Ένας Βασιλιάς των Ελλήνων

29 Μαρτίου 2016

PAYLOS MELAS2Σαν σήμερα 29 Μαρτίου 1870 ,γεννήθηκε ο Παύλος Μελάς,ο πρωτεργάτες του Μακεδονικού Αγώνα που ζει και βασιλεύει στις καρδιές των Ελλήνων για πολλούς αιώνες ακόμα και ας μην το διδάσκουν  στην νεότερη γενιά, για την οποία  αποφάσισαν να στερήσουν  την ένδοξη ιστορία  της Ελλάδας και το πατριωτικό αίσθημα  να πολεμάνε για τα δίκαια της Πατρίδας είτε με την γνώση, είτε με τα σπαθιά! 

Ίων Δραγούμης: “Αυτά που είδαν, ήλθαν και τα είπαν σ΄ εκείνους που τους έστειλαν. Μαζί τους όμως ήλθαν και των απίστων οι αντιλογίες και των στενόκαρδων. Κανένα εμπόδιο, καμιά δυσκολία δεν άφησαν που να μην έστησαν κατάντικρυ στη θέληση του Παύλου εκείνοι που κατάλαβαν τάχα και πείσθηκαν πως ήταν ανάγκη και μπορούσε να γίνει κάτι.

Βγήκαν και οι εφημερίδες γεμάτες λέξεις: “Δημοκόποι, Μακεδονοκόποι, εκμεταλλευταί της φιλοπατρίας, τσαρλατάνοι”. Επειδή αργούσαν ν’ αποφασίσουν, αποφάσισε ο Παύλος.

Και ο Παύλος αποφάσισε να δώσει ότι είχε. Και είχε τον εαυτό του… …
Στη Μακεδονία δεν πέθανε, παρά ζει και βασιλεύει.
Ένα κοριτσάκι στη Βέροια, που το ρώτησαν ποιος είναι ο βασιλιάς των Ελλήνων, αποκρίθηκε χωρίς δισταγμό: Ο Παύλος Μελάς”.

Ίων Δραγούμης
Μαρτύρων και Ηρώων αίμα

.