ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Του Εμμανουήλ Λαμτζίδη του  Ανέστη και Φανής  κατοίκου Καλαμαριάς  Θεσσαλονίκης

30 Αυγούστου 2017

ΑΝΑΦΟΡΑ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Του Εμμανουήλ Λαμτζίδη του  Ανέστη και Φανής  κατοίκου Καλαμαριάς  Θεσσαλονίκης (Χαιριανών 6, τκ 55133) , κατόχου του ΔΑΤ με στοιχεία ΑΖ 672082/Τ.Α. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ / 20.3.2008  με ΑΦΜ 031416014  Α Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης)

Κατά

Κάθε  ατόμου ,  που ενέχεται ως φυσικός ή ηθικός αυτουργός ή άμεσος ή απλός συνεργός στην τέλεση αξιόποινων πράξεων, που περιγράφονται στο Κεφάλαιο Γ’ τροποποίηση του Ν. 1650/1986 (Α 160) “Για την προστασία του περιβάλλοντος – τροποποίηση ποινικών διατάξεων” (Άρθρο 7) του νόμου 4042/2012 και σχετίζονται με τη απόθεση ρυπαρών αντικειμένων και στέρεων αποβλήτων (ειδικά μεταλλικών αντικειμένων) σε μεγάλη έκταση, εντός μισοερειπωμένων κατοικιών και των γύρω από αυτά χώρων , που αποτελούν  οργανικό σύνολο και συνέχεια με δασική έκταση στην Καλαμαριά, σε περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών  Πόντου , Ροδοπόλεως και Μέτρων (συνοικισμός Δέρκων) (βλ. επισυναπτόμενα τοπογραφικά διαγράμματα) , καθώς και τη λειτουργία αυτοσχέδιου αγωγού απορροής ακάθαρτων οικιακών λυμάτων μέσα στην έκταση αυτή

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

Κύριε Εισαγγελέα,

Σε μία περιοχή, στην καρδιά του αστικού ιστού του Δήμου Καλαμαριάς, επι μεγάλο χρονικό διάστημα , πάντως μεταξύ 27 και 30 Σεπτεμβρίου 2015, αλλά και μέχρι σήμερα, 11 Οκτωβρίου 2011,  συντελέσθηκε , από άγνωστα σε μένα άτομα,  το αδίκημα της υποβάθμιση περιβάλλοντος, με την ειδικότερη μορφή της  πρόκλησης  ρύπανσης από διεσπαρμένα ρυπαρά αντικείμενα (απορρίμματα) και άλλα στερεά οργανικά ή μη  απόβλητα (ιδιαίτερα μεταλλικά) , συγκεντρωμένα εντός μισοερειπωμένων οικίσκων , αλλά και γύρω από αυτούς, τη λειτουργία παράνομου «διαλογητήριου» στερεών αποβλήτων  (μεταλλικών) και τη λειτουργία αυτοσχέδιου αποχετευτικού αγωγού υγρών λυμάτων εντός της πιο πάνω δασικής έκτασης με κίνδυνο διάδοσης λοιμωδών νοσημάτων και άλλων μεταδοτικών ασθενειών.

Θεσσαλονίκη, 4.10.2012

Κύριε Εισαγγελέα,

Είμαι μόνιμος κάτοικος της Καλαμαριάς, διαμένω  σε μικρή απόσταση από το σημείο, στο οποίο με εγκληματικό τρόπο σημειώνεται – όπως προανάφερα- το αδίκημα της  υποβάθμισης του περιβάλλοντος από άγνωστα άτομα

Επίσης, είμαι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς, του οποίου είμαι Αντιπρόεδρος και επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης  «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς», που αποτελεί και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ημέρα διεξαγωγής  των βουλευτικών εκλογών , ενώ περιόδευα ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, σε κάποιο εκλογικό τμήμα της Καλαμαριάς,  ορισμένοι πολίτες με ενημέρωσαν ότι η ύπαρξη της πιο πάνω δασικής έκτασης , απειλείται από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ .

Μετά από λίγες ημέρες , ημέρα Κυριακή , στις 27 Σεπτεμβρίου 2015,  κλιμάκιο της παράταξης, στο οποίο μετείχα ο ίδιος,  είχε συνάντηση με τους περιοίκους της περιοχής προκειμένου να δούμε από κοντά την κατάσταση,  και, κατόπιν υπόδειξης των περιοίκων  περπατήσαμε μέσα στο μικρό αυτό δάσος.

Με έκπληξη αντικρύσαμε στα όρια της έκτασης αυτής , και γύρω από μισοερειπωμένους οικίσκους, που βρίσκονται στα όρια αυτής  αποτρόπαιες εικόνες.

Απορρίμματα και στέρεα οργανικά και μη απόβλητα στο έδαφος, αυτοσχέδια «καρότσια» μεταφοράς των αποβλήτων , πεταμένες συσκευές και σωρούς μεταλλικών αντικειμένων, γεγονός που μαρτυρούσε ύπαρξη χώρου συγκέντρωσης και διαλογής στερεών αποβλήτων, στον οποίο διαμένουν μόνιμα ή ημι-μόνιμα άνθρωποι (!!!), είτε εντός , είτε εκτός των μισο-ερειπωμένων οικίσκων.

Εκεί που δοκιμάσαμε την μεγαλύτερη έκπληξη , ήταν όταν αντικρύσαμε έναν αυτοσχέδιο αγωγό, που κατέληγε μέσα στο δάσος, από τον οποίο έτρεχαν υγρά λύματα, που κατέληγαν σε έναν λάκκο μέσα στο δάσος (!!!).

Τα λύματα αυτά προφανώς ήταν ανεπεξέργαστα . Ο τρόπος διάθεσής τους προφανώς εγκυμονεί κινδύνους για διάδοση μολυσματικών ασθένειες!

Η παράταξη εξέδωσε ΑΜΕΣΩΣ ανακοίνωση-καταγγελία , η οποία δημοσιεύτηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο . Eνδεικτικά, παραθέτω τους συνδέσμους (“links”), στους οποίους αναφέρονται τα παραπάνω:

.