Καταστηνωτικό πρόγραμμα για ΑμεΑ από το Δήμο Θεσσαλονίκης

26 Αυγούστου 2016

DTHΗ έναρξη του προγράμματος «Κατασκηνώσεις ΑμεΑ 2016» του Δήμου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016.

Το πρόγραμμα προσφέρει τη δυνατότητα σε 29 Άτομα με Αναπηρία, να φιλοξενηθούν χωρίς οικονομική επιβάρυνση στις εγκαταστάσεις της «Κατασκηνωτικής Εκπαιδευτικής Α.Ε. (“Yuppi Camp”)», στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής, έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2016, .

Οι δικαιούχοι είναι ΑμεΑ, κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι αιτήσεις υπαγωγής των οποίων στο πρόγραμμα έχουν εγκριθεί και προέρχονται κατά προτεραιότητα από οικονομικά ασθενείς οικογένειες.

«Είναι σημαντικό, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των συμπολιτών μας,  να στηρίζουμε τις οικογένειες στην δύσκολη καθημερινότητα τους και να παρέχουμε  στιγμές ξενοιασιάς στα Άτομα με Αναπηρία, στο ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον της κατασκήνωσης» επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Καλυψώ Γούλα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΑΘΛΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ»

Συνεχίζεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης το πρόγραμμα «Άθληση και Ψυχαγωγία στη Φύση», στο πλαίσιο της ανάπτυξης του  μαζικού αθλητισμού.

Ο νέος κύκλος θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016, στη Νέα Παραλία, στο χώρο του Πάρκου κυκλοφοριακής Αγωγής.

Το πρόγραμμα υλοποιείται τρεις μέρες την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή) και περιλαμβάνει εναλλακτικές μορφές άσκησης (Cross Training, Yoga και Pilates) για όλες τις ηλικίες, από καθηγητές φυσικής αγωγής, οι οποίοι μπορούν να υποδεικνύουν την ιδανική επιλογή για κάθε ενδιαφερόμενο. Η συμμετοχή δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή στο περίπτερο του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, κατά τις ώρες 09.00 έως 21.00, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν το πρόγραμμα στο οποίο επιθυμούν να συμμετάσχουν και να υπογράφουν μία υπεύθυνη δήλωση, που θα τους χορηγείται, ενώ χρήσιμη κρίνεται η κατοχή σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να προμηθεύονται την υπεύθυνη δήλωση και από την ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης:, καθώς και από τη σελίδα Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στο facebook:  Αθλητισμός Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου και μπορούν να δηλώσουν ηλεκτρονικά το πρόγραμμα στο οποίο επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310 850242, από τις 09.00 έως τις 21.00 και 2313 317633 από τις 08.00 έως τις 15.00.

Το αναλυτικό εβδομαδιαίο πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή

09.00: Yoga

10.00: Cross Training

16.00: Pilates

 

 

 

 

 

 

.