Με εντολή του Δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη οι δημότες πληρώνουν τα πεζοδρόμια του βρίσκονται πέριξ των οικοδομών τους

30 Μαΐου 2016

dimos ThessalonikisΟ Γιάννης Μπουτάρης, είναι ο μοναδικός Δήμαρχος που επέβαλλε να πληρώνουν οι δημότες του Δήμου που βρίσκονται πέριξ των οικιών τους, στηριζόμενος στην υπουργική απόφαση 3046/304/1989 άρθρο 24, παράγραφος 2.1 και ΦΕΚ 59/Δ/3-2-1989. Κανένας άλλος Δήμαρχος σ΄ όλη την Ελλάδα δεν εφάρμοσε την συγκεκριμένη υπουργική απόφαση , διότι δεν είναι επικυρωποιημένη.

Υπάρχει δε νεότερη διάταξη με την οποία καταργείται η συγκεκριμένη απόφαση. Μάλλον η νομική υπηρεσία του Δήμου έχει βαριά μεσάνυχτα. Σ΄ όλες τις Ανατολικές συνοικίες του Δήμου ο Δήμαρχος έστειλε έγγραφα στους διαχειριστές των οικοδομών μέσω των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και με την υπογραφή του Αντιδημάρχου τεχνικών έργων, περιβάλλοντος και καθαριότητας Αθανασίου Παππά, που αναφέρουν ότι εντός 60 ημερών οι δημότες θα πρέπει να αντικαταστήσουν τις ζημιές στα πεζοδρόμια, εάν δεν το πράξουν αυτό το μικρότερο πρόστιμο που θα επιβάλλει ο Δήμος είναι 800 Ευρώ και το μεγαλύτερο ξεπερνά τις 3000 Ευρώ.

Για παράδειγμα στην περιοχή της Κάτω Τούμπας και επί της οδού Φιλήντα Μένου 3 υπάρχει μεγάλο σούπερ μάρκετ του οποίου οι προμηθευτές  με τα φορτηγά τους προκάλεσαν μεγάλες φθορές σε όλα τα πεζοδρόμια των γύρω οικοδομών. Επειδή όμως η περιοχή δεν αστυνομεύεται από την Δημοτική Αστυνομία, την ζημιά καλούνται να πληρώσουν οι δημότες.

Ο Δημοσιογράφος Νίκος Βάνης επικοινώνησε με τον κύριο Α. Παππά και του εξέθεσε το όλο θέμα για να πάρει την απάντηση  πως “εάν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις το πρόστιμο θα πηγαίνει στις εταιρίες του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ”.

Πολλοί από τους δημότες σκέφτονται να προσφύγουν στην δικαιοσύνη, διότι ο Δήμαρχος άλλα κάνει στην Τούμπα και άλλα στο κέντρο της πόλης.

Για παράδειγμα στην οδό Χρηματιστηρίου ο Δήμαρχος κατασπατάλησε 7.000.000 Ευρώ για την πλακόστρωση και την κατασκευή ενός περιβαλλοντολογικού πάρκου. Αξίζει να πούμε ότι στην περιοχή εκεί εδρεύει το Ισραηλινό συμβούλιο  “ΚΙΣ”.

pezodromos_agias_sofias_Και σε άλλες περιοχές του Δήμου στο κέντρο της πόλης όπως π.χ Αγίας Σοφίας, Πλατεία Βαρδαρίου την πλακόστρωση την πλήρωσε ο Δήμο μέσω προγραμμάτων.

Ο δημοσιογράφος θα περιμένει απάντηση από το Δημοτικό Συμβούλιο και τον ίδιο των Δήμαρχο.

Η τηλεφημερίδα elliniko-fenomeno.gr και η  εφημερίδα Fenomeno News  θα παρακολουθούν το όλο θέμα, και θα σας ενημερώσουν με σχετικά ρεπορτάζ.

.