Συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών(ΙΚΔΘ)

31 Μαΐου 2016

DTHΟ Δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει τη συνεργασία του με το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης (ΙΚΔΘ), με στόχο την παροχή υπηρεσιών ενημέρωσης προς τους δημότες, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Η εφαρμογή του θεσμού της διαμεσολάβησης, ως εναλλακτικού εξωδικαστικού τρόπου επίλυσης των αστικών και εμπορικών διαφορών, θα ξεκινήσει από τις Δημοτικές Κοινότητες, την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016.

Οι υπηρεσίες ενημέρωσης θα παρέχονται στους δημότες από διαμεσολαβητές του ΙΚΔΘ, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι και διαπιστευμένοι στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ενημέρωση θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, από τις 11.00 έως τις 13.00, στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες και τη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας και συγκεκριμένα:

 1 η Δημοτική Κοινότητα (Προξ. Κορομηλά 16)

 3 η Δημοτική Κοινότητα (Θεοφίλου 25)

 4 η Δημοτική Κοινότητα (Κλεάνθους 57)

 5 η Δημοτική Κοινότητα, (Β. Όλγας 162 και 25ης Μαρτίου 24)

 Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας (ΚΕΠ – Σπ. Μουστακλή 1)

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπεται η παροχή υπηρεσιών διαμεσολάβησης για τις ευπαθείς ομάδες πολιτών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση.

Το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 

 

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016, στις 11.00, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και τις σχετικές πρωτοβουλίες του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Συσκέψεων του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄1, 3 ος όροφος).

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, οι εκπρόσωποι του Τύπου θα ενημερωθούν για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στην πόλη σε ό,τι αφορά στα αιωρούμενα σωματίδια (PM 10 και PM 2,5 ) και το όζον μέσα στο 2015, για την πορεία του προγράμματος παρακολούθησης φυσικών αεροαλλεργιογόνων στην ατμόσφαιρα της πόλης κατά το πρώτο εξάμηνο της εφαρμογής του, καθώς και για την παρακολούθηση των υδάτων του όρμου της Θεσσαλονίκης.

Τη συνέντευξη θα παραχωρήσει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς. Θα μιλήσουν ακόμη ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαχείρισης Αστικού Περιβάλλοντος, Μάξιμος Ι. Πετρακάκης, στελέχη του Τμήματος Βιολογίας του Α.Π.Θ. και του Ελληνικού Κέντρου Βιοτόπων – Υγροτόπων (Ε.Κ.Β.Υ.), φορέων που συνεργάζονται με το Δήμο Θεσσαλονίκης για την υλοποίηση των παραπάνω προγραμμάτων.

.