Προεδρικές εκλογές, ΗΠΑ: Τον ”αντισυστημικό” ή την διαπλεκόμενη;

31 Οκτωβρίου 2016

klinton-trampAπ΄ ότι φαίνεται, η προεκλογική περίοδος γιά τις προεδρικές εκλογές (8 Νοεμβρίου 2016), είναι μεταξύ κωμωδίας και ”σοφτ πορνό”. Γιά πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, δύο μετριότητες (ένας επιχειρηματίας και μία επαγγελματίας πολιτικός), που ασχολούνται περισσότερο με ”ξεκατινιάσματα” και ελάχιστα με τα υπαρκτά ζητήματα που απασχολούν τον λαό, ζητούν την ψήφο μας.
Απρόβλεπτος, επιθετικός-προκλητικός, αντισυστημικός, ο Ντόναλντ Τράμπ. Προβλέψιμη, διαπλεκόμενη-διεφθαρμένη, αδίστακτη, η Χίλλαρυ Κλίντον (με την οποίαν έπρεπε να είχε ασχοληθεί εισαγγελέας). Και το διεφθαρμένο κατεστημένο, που προστατεύει προκλητικά την Χ. Κλίντον, πολεμά με μανία τον Τραμπ, ειδικά μεγάλες επιχειρήσεις και συστημικά ΜΜΕ (υποστηρίζουν πολύ και μεροληπτικά την Κλίντον), που ξεπέρασαν σε άλογη ”προπαγάνδα” και τα αθηναϊκά ΜΜΕ, στις εποχές ψήφισης των ”μνημονίων” και του αστείου ”δημοψηφίσματος”, που εξευτέλισε την ελληνική ψευτο-”δημοκρατία.” Ο Τραμπ θέλει να υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θητειών γιά τα μέλη του Κογκρέσου, γ’ αυτό τον πολεμά ακόμα και το ρεπουμπλικάνικο κατεστημένο. Συμφέροντα-κατεστημένο επιλέγουν Χίλλαρυ. Ο Τραμπ, αν χάσει στις εκλογές (όπως φαίνεται ότι θα συμβεί), αυτό θα γίνει εξαιτίας συμπεριφοράς, κάκιστων συμβούλων (π.χ. πρώην δήμαρχου Νέας Υόρκης Τζουλιάνι) και λαθών τακτικής. Εάν ο Τραμπ ήταν μετριοπαθής και ολιγότερο αθυρόστομος, θα έκανε ”περίπατο” στις εκλογές, επειδή η Χίλλαρυ δεν είναι αποδεκτή εξαιτίας διαφθοράς και διαπλοκής.

Yπάρχουν και τα Κόμματα των ”Φιλελεύθερων” και των ”Πράσινων” γιά τους πολίτες εκείνους, που δεν ”ανήκουν” σε ”κομματικά μαντριά” και καταλαβαίνουν ότι επιβάλεται η ενίσχυση ενός τρίτου κόμματος στις ΗΠΑ, γιά να αντιμετωπιστεί η κρατούσα άθλια κατάσταση του δικομματισμού και των ”ισόβιων”, διαπλεκόμενων βουλευτών-γερουσιαστών.
Το συμπέρασμα; Με Τραμπ ή Κλίντον, οι ΗΠΑ θα αλλάξουν, δεν θα είναι ίδιες. Ο μη ελεγχόμενος Τραμπ (που έχει εναντίον του ακόμα και το Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί), εκλεγεί ή δεν εκλεγεί, ταρακούνησε το μη υγιές πολιτικό σύστημα, το αδίστακτο -γιά περισσότερο χρήμα- κατεστημένο.

Μετά τις εκλογές θα αρχίσει η πραγματική ”σύγκρουση”, ως αποτέλεσμα της προεκλογικής πόλωσης. Οι μεγάλοι κίνδυνοι γιά την χώρα είναι, οι εξαγοράσιμοι από εταιρίες συμφερόντων (”Λόμπις”) πολιτικοί (Βουλή και Γερουσία), ο υπαρκτός κρυφορατσισμός, οι καλά οπλισμένες ”παραστρατιωτικές ομάδες” ακροδεξιών-εθνικιστών (που αυξήθηκαν εντυπωσιακά την τελευταία δεκαετία), οι οικονομικές ανισότητες, η -στο αρχικό στάδιο και σε εξέλιξη- παρακμή της ”υπερδύναμης”.

Σημ. 1: Η πλειοψηφία των Ελλήνων της Αμερικής (Ομογένεια δεν είναι μόνο το ελληνικό ”γκέττο” Αστόριας, Νέας Υόρκης) είναι -παραδοσιακά- με το Ρεπουμπλικάνικο Κόμμα και θα ψηφίσουν Τραμπ. Τα χαζά περί πλειοψηφίας Δημοκρατικών, είναι γιά άσχετους. Φυσικά, υπάρχουν και οι ολίγοι… ”μαϊντανοί”, δηλ. οι ψευτο-”λομπίστες” και ψευτο-”παράγοντες”, που ενεργούν πάντα ανάλογα με τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Σημ. 2: Σε ότι αφορά την ερώτηση ”Κλίντον ή Τραμπ (θα) είναι φίλη/φίλος της Ελλάδας και θα την βοηθήσει”, η απάντηση είναι απλή: Οι ΗΠΑ δεν ασκούν εξωτερική πολιτική με φιλίες. ‘Εχουν ΜΟΝΟ στρατηγικά-στρατιωτικά και οικονομικά συμφέροντα.

kalami.net

 

 

.