Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης σχετικά με τον ΟΑΣΘ

28 Σεπτεμβρίου 2016

DTHΤο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της 19ης συνεδρίασης του, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016, ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης  απαιτεί από την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη να προχωρήσουν στην άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου και –ήδη- Σεπτεμβρίου στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, ώστε να αρχίσει αμέσως η λειτουργία της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη μας, του μοναδικού δηλαδή μέσου εξυπηρέτησης των συμπολιτών μας.

Άλλωστε η καταβολή των δεδουλευμένων έχει ήδη συμφωνηθεί με το Πρακτικό Συμφιλιωτικής Διαδικασίας που υπεγράφη στο Υπουργείο Εργασίας την 25/8/2016 μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας ,της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και εκπροσώπων των εργαζομένων και της Εταιρίας, δηλαδή του ΟΑΣΘ.

Η συνεχιζόμενη για τόσες μέρες ταλαιπωρία των πολιτών της Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης και της ευρύτερης περιοχής έχουν παραλύσει εντελώς. Η κατάσταση αυτή δεν είναι πλέον άλλο ανεκτή, εγγίζει τα όρια της εγκληματικής αδιαφορίας των αρμοδίων κρατικών λειτουργών, για να μην πούμε ότι τα έχει ξεπεράσει».

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΣΘ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οι Δήμαρχοι του Νομού Θεσσαλονίκης καθώς και οι Πρόεδροι των παραγωγικών φορέων της πόλης συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και αποφασίσαμε ομόφωνα τα εξής:

 

  1. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την εντός της ημέρας επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με τον ΟΑΣΘ τις τελευταίες έντεκα ημέρες, με βάση το από 25/08/2016 Πρακτικό Συμφιλιωτικής Διαδικασίας, το οποίο δεν τηρήθηκε
  2. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ προκειμένου να γίνει ταυτόχρονη επανέναρξη της λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης.
  3. Θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη μόνο με λειτουργούσες τις αστικές συγκοινωνίες, πράγμα το οποίο είναι αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ. Η επόμενη ημέρα για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη πρέπει να διασφαλίζει καλύτερες, πιο αξιοπρεπείς, οικονομικές και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό του νομού.
  4. Σε περίπτωση που ως αύριο, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, με ευθύνη του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χ. Σπίρτζη δεν έχει γίνει η επανέναρξη της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών στο νομό Θεσσαλονίκης, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, ώστε να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, με σκοπό να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών και να πάψει επιτέλους η ταλαιπωρία των πολιτών

 

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, Δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Διανιηλίδης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Ιωάννης Τσουκνιδάς, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Βλαχογιάννης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης για θέματα Κυκλοφορίας, Γιώργος Δημαρέλος.

 

 

 

.