Ο Σταμάτη Κόκοτα Μίλησε δημοσιογράφο Ν.Βάνη για την Lamborghini Miura S

17 Φεβρουαρίου 2017

Πρόκειται για μια Lamborghini Miura S που άνηκε στο Σταμάτη Κόκοτα αν και δεν την είχε αγοράσει ο ίδιος. Έφτασε στην κατοχή του τη δεκαετία του ’70 ως δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση!
Ο διάσημος έλληνας επιχειρηματίας αγόρασε το αγωνιστικό όχημα το 1969 και λίγο αργότερα το χάρισε στον αγαπημένο του λαϊκό ερμηνευτή.

Η απόδοση της Miura άγγιζε τους 370 ίππους και έχει αριθμό πλαισίου 3829. Ήταν ένα από τα μόλις 140 αντίτυπα που κατασκευάστηκαν συνολικά. Ωστόσο, ο κινητήρα παρουσίασε πρόβλημα και στάλθηκε στη Lamborghini για επισκευή, έχοντας διανύσει μόλις 85.000 χιλιόμετρα. Ωστόσο, δεν επέστρεψε στην Ελλάδα, αλλά έμεινε να εκτίθεται στο St Agata Lamborghini Museum.

Το καφέ υπεραυτοκίνητο έμεινε σταθμευμένο στο πάρκινγκ του Hilton, όπου και παρέμεινε μέχρι τη μεγάλη ανακαίνιση του ξενοδοχείου πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Μεταφέρθηκε σε άλλο υπόγειο γκαράζ, όπου και παρέμεινε για άλλα 8 χρόνια, μέχρι να «ξανασμίξει» με τον κινητήρα το 2012, οπότε και βγήκαν σαν πακέτο για δημοπρασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ωνάσης είχε προσθέσει στη Miura διάφορα καλούδια, όπως air condition, αεραγωγούς αλουμινίου, ξεχωριστό λεβιέ ταχυτήτων και άλλα.

Η εταιρεία δημοπρασιών που διενήργησε την πλειοδότηση, τόνισε ότι το ξηρό ελληνικό κλίμα βοήθησε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση η εργοστασιακή καφέ βαφή αλλά και οι εσωτερικές επενδύσεις.Τελικά, το αυτοκίνητο έπιασε τις 260.000 λίρες Αγγλίας, ήτοι περίπου 320.000 ευρώ.

.