Θ. Καράογλου: Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η λειτουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στην Θράκη

26 Αυγούστου 2016

karaoglouΜε αφορμή τη μετατροπή του Έβρου ποταμού σε πύλη εισόδου προσφύγων και μεταναστών από τους λαθροδιακινητές, ο Τομεάρχης Μακεδονίας και Θράκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δεδομένου ότι με την έλευση του χειμώνα τα θαλάσσια περάσματα προσφύγων και μεταναστών θα γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα, τα κυκλώματα διακινητών που αναζητούν νέες “πύλες εισόδου” στη χώρα μας στρέφουν την προσοχή τους στην ευαίσθητη περιοχή του Έβρου.

Το αποδεικνύουν οι καθημερινές, πλέον, συλλήψεις ομάδων που επιχειρούν να περάσουν παράνομα στην Ελλάδα μέσω του Έβρου ποταμού.

Πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η ιδιαιτερότητα των χερσαίων συνόρων μας με την Τουρκία υπαγορεύει την άμεση αντιμετώπιση του φαινομένου είτε με την ενίσχυση του φράχτη, είτε με τη θωράκιση των συνόρων μας σε έμψυχο δυναμικό συνοριοφυλάκων ή με πρόσθετες δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το χειρότερο σενάριο, δηλαδή ενδεχόμενη κατάρρευση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας και την συμφόρηση που αυτή θα προκαλέσει στις οδούς διέλευσης.

Ας κατανοήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί, έστω και την ύστατη ώρα, ότι η δημιουργία και λειτουργία κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στη Θράκη και ιδιαίτερα στους νομούς Ξάνθης και Κομοτηνής δεν μπορεί να γίνει δεκτή».

 

.