Agromafia” Στην Ιταλία,στα γεωργικά προϊόντα, ιδιαίτερα το ελαιόλαδο, κατά την οποία ο όχλος κάνει τεράστια κέρδη από απομιμήσεις εξαγωγείς

11 Ιανουαρίου 2017

Στην Ιταλία, ο Bill Whitaker ανακαλύπτει ότι τα μακριά χέρια της μαφίας επεκταθεί στα γεωργικά προϊόντα, ιδιαίτερα το ελαιόλαδο, κατά την οποία ο όχλος κάνει τεράστια κέρδη από απομιμήσεις εξαγωγείς

Το παρακάτω είναι ένα σενάριο από το “Agromafia” η οποία προβλήθηκε στις 3 Ιανουαρίου, 2016. Bill Whitaker είναι ο ανταποκριτής. Guy Campanile, παραγωγό.

Όταν πρόκειται για την νοκ-offs του ιταλικού Classics – ίσως σκεφτείτε ψεύτικο Guccis ή Pradas – όχι τρόφιμα.

Αλλά τον περασμένο μήνα, η αστυνομία στην Ιταλία nabbed 7.000 τόνους κάλπικο ελαιόλαδο.Μεγάλο μέρος του δεσμευόταν για την αμερικανική καταστήματα. Το λάδι ήταν από τη Βόρεια Αφρική, σε απόσμηση με χημικά και μετονομάστηκε σε πιο ακριβά ιταλικά έξτρα παρθένο. Η απάτη ήταν μαγειρεμένα-up από το οργανωμένο έγκλημα.

Μαφία αντίγραφα του προστίμου το ελαιόλαδο, το κρασί και το τυρί έχουν τροφοδοτήσει την έκρηξη της εγκληματικότητας των τροφίμων στην Ιταλία. Είναι εκτιμάται ότι θα είναι μια επιχείρηση 16 $ δις-α-έτους. Οι Ιταλοί αποκαλούν «Agromafia” … και αυτό είναι ένα σκάνδαλο για τους ανθρώπους των οποίων κουζίνα θεωρείται ένας εθνικός θησαυρός.

Η εικόνα των γκάνγκστερ στην κουζίνα ήταν πολύ νόστιμο για εμάς να αγνοήσουμε. Γι ‘αυτό και πήγε στην Ιταλία, όπου βρήκαμε ελίτ wiseguys κυνήγι της αστυνομίας τρόφιμα και τα σημάδια είναι Agromafia σπεσιαλιτέ φθάνοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αφήστε το στους Ιταλούς για την καταπολέμηση της μαφίας με καλό γούστο. Αυτή η ομάδα πιστοποιεί την αυθεντικότητα του έξτρα παρθένο ελαιόλαδο – ένα από τα αγαπημένα στόχος της Agromafia.

Μπορούν να πουν την πρώτη γουλιά αν έξτρα παρθένο έχει αραιωθεί με φθηνά ηλιέλαιο ή canola.

Σημαντικές Sergio Tirro θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ερευνητές της απάτης των τροφίμων στην Ευρώπη. Σκεφτείτε Elliot Ness – σε ένα ενιαίο σχεδιάστηκε από τον Giorgio Armani.

Sergio Tirro: Το μεγαλύτερο μέρος της απάτης έχει ανακαλυφθεί με την τεχνογνωσία, όπως αυτό …

ικανότητές τους είναι τόσο σεβαστό, τα ιταλικά δικαστήρια θα αποδεχθούν τα αποτελέσματα γεύση ως αποδεικτικά στοιχεία. Tirro έχει 60 αστυνομικοί εκπαιδεύονται για να το κάνετε αυτό πάρα πολύ και 1.100 περισσότερα διεξαγωγή επιθεωρήσεων και ερευνών κατά της απάτης. Την ημέρα που επισκέφθηκε την έδρα, αξιωματικοί παρακολούθηση υποκλοπές και ζωντανό βίντεο από κρυφές κάμερες τοποθετούνται σε ύποπτα αποθήκες γύρω από την Ιταλία.

Bill Whitaker: Αυτό μοιάζει με το FBI …

Sergio Tirro: Ναι. Μπορούμε να αποκαλούμε τους εαυτούς μας το FBI των τροφίμων.

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, έχουν κατασχεθεί 59.000 τόνοι τροφίμων. συστατικά του Agromafia είναι κακής ποιότητας και μερικές φορές μολυσμένα με διαλύτες ή φυτοφάρμακα.

Bill Whitaker: Όταν λέω κάποιον που έρχομαι στην Ιταλία για να κάνουμε ένα κομμάτι για απάτη φαγητό – φαίνεται σχεδόν απίστευτο.

Sergio Tirro: Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, διότι δεν είναι μόνο μια εμπορική απάτη … αν νοθεύσουν ένα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με σπορέλαια και αυτά τα μπουκάλια φτάνουν στους καταναλωτές που είναι αλλεργικοί σε ελαιούχους σπόρους, που τους στέλνει βόμβες.

Bill Whitaker: Βόμβες … στο ράφι της κουζίνας σας.

Sergio Tirro: Ναι.

Η Agromafia έχει επίσης προσπαθήσει να rip-off ιταλική αγοραστές με μοτσαρέλα ασπρισμένο με απορρυπαντικό και σάπια θαλασσινά αφαίρεση των οσμών με κιτρικό οξύ.

Bill Whitaker: αγαπημένο, ιταλικά κρασιά μου, πώς είναι αυτοί νοθευμένο;

Sergio Tirro: Γενικά χρησιμοποιούν, για να αναμειχθεί, η κακή ποιότητα του κρασιού και της μάρκας ως φημισμένο κρασί.

Bill Whitaker: Έτσι θα πάρετε ένα φτηνό επιτραπέζιου οίνου και απλά βάλτε ένα διάσημο σφραγίδα σε αυτό;

Sergio Tirro: Ναι.

Μπιλ Whitaker: Και το πουλήσετε;

Sergio Tirro: Ναι.

Στην Τοσκάνη, μπάτσοι βρέθηκαν 42.000 γαλόνια run-of-the-mill κόκκινο που ήταν να πρόκειται να πωληθούν ως κορυφαία Brunello di Montalcino. Το σκορ θα μπορούσε να ήταν $ 5 εκατομμύρια.

Bill Whitaker: Έτσι, αυτό είναι το παν. Το ελαιόλαδο, ντομάτες …

Tom Mueller: γάλα, βούτυρο, ψωμί, ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών τροφών.

Δημοσιογράφος Tom Mueller έχει ζήσει στην Ιταλία για 20 χρόνια και μιλάει τακτικά με ανακριτές και τους παραγωγούς τροφίμων.

Bill Whitaker: Έτσι, όταν κατά μήκος της τροφικής αλυσίδας έχει η Μαφία εμπλακούν;

Τομ Μίλερ: Από τη συγκομιδή … επιβάλλουν τους δικούς τους εργαζομένους, που επιβάλλουν οι τιμές … για τη μεταφορά και υπάρχει συμμετοχή in– εμπλοκή της μαφίας στα σούπερ μάρκετ, καθώς και. Έτσι, ορισμένες περιοχές, έχουν πραγματικά διεισδύσει ολόκληρη την τροφική αλυσίδα, από το αγρόκτημα στο πιρούνι.

Mueller έγραψε το πρώτο για ελαιόλαδο απάτη πετρελαίου το 2007 για το περιοδικό New Yorker.

om Mueller: Θα σε πολλές περιπτώσεις γίνονται όλο και χαμηλότερης ποιότητας ελαιόλαδο που έχει αναμειχθεί με κάποιο καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο … είστε μερικές φορές να πάρει αποσμημένο έλαιο. Το μείγμα με λίγο λάδι που έχει κάποια χαρακτήρα για να του δώσει λίγο χρώμα, μια μικρή γεύση … και πωλούν ότι ως έξτρα παρθένο. Είναι παράνομο – αυτό συμβαίνει όλη την ώρα.

Εξαιρετικό παρθένο πρέπει να προέρχεται από το πρώτο πάτημα της ελιάς και να είναι απαλλαγμένα από πρόσθετα. Είναι φρουτώδες, αρωματικό και έχει ένα πικάντικο τελείωμα. Το καλύτερο μπορεί να πωλήσει για $ 50-a-γαλόνι … αλλά ένα ψεύτικο κόστος μόλις επτά δολάρια για να κάνει. Το περιθώριο κέρδους μπορεί να είναι τρεις φορές καλύτερη από την κοκαΐνη.

Sergio Tirro: Θα ήθελα να σας δείξει πόσο εύκολο είναι να κάνει μια γνήσια επινοήσει έξτρα παρθένο …

Bill Whitaker: Γνήσια, ψεύτικο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο;

Sergio Tirro: Γνήσιο ψεύτικο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο … το μόνο που χρειάζεται λίγο λάδι σπόρου.

Bill Whitaker: Τι είδους σπορέλαιο;

Sergio Tirro: Είναι ηλιέλαιο, δεν μυρίζει καθόλου.

Bill Whitaker: Καμία.

Sergio Tirro: Τότε εμείς απλά πρέπει να προσθέσετε μερικές σταγόνες της χλωροφύλλης.

Bill Whitaker: Για το χρώμα;

Sergio Tirro: Για το χρώμα.

Bill Whitaker: … και γίνεται το χρώμα του ελαιολάδου.

Sergio Tirro: Γίνεται το χρώμα του ελαιολάδου.

Ογδόντα τοις εκατό του έξτρα παρθένου Ιταλίας προέρχεται από το νότιο τμήμα της χώρας. Έτσι πήγαμε στη Σικελία – όπου η μαφία παραμένει μέρος της καθημερινής ζωής στους δρόμους και στα χωράφια. ελαιώνα Nicola Clemenza απέχει 90 λεπτά με το αυτοκίνητο νότια της Παλέρμο.Πήγαμε να τον δει, επειδή Clemenza οδηγεί έναν αγρότη εξέγερση κατά του ελέγχου της μαφίας. ελιές του είναι στο χέρι χτενισμένα από τα δέντρα πάνω δίχτυα κάτω και αμέσως έστειλε να πατηθεί.

Bill Whitaker: Nicola, τι ρόλο παίζει η μαφία στην παραγωγή ελαιολάδου εδώ;

Nicola Clemenza: “Μα, il ruolo che ha la μαφίας nella Produzione di Olio …

Clemenza μας είπε ο Agromafia αραιώνει τις τιμές του πετρελαίου και των ελέγχων. Έχει αψήφησαν τον όχλο με τη διοργάνωση 200 αγρότες να παραλείψετε τα μαφίας μεσάζοντες και να πωλούν το λάδι τους απευθείας στους διανομείς.

Bill Whitaker: Όταν οργάνωσε τους αγρότες, η Μαφία αντίποινα εναντίον σας;

Nicola Clemenza, μεταφραστής: Από την ημέρα που ξεκίνησε η κοινοπραξία, έκαψαν το αυτοκίνητό μου, που κάηκε μέρος του σπιτιού μου και ήμουν μέσα με τη σύζυγό μου και την κόρη μου.

Bill Whitaker: Προσπάθησαν να σε σκοτώσει …

Όχι – είπε ότι ήταν ένα μήνυμα για να μείνει ήσυχη. Αυτό είναι ένα αστυνομικό εικόνα του ανθρώπου Clemenza πιστεύει ότι διέταξε την επίθεση. Είναι Matteo Messina Denaro – το αφεντικό των αφεντικών για την Κόζα Νόστρα. Πολλοί πιστεύουν ότι κρύβεται στην πόλη, όχι μακριά από τα πεδία Clemenza του. Denaro έχτισε ένα $ 41 εκατομμύρια ελαιόδεντρα αυτοκρατορία του πετρελαίου.

Τομ Μίλερ: Είναι πολύ δύσκολο να πω σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση με ελαιόλαδο ακριβώς πόσες σταγόνες σε ένα συγκεκριμένο μπουκάλι έχουν πραγματικά μαφίας στο αίμα τους να ακούγεται δραματικό. Είναι αρκετά απλό να πούμε, όμως, πόσο δόλια πετρελαίου είναι σε circulation–

Bill Whitaker: Πόσο;

Τομ Μίλερ: Εύκολα τα μισά από τα μπουκάλια που πωλούνται ως έξτρα παρθένο στα σούπερ μάρκετ στην Ιταλία δεν πληρούν τις νομικές βαθμούς για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Bill Whitaker: Μέχρι τα μισά εδώ στην Ιταλία, ποιο θα ήταν αυτό στις ΗΠΑ;

Τομ Μίλερ: Μέχρι περίπου το 75% έως 80%, εύκολα.

Ναι, ακούσατε δεξιά – είπε έως και 80 τοις εκατό.

Τα τρόφιμα που εισάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες ελέγχεται από Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων. Του New Jersey χημικοί μας είπαν ότι έχουν εντοπιστεί κάλπικο πετρελαίου που εισάγονται από την Ιταλία εσφαλμένα επισημαίνονται ως έξτρα παρθένο.

Ήμασταν περίεργοι για το τι θα βρίσκατε σε ένα σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ. Γι ‘αυτό και αποστέλλονται τρεις μάρκες του ιταλικού έξτρα παρθένου θα αγοράσει στη Νέα Υόρκη πίσω στη μητέρα πατρίδα.

Είχαν περιλαμβάνονται σε μια τυφλή δοκιμή γεύση από τους εμπειρογνώμονες στη Ρώμη. Η διαδικασία είναι όσο πιο σφιχτά ενορχηστρωμένη ως όπερα του Βέρντι. Μπλε γυαλί κρύβει το χρώμα του πετρελαίου. Ξεχωριστή καμπίνα εμποδίζουν την εξαπάτηση.

Ο πίνακας δεν θα έλεγα ότι ήταν νοθευμένο – αλλά συμφώνησαν δύο μάρκες θα αγοράσει πίσω στο σπίτι δεν έρχονται σε όσφρηση έξτρα παρθένο. Έχουν περιγραφεί ένα ως μειονεκτικό – το χαμηλότερο ποιότητας ελαιόλαδο. Ότι η μάρκα συμβαίνει να είναι ένα από τα best-seller στην Αμερική.

Sergio Tirro: Δεν είναι τόσο άσχημα …

Bill Whitaker: Δεν είναι τόσο άσχημα …

Sergio Tirro: Όχι και τόσο άσχημα … αλλά ίσως για ..

Bill Whitaker: Δεν είναι ότι καλό είτε;

Sergio Tirro: Όχι – όχι για σαλάτες μου. Ποτέ δεν θα θέσει αυτό σε σαλάτα μου.

Οι πιθανότητες είναι ότι σαλάτα πάρθηκε από τους μετανάστες που ελέγχονται από την Agromafia πάρα πολύ και σερβίρεται σε ένα από τα 5.000 όχλο ιδιοκτησίας εστιατόρια της Ιταλίας. Την περασμένη άνοιξη, αυτά τα δύο σημεία τουριστών στη Ρώμη – έκλεισαν προσωρινά για φερόμενη Μαφία δεσμούς.

Και οι επιχειρήσεις τροφίμων δεν τρέχει από γκάνγκστερ – συχνά τους πληρώσουν ούτως ή άλλως. Ο εκβιασμός ονομάζεται “Pizzo.” Αρνηθείτε – και υπάρχει κίνδυνος να σπάσει τα παράθυρα – ή χειρότερα.

Bill Whitaker: Ποιο είναι το ποσοστό των εμπόρων εδώ πληρώνουν το Pizzo, χρήματα για προστασία για τη Μαφία;

Ermes Riccobono: Στην πραγματικότητα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτού.

Bill Whitaker: Οι περισσότεροι από αυτούς.

Ermes Riccobono: Οι περισσότεροι από αυτούς, θα μπορούσαμε να πούμε ναι.

Ermes Riccobono μας πήρε περίπου μία από τις παλαιότερες αγορές τροφίμων στο Παλέρμο.Δουλεύει με μια ομάδα που ονομάζεται Addiopizzo, που σημαίνει “αντίο Pizzo.” Είναι

στρατολόγησε 800 καταστήματα και εστιατόρια για να σταματήσουν να πληρώνουν τη Μαφία.

Ermes Riccobono: Έχουν κάνει αυτό για τόσο πολύ καιρό, γενιά με γενιά, ότι είναι φυσιολογικό γι ‘αυτούς. Δεν είναι ακόμη ένα πρόβλημα.

Bill Whitaker: Πόσο θα μπορούν να ζητούν από αυτούς τους εμπόρους;

Ermes Riccobono: Θα μπορούσε να είναι, δεν ξέρω – 500 ευρώ, $ 500 το μήνα ή ακόμα και $ 5 ανά εβδομάδα, ανάλογα με το μέγεθος του καταστήματος.

Προσθέστε το επάνω και εκβίαση κοστίζει στην Ιταλία τουλάχιστον 6 δισεκατομμύρια $ ετησίως.

Bill Whitaker: Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι ο νέος οργανισμός σας πρόκειται να σταματήσει αυτό;

Ermes Riccobono: Λοιπόν, αυτό είναι ό, τι πρέπει να κάνουμε. Θέλω να πω ότι είναι ηθική μας υποχρέωση. Είμαστε μια νέα γενιά. Και εμείς πρέπει να αγωνιστούμε.

Μας είπαν θα μπορούσαμε να δούμε πώς ο αγώνας έχει ριζώσει σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από το Κορλεόνε – η πόλη έγινε διάσημη από το “The Godfather”. Κατά την τελευταία δεκαετία, οι μπάτσοι έχουν λάβει 3.500 στρέμματα μακριά από τους ιδιοκτήτες της μαφίας και τους έδωσε στην ομάδα “Libera Terra” (ή “ελεύθερη γη.” Τα πεδία αυτά κατασχέθηκαν από τον όχλο έχουν δημιουργήσει ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό για τους αγρότες.

Pietro D’Aleo: Έχουμε περίπου 80 τροφίμων και ποτών προϊόντα που κατασκευάζονται με πρώτες ύλες που προέρχονται από αυτή τη γη.

Bill Whitaker: Ογδόντα;

Pietro D’Aleo: Ογδόντα.

διευθυντής μάρκετινγκ Pietro D’Aleo μας έδωσε μια γεύση της επιτυχίας τους.

Bill Whitaker: Μυρίζει καλό.

Pietro D’Aleo: Ναι.

Ένα κρασί που ονομάζεται Centopassi που κληρώνονται ρέιβ πάρτι από τους κριτικούς.

Bill Whitaker: Μυρίζει υπέροχα. Πολύ καλά ισορροπημένη – ζητωκραυγές. Ευχαριστώ.

Τα προϊόντα Libera Terra πωλούνται σε καταστήματα σε όλη την Ιταλία. Βγάζει «Μαφία-free” είναι ένα καυτό πωλητή – ειδικά αν το φαγητό είναι παγκόσμιας κλάσης.

“Δεν μοιάζουν με τις ελιές στο πιάτο σας …”

Nicola Clemenza ελπίζει ότι μπορεί να σπάσει λαβή του Agromafia όπου ζει με την εξαγωγή απευθείας σε αμερικανούς πελάτες.

Bill Whitaker: Τι είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας τώρα;

Nicola Clemenza, μεταφραστή: Όχι, δεν είμαι φοβάται πια, γιατί ο φόβος έχει μετατραπεί σε θυμό, αυτό είναι μετατραπεί σε θάρρος, είναι να μετατραπεί σε δράση και τώρα όλο τον ελεύθερο χρόνο μου είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της μαφίας … για την καταπολέμηση της μαφίας με η αλήθεια.

Υπολογίζει καλύτερο όπλο του – είναι το υγρό χρυσάφι που δοκιμάζει τόσο πλούσια όσο φαίνεται.

Bill Whitaker: Μπορείτε να αισθανθείτε αυτό που πηγαίνει σε όλη τη διαδρομή προς τα κάτω …

Nicola Clemenza: Ισχυρή;

Bill Whitaker: Ισχυρή!    pig .cbsnews

.