Πρόεδρος Donald J. Trump Διακηρύσσει 25 του Μάρτη του 2017, ως Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Μια Εθνική Ημέρα Εορτασμού της Ελληνικής και της Αμερικανικής Δημοκρατίας

25 Μαρτίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ημέρα της Ανεξαρτησίας: Ένα ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΙ αμερικανική δημοκρατία, 2017

ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Μια επίσημη διακήρυξη

Αυτή η χρονιά σηματοδοτεί την 196η επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας.Ελληνική και η αμερικανική δημοκρατία είναι πάντα συνυφασμένες. Αμερικανική πατριώτες που χτίστηκε Δημοκρατία μας την πρωτοποριακή ιδέα των αρχαίων Ελλήνων ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφασίσουν την πολιτική τους μοίρα.

Ως ένα νεαρό έθνος, μόλις πρόσφατα ελεύθερος από τη Μεγάλη Βρετανία και την εξασφάλιση τη θέση της στην παγκόσμια σκηνή, την Αμερική χρησίμευσε ως πηγή έμπνευσης για το επαναστατικό και την ελευθερία που αγαπούν τους Έλληνες που ζήτησε τη δική τους ανεξαρτησία. Πράγματι, Αμερικανοί πολίτες στάθηκε ενωμένη με τους ανθρώπους της Ελλάδα στο «ένδοξο αιτία» της δημοκρατίας και της ελευθερίας, όπως αυτή εκφράζεται από Franklin εφημερίδα της Φιλαδέλφειας εκείνη την εποχή.
Οι ιδέες και τα ιδανικά των αρχαίων Ελλήνων άλλαξε την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας, από τη δική μας αμερικανικά Δημοκρατίας στο σύγχρονο ελληνικό κράτος και πολλά άλλα έθνη. Όλοι όσοι πιστεύουν στο ρεφρέν «ελευθερία και δικαιοσύνη για όλους», και οι οποίοι διατίθενται για τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου, οφείλουμε ευγνωμοσύνη προς την Ελλάδα και τις θεμελιώδεις αρχές που ρίζωσε στην αρχαία πόλη-κράτος της Αθήνας.

Σε αυτή την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, εκφράζουμε τη βαθιά ευγνωμοσύνη μας για τη διαρκή φιλία στην Ελλάδα σε μια περιοχή που έχει γνωρίσει μεγάλη αβεβαιότητα. Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός εταίρος στη δεσμεύσεις μας σε όλη τη διεθνή σφαίρα. Ανυπομονούμε για την ενίσχυση εξαίρετες διμερείς σχέσεις της άμυνας μας, και να αναγνωρίσουμε την αξία και το ρόλο σημασία Ελλάδα ως ένα ισχυρό σύμμαχο στον Οργανισμό

Βορειοατλαντικού Συμφώνου.

Ο αμερικανικός λαός ενταχθούν Ελλάδα στον εορτασμό άλλο ένα ορόσημο στην ανεξάρτητη ιστορία της, και προσβλέπουμε σε μια μελλοντική κοινών επιτυχία ως εταίρους και συμμάχους.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, εγώ, DONALD J. ατού, Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, δυνάμει της εξουσίας που έχει ανατεθεί σε μένα από το Σύνταγμα και τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν αποφασίζει διακηρύσσουν 25 Μάρτη 2017, ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας : Μια Εθνική Ημέρα Εορτασμού της ελληνικής και της αμερικανικής Δημοκρατίας. Καλώ το λαό των Ηνωμένων Πολιτειών να παρατηρήσουμε αυτή τη μέρα με τις κατάλληλες τελετές και δραστηριότητες.

ΣΕ ΠΙΣΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ, έχω την παρούσα σύμβαση που το χέρι μου αυτή η
εικοστή τέταρτη ημέρα του Μαρτίου, το έτος του Κυρίου μας, δύο χιλιάδες δέκα επτά, και της Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τα διακόσια σαράντα πρώτα.

DONALD J.

.