Το ”εκκλησιαστικό ζήτημα” με τον ”πόλεμο” Βαρθολομαίου-Αρχιεπισκοπής ΗΠΑ: ‘Ηταν ή δεν ήταν στην συνεδρίαση της ”ιεράς επαρχιακής συνόδου” στην Νέα Υόρκη και το ”άγιο πνεύμα’

29 Αυγούστου 2017

‘Εκλεισαν 6 ημερήσια ελληνικά σχολεία στην περιοχή Νέας Υόρκης. Είδατε μία ομογενειακή Οργάνωση να αντιδράσει;;; Είδατε την Ελλάδα να ενδιαφερθεί;;; Η ζωή συνεχίζεται, σαν να μην συμβαίνει τίποτα και εμείς ασχολούμεθα με τα ”εκκλησιαστικά ξεκατινιάσματα”.”Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι Ομογενείς”Συνεδρίασε η αποκαλούμενη και ”ιερά”, επαρχιακή σύνοδος της αρχιεπισκοπής μας στην Αμερική (ουσιαστικά ΗΠΑ), 20 Ιουλίου ’17. Γιά να δει πως θα ξεμπλέξει στην κόντρα που έχει με τον ”οικουμενικό” Βαρθολομαίο, γιά την ”χηρεύουσα” θέση μητροπολίτη Σικάγου. Αποφάσισε να πάει αντιπροσωπεία στο Φανάρι, υπό τον αρχιεπίσκοπο, να ”μεταπείσει” τον Βαρθολομαίο, μετά το ”άδειασμα” που έκανε στους δικούς μας στις ΗΠΑ, μη αποδεχόμενος το ”τριπρόσωπο” υποψήφιων γιά Σικάγο, που συντάχτηκε από… ”διπρόσωπους”.

Φυσικά, το ”αφεντικό” της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ, ο ”αυτοκρατορικός” Βαρθολομαίος, δεν θα ”μεταπειστεί”. Δηλαδή, έχουμε κόντρα του αφεντικού, με τους ”μανατζαρέους” της θυγατρικής του επιχείρησης στις ΗΠΑ.
Και η Ομογένεια ”δεν μπορεί να κοιμηθεί, δεν μπορεί να φάει”, αφού αναμένονται ”ιστορικές εξελίξεις”, σύμφωνα με τους διαχρονικούς ”παπατζήδες” ομογενειακών ΜΜΕ. Και ”είχαμε μιά σκασίλα” ποιός θα γίνει ”εισπράχτορας” του Βαρθολομαίου στο Σικάγο, με τον τίτλο του μητροπολίτη ή ποιός θα διαδεχτεί τον Δημήτριο. Μην ξεχνάμε ότι η ”members only” Εκκλησία μας, αντιπροσωπεύει περίπου το 15% του Ελληνισμού ΗΠΑ, όσα και τα μέλη της.
Μόνο που οι ”παπατζήδες”, δεν μας ενημέρωσαν αν στην συνεδρίαση ήταν εκεί και το ”άγιο πνεύμα”, όπως διαδίδεται ή αν το περιστέρι το ”καθάρισαν” οι κυνηγοί-σκοπευτές του ”τεράστιου πρόεδρου” Στυλ. Μανή.
Υπάρχει και η άλλη φήμη που διακινείται στο ελληνικό ”γκέττο” Αστόριας, όπου επικρατεί ο ”χωρίς ράσο” Νικόλαος. Σύμφωνα με αυτήν, το ”άγιο πνεύμα” ήταν στην επαρχιακή σύνοδο, ως περιστέρι, απέξω, στο παράθυρο. Αλλά όταν είδε ποιοί και ποιές απαρτίζουν την σύνοδο, ”κουτσούλισε” και έφυγε απογοητευμένο.

Τα προβλήματα είναι άλλα… Αλλού είναι και η ουσία.
Θέλει πολύ μυαλό γιά να καταλάβουμε ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στην Ομογένεια ΗΠΑ, μετά την ”εκκλησιαστική κρίση 1996”, τότε που ο Βαρθολομαίος ”κυνήγησε” τον μακαριστό Ιάκωβο και λίγο μετά πολυδιάσπασε την δυνατή και υπολογίσιμη, ”Αρχιεπισκοπή Βορείου και Νοτίου Αμερικής” σε μητροπόλεις; Δηλαδή ”διαίρει, ‘κονόμα και βασίλευε”;
Θέλει πολύ μυαλό γιά να καταλάβουμε ότι τα τελευταία 20 χρόνια το χρήμα της Ομογένειας πάει σχεδόν όλο στην Εκκλησία, ενώ κλείνουν τα ελληνικά σχολεία και τα ιδρύματα της Ομογένειας, διαλύθηκαν σύλλογοι και Οργανώσεις; ‘Οτι η ελληνική Ομογένεια ΗΠΑ, εξαιτίας απραξίας και μη ανανέωσης-αναβάθμισης, χάνεται; ‘Οτι οι Οργανώσεις μας διαλύθηκαν, επειδή σε αυτές ”κυριάρχησαν” γιά δεκαετίες τα αμαθή-ημιμαθή ”ψώνια”, δηλ. άχρηστοι, αστοιχείωτοι και ”φυτευτοί” από την Εκκλησία μας;

Η όλη αυτή θλιβερή κατάσταση μόνο την Τουρκία εξυπηρετούσε και εξυπηρετεί. Γι’ αυτό μείναμε χωρίς σχολεία, χωρίς ιδρύματα, χωρίς Οργανώσεις, χωρίς ”λόμπι” κ.ά. και σύντομα και με χωρίς…ελληνική Ομογένεια. Αλλά, θα πείτε, γιατί παραπονιόμαστε; Μας έμεινε ο ”περιφερειάρχης και εισπράχτορας του Βαρθολομαίου”… π. ‘Αλεξ Καρλούτσος γιά 40 χρόνια, ”να τον τρώμε στην μάπα”. Και όπως καταντήσαμε ως Ομογένεια, ως άσχετοι και παλαβοί, ευτυχώς ακόμα δεν είπαμε ”σφάξε μας σουλτάνε Βαρθολομαίε, να αγιάσουμε”.
Αφού είμαστε, εκκλησιαστικά, ακόμα ”ραγιάδες”, που μας δουλεύουν -και μας ληστεύουν- ο Βαρθολομαίος και ο (Τούρκος) νομάρχης Κων/πολης (που διαχειρίζεται και το χρήμα στο Πατριαρχείο), καλά να πάθουμε. Η Τουρκία καλά έκανε την δουλειά της στις ΗΠΑ κλείνοντας ελληνικά σχολεία, διαλύοντας Οργανώσεις, μαζεύοντας το χρήμα κ.ά., μέσω του ”οικουμενικού” κι εμείς, το ”χριστεπώνυμο ποίμνιο”, λέμε απλά… μπεεεε.Ελευθερία και αξιοπρέπεια έχουν και κόστος. Αλλά ποιός από τους ”ιεράρχες” μας έχει το ανάστημα, το σθένος, να πει ξεκάθαρα ”τα πράγματα με το όνομά” τους και να εξηγήσει ΠΩΣ και γιατί γίναμε, ως Ομογένεια -εκκλησιαστικά- ”υποτελείς-ραγιάδες”; Αφού οι μισοί από αυτούς κυκλοφορούν με… ”σουτιέν”, άρα 100% ελεγχόμενοι από το Φανάρι, τι να πουν; Ποιός ”άρχοντας της Εκκλησίας” ή ”επιφανής Ομογενής” θα υψώσει ανάστημα και θα αντιδράσει λέγοντας ”δεν πάει άλλο”; Αφού είναι όλοι τους δουλοπρεπείς νεολεφτάδες, δηλαδή ”της πλάκας”. Ποια ομογενειακή Οργάνωση, πεθαμένη ή σε ”κώμα”, θα υψώσει φωνή; Ποιό ελληνικό ΜΜΕ Αστόριας Νέας Υόρκης θα διαμαρτυρηθεί, θα εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει; Αφού έχουν εξαγοραστεί-ξεπουληθεί, μέσω διαφημίσεων ενοριών και μητροπόλεων.

Ο μακαριστός Αθηνών Χριστόδουλος, είχε πει στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, σε ”παγκόσμια” συνέλευση του τότε ”Συμβούλιου Απόδημου Ελληνισμού” (ΣΑΕ) στην Θεσ/νίκη, ότι ”η Ομογένεια ΗΠΑ έχει ημερομηνία λήξης”, γνωρίζοντας άριστα τα σχέδια Βαρθολομαίου με την πολυδιάσπαση και το ”άρμεγμα” της Ομογένειας. Είχε δίκιο 100%. Τελειώσαμε… Μας ”τελείωσε” ο Βαρθολομαίος, μέσω της θυγατρικής του εμπορικής επιχείρησης ”Αρχιεπισκοπή Αμερικής” (ΗΠΑ).
Και εμείς, στις ΗΠΑ, ως σύγχρονοι ”δουλοπρεπείς-νεοραγιάδες”, ακόμα ”προσκυνάμε, δοξάζουμε” τον ”οικουμενικό” και τον αποδεχόμαστε ως… ”νταβατζή” της Ομογένειας. Αφού δεν δημιουργήσαμε ανεξάρτητη Εκκλησία (”πνευματικά” ΜΟΝΟ υπό το οικουμ. Πατριαρχείο), καλά να πάθουμε.
Σε ότι αφορά τις θλιβερές ελληνικές κυβερνήσεις (που ενισχύουν ακόμα οικονομικά το οικουμ. Πατριαρχείο, με ρευστό χρήμα μέσω υπουργείου Εξωτερικών), δεν χρειάζονται σχόλια. Η κατάντια της Ελλάδας, πιστοποιεί την σαπίλα του κράτους της και του πολιτικού-κομματικού της κατεστημένου.

Σημ. 1: Γιατί αποκαλείται ”επαρχιακή σύνοδος Αμερικής” και όχι ”επαρχιακή σύνοδος ΗΠΑ”, αφού ΔΕΝ συμμετέχουν οι 3 μητροπολίτες Καναδά, κεντρικής Αμερικής και λατινικής Αμερικής;
Σημ. 2: Είναι θέμα χρόνου να έρθει και το ”άγιο κάστανο” του Παίσιου, γιά να το προσκυνήσει το ”χριστεπώνυμο ποίμνιο” της Εκκλησίας μας στις ΗΠΑ, άσχετα αν του αποδοθούν ή όχι, ”τιμές αρχηγού κράτους”. Από παλαβομάρες και ”θαύματα” συνηθίσαμε.kalami

.