218 τεχνικοί, εργάτες, χειριστές, νοσηλευτές και καθηγητές θα εργαστούν σε 14 δήμους

31 Ιανουαρίου 2017

Τριακόσιες σαράντα έξι θέσεις εποχικού προσωπικού θα καλύψουν δήμοι και νομικά τους πρόσωπα, ο ΑΔΜΗΕ, το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Η πλειονότητα των θέσεων -101 στο σύνολό τους- αφορά τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος θα δέχεται αιτήσεις από αύριο έως και τις 10 Φεβρουαρίου. Το νέο προσωπικό θα ενισχύσει τις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Λάρισας και θα απασχοληθεί με οκτάμηνες συμβάσεις.

Θα επιλεγεί δε από 22 ειδικότητες, εκ των οποίων οι πολυπληθέστερες είναι οι εξής: ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Δικτύων (40 θέσεις), ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Σταθμών-Υποσταθμών (δώδεκα) και ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών (οκτώ θέσεις). Από τέσσερις θέσεις αντιστοιχούν στις ειδικότητες ΤΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και ΔΕ Ηλεκτροτεχνικών Εγκαταστάσεων, από τρεις στις ΔΕ Μηχανοτεχνικών Οχημάτων, ΔΕ Χειριστών κλαρκ, ΔΕ Χειριστών γερανού, ΔΕ Χειριστών Η/Υ και ΔΕ Γραμματέων. Επίσης, θα προσληφθούν από δύο Mηχανολόγοι Μηχανικοί ΠΕ, Τοπογράφοι Μηχανικοί ΠΕ, Μηχανικοί Πληροφορικής ΤΕ, Μανουβραδόροι ΔΕ, Οικοδόμοι ΔΕ, Οδηγοί ΔΕ και Οδηγοί-Μηχανοδηγοί-Χειριστές ΔΕ, ενώ από μία θέση κατανέμεται σε Χημικό Μηχανικό ΠΕ, Mηχανικό Περιβάλλοντος ΠΕ, Ηλεκτρονικό ΤΕ, Λογιστή ΤΕ και Ηλεκτροσυγκολλητή-Οξυγονοκολλητή ΔΕ.

Δεκατέσσερις δήμοι θα ενισχυθούν με 218 εποχικά εργαζόμενους, κυρίως καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων, τεχνίτες, προσωπικό πληροφορικής, εργάτες καθαριότητας, χειριστές και νοσηλευτές.

Πενήντα πέντε καλλιτέχνες θα προσλάβει ο Δήμος Λυκόβρυσης-Πεύκης, ενώ στον Δήμο Κοζάνης προκηρύχθηκαν 21 συνολικά θέσεις, κυρίως Οικοδόμοι, Υδραυλικοί και Μηχανικοί. Ο Δήμος Αθηναίων θα καλύψει 14 θέσεις για το έργο «Βελτίωση της εργασίας και ενσωμάτωση των κοινωνικών υπηρεσιών», ενώ οι 15 εργαζόμενοι που θα προσλάβει ο Δήμος Ιωαννίνων θα απασχοληθούν με την αποκομιδή απορριμμάτων.

Οδηγοί, Ηλεκτροτεχνίτες και Χειριστές Μηχανημάτων θα συνεργαστούν με τον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, ενώ η ΔΕΥΑ Σερρών ενέκρινε την πρόσληψη Εργατών, Μηχανικών, Οικονομολόγου,

Μηχανολόγων, Τοπογράφων, Υδραυλικών και Χειριστών Μηχανημάτων. Στον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε η πρόσληψη Εργατών, Εποπτών, Οδηγών, Χειριστών Μηχανημάτων και Μηχανικών για τις υπηρεσίες Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Σερρών και Πέλλας, και στον Οργανισμό Παιδικής Αγωγής Καλλιθέας Νοσηλευτές, Φυσιοθεραπευτές, Ναυαγοσώστες και Εργάτες. Αιτήσεις δέχονται έξι ακόμα δήμοι για την κάλυψη μίας και δύο θέσεων.

Στο μεταξύ, εγκρίθηκαν 23 θέσεις Κτηνιάτρων ΠΕ και Τεχνολόγων Ζωικής Παραγωγής ΤΕ με συμβάσεις έξι μηνών για τον έλεγχο και την καταπολέμηση του μελιταίου πυρετού στα βοοειδή. Τέλος, το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας προκήρυξε πέντε θέσεις πτυχιούχων Πληροφορικής ή Μηχανικών Η/Υ, κατόχους μεταπτυχιακών τίτλων και προϋπηρεσία στον κλάδο για το έργο «Εθνικές Ψηφιακές Υποδομές για την Ερευνα».

.