Ο Στουρνάρας φούρναρης

17 Απριλίου 2017

κόμη και στις μεγάλες υποθέσεις, υπάρχουν οι μικρές διαβολικές λεπτομέρειες. Θα προσπαθήσω να τις σκιαγραφήσω, όπως τις παρακολούθησα από την ώρα που το Documento της Κυριακής βγήκε στα περίπτερα με αφιέρωμα στην οικογένεια Στουρνάρα, ως την ώρα που ο Εισαγγελέας με άφησε ελεύθερο διατάζοντας προκαταρκτική εξέταση για όσα έλεγε η κυρία Στουρνάρα στη μήνυσή της. (Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μπορεί η κυρία Στουρνάρα να βρεθεί ως και κατηγορούμενη αν για παράδειγμα αποδειχθεί ψευδής η μήνυσή της).

του Κώστα Βαξεβάνη

Το Documento που κυκλοφόρησε περιέγραφε πραγματικά γεγονότα. Πως η κυρία Στουρνάρα διοργανώνει εκδηλώσεις «διαφόρων φορέων» τις οποίες χορηγούν οι φαρμακοβιομηχανίες. Σε πολλές από αυτές τις εκδηλώσεις είναι ομιλητής ο Γιάννης Στουρνάρας έχοντας θεσμικούς και κρατικούς ρόλους. Γιάννης κερνάει, Στουρνάρα πίνει όπως έλεγε και ο τίτλος του θέματος. Μετά τη δημοσίευση, δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος, να τηλεφωνήσει στο Στουρνάρα ή τη σύζυγό του και να ζητήσει εξηγήσεις για όσα έγραψε το Documento. Φυσικά-λεπτομέρειες τώρα θα μου πείτε- ουδείς μετέδωσε όσα έγραψε η εφημερίδα τα οποία αφορούσαν τον τρόπο που λειτουργεί ο Κεντρικός Τραπεζίτης της χώρας.

Μετά τη δημοσίευση, ο κύριος Στουρνάρας, για να περιφρουρήσει το κύρος του και την τιμή του δεν έκανε καμία ανακοίνωση με αναφορά στα γεγονότα για να διαψεύσει την εφημερίδα. Έκανε όμως η κυρία Στουρνάρα μήνυση εναντίον μου ζητώντας να συλληφθώ με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Μικρή λεπτομέρεια, δικηγόρος της κυρίας

Στουρνάρα, είναι ο Σπύρος Μουζακίτης, πρώην Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, δηλαδή ένας Εισαγγελέας που όσο ήταν εν ενεργεία, θα έπρεπε θεωρητικά να έχει ερευνήσει για όσα γράφουμε για την κυρία Στουρνάρα την επίμαχη περίοδο. Ο κύριος Μουζακίτης, αμέσως μετά την αποχώρησή του από το Εισαγγελικό Σώμα, τέθηκε ως δικηγόρος στην υπηρεσία αρκετών όσων ήλεγχε. Θα μου πείτε «μα δικηγόρος είναι ο άνθρωπος». Σωστά. Και κάποτε ήταν Εισαγγελέας.

Πάμε σε άλλη λεπτομέρεια. Μετά τη σύλληψή μου, το site του Χρήστου Ράπτη www.iefimerida.gr , δημοσίευσε όλη τη μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου Στουρνάρα, παίρνοντας φυσικά θέση ότι είμαι ψεύτης συκοφάντης και όλα τα σχετικά. Πού είναι η διαβολική λεπτομέρεια; Ο Χρήστος Ράπτης, υπήρξε συνέταιρος του Κυριάκου Γριβέα, ο οποίος είναι υπόδικος γιατί παντελώνιασε δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου . Σε εταιρεία του Κυριάκου Γριβέα (Επιστημονικές Εκδόσεις) δούλευε και η κυρία Στουρνάρα. Ο δε κύριος Στουρνάρας υπήρξε ομιλητής σε εκδηλώσεις που διοργάνωνε ο Γριβέας, για το φάρμακο φυσικά. Βρε βρε κάτι λεπτομέρειες!

Ένα άλλο site, που λέγεται bankwars, το οποίο υπήρξε υποστηρικτής του Βγενόπουλου αλλά δεν υποστηρίζεται και τόσο από τους αναγνώστες αφού η κατάταξή του είναι κοντά στο 3.000 στο σύστημα της Alexa, δημοσίευσε τη μήνυση της κυρίας Στουρνάρα αλλά πρωτότυπη παρακαλώ. Δηλαδή φωτογραφία του κειμένου της κατάθεσής της στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, με την υπογραφή της κυρίας Στουρνάρα (διακρίνεται η υπογραφή με μπλε στυλό και όχι φωτοτυπία) πριν αυτή υπογραφεί από τους αστυνομικούς που την πήραν. Δηλαδή η κυρία Στουρνάρα, κατέθεσε στην Αστυνομία και πριν υπογράψουν οι αστυνομικοί, φωτογράφισε την κατάθεση και την έστειλε στο bankwars για δημοσίευση. Εκτός αν την έστειλαν οι αστυνομικοί πράγμα το οποίο είναι πολύ παρακινδυνευμένο. Μία μικρή ακόμη λεπτομέρεια, το συγκεκριμένο site το οποίο στερείται αναγνωστών, είναι γεμάτο με διαφημίσεις Τραπεζών, τις οποίες ως γνωστόν εποπτεύει ο κύριος Στουρνάρας. Δηλαδή οι Τράπεζες δίνουν διαφήμιση χωρίς να τους συμφέρει, αλλά φαίνεται όπως αυτό το site συμφέρει στον κύριο Στουρνάρα να υπάρχει.

Μετά την απελευθέρωσή μου από τον Εισαγγελέα, με τρόπο που προφανώς δηλώνει πως όσα μου απέδωσε η κυρία Στουρνάρα είναι ελεγχόμενα, κανένα Μέσο, με εξαίρεση τα parapolitika.gr και τους γνωστούς συνήθεις ύποπτους (e-tetradio, thepressproject, κλπ που έχουν εμμονές με την ελευθερία του Τύπου), δεν μίλησε ούτε για τη δικαίωση, ούτε φυσικά για την ουσία. Η λεπτομέρεια πως 400.000 ευρώ δόθηκαν χωρίς διαγωνισμό, από το Υπουργείο Υγείας επί Άδωνη Γεωργιάδη μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ στην εταιρεία της κυρίας Στουρνάρα για «εκδηλώσεις» έμεινε λεπτομέρεια. Τα περί ελευθερία του Τύπου, εξευτελιστικής διαδικασίας του αυτοφώρου που χτυπά τη δημοσιογραφία και όλα τα σχετικά παρέμειναν λεπτομέρειες. Μεγαλοδημοσιογράφοι που κλαίγονται στο τουίτερ έτσι και τους επιδικαστεί κανένα ευρώ σε αγωγή εναντίον τους έκαναν την πάπια. Όταν μηνύουν τους ίδιους είναι χτύπημα στον Τύπο, όταν μηνύουν άλλους, είναι ημέρα Σάββατο. Αλλά πώς να μιλήσεις για την κυρία Στουρνάρα όταν -μικρή λεπτομέρεια- έχεις πάρει πιο πολλά απ’ αυτήν από το ΚΕΕΛΠΝΟ;

 

Να μη σας κουράζω με λεπτομέρειες. Το βράδυ της Δευτέρας το θέμα έληξε. Η παράσταση «ο Καραγκιόζης και ο καταραμένος όφις» Βαξεβάνης αν θέλετε, έλαβε τέλος. Έζησαν αυτοί καλά, και οι τυχαίες σχέσεις μεταξύ τους -οι λεπτομέρειες- καλύτερα. Προσεχώς, «ο Στουρνάρας φούρναρης»

.