Νίκος Νικολόπουλος: «Γιατί η ΑΑΔΕ δεν στέλνει τον… “εισπράκτορα” σε ξένους επενδυτές»;

25 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Ε. ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ ΜΕ «ΚΑΡΦΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ Γ. ΠΙΤΣΙΛΗ

Από το γραφείο τύπου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω κοινοβουλευτική παρέμβαση του Προέδρου του και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου:

Τα βεβαιωμένα πρόστιμα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τους ξένους επενδυτές για τα χρηματιστηριακά παιχνίδια της προεκλογικής περιόδου του 2012 ξεπερνούν τα 5,5 εκατ. ευρώ. Αν και έχουν συζητηθεί προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος, δεν έχει γίνει κάποια πράξη.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, της οποίας προΐσταται ο Γιώργος Πιτσιλής, σφυρίζει αδιάφορα.

Το ανωτέρω γεγονός έδωσε το ερέθισμα στον Πρόεδρο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος και ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο ώστε να «εγκαλέσει» τον Υπουργό Οικονομικών, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής υπογραμμίζει:

«Το όλο θέμα έχει έχει φτάσει μέχρι τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος το παρέπεμψε στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κι εκείνη με τη σειρά της, ως αναρμόδια, στον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.

Το περιβάλλον του κ. Πιτσιλή τονίζει ότι το προαναφερθέν «αποτελεί θέμα που μας απασχολεί», αλλά από το δίμηνο Μαΐου- Ιουνίου του 2012 έχουν περάσει πέντε χρόνια και άκρη δεν έχει βγει».

Ολοκληρώνοντας το σκεπτικό της ερώτησής του, ο Νίκος Νικολόπουλος «καρφώνει» τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή:

«Αντί η ΑΑΔΕ να εισπράξει χρήματα από golden boys που παίζουν στα ζάρια την οικονομική τύχη της Ελλάδας, κυνηγάει τραπεζικούς λογαριασμούς μισθωτών, συνταξιούχων, επιτηδευματιών και μικροεπαγγελματιών»

Τέλος, απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο ανεξάρτητος βουλευτής θέτει τα εξής ερωτήματα:

«1ον Γιατί τα πρόστιμα που επιβάλλει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν εισπράττονται από την ΑΑΔΕ;

2ον Πως σκέφτεστε να αντιμετωπίσετε την απρόθυμη- παρελκυστική τακτική της ΑΑΔΕ;»

.