καταφέρουμε τώρα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρις ότου πετύχουμε να κάνουμε το όραμα πράξη.
«Δεν θέτω υποψηφιότητα για πρόεδρος. Πρέπει να είναι νέο πρόσωπο.

Μακάρι να στρατολογηθεί …γυναίκα»
Δηλώνω ότι όταν φτάσουμε συν Θεώ στο ιδρυτικό συνέδριο, δεν θα θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία, ώστε να μπορώ να προσκαλώ τους καλύτερους Έλληνες, τις νέες, τους νέους και όλους τους πρωτοείσακτους της πολιτικής, να γίνουν εκείνοι οι μπροστάρηδες και οι ηγέτες του νέου αυτού πολιτικού φορέα και θα αισθανθώ μάλιστα δικαιωμένος, αν η ιδρυτική του ηγεσία έχει άρωμα γυναίκας.

.