Ανοιχτό της αντιπαράθεσης με τα συστημικά ΜΜΕ «βαρόνων των media» εξαπέλυσε σήμερα ο κυβερνητικός Δημήτρης Τζανακόπουλος,

31 Οκτωβρίου 2017

Ανοιχτό το μέτωπο της αντιπαράθεσης με τα συστημικά ΜΜΕ κρατά η κυβέρνηση, αντιδρώντας στις επιθέσεις και τη σφοδρή κριτική που δέχεται καθημερινά  εφ’ όλης της ύλης. Επίθεση κατά τον «βαρόνων των media» εξαπέλυσε σήμερα ο κυβερνητικός Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφερόμενος στην προσπάθεια διάσωσης του Ταμείου επικουρικής ασφάλισης και περίθαλψης των εργαζομένων στον Τύπ (ΕΔΟΕΑΠ).

Ο κ. Τζανακόπουλος κατονόμασε τους  εκδοτικούς ομίλους Μαρινάκη, Αλαφούζου, Αναστασιάδηκαι Κουρτάκη/Μαρινάκη ότι επιχειρούν να  ναρκοθετήσουν τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ. Όπως είπε, με τις κινήσεις και τη γενικότερη στάση τους,  «αποδεικνύουν άλλη μια φορά τόσο τις πολιτικές τους σκοπιμότητες όσο και την πλήρη αδιαφορία τους για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του δημοσιογραφικού κόσμου και όλων των εργαζόμενων στον Τύπο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι για το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεννοήσεις με τους και θα προχωρήσει στη νομοθέτηση των ρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με τους εκπροσώπους του κλάδου. «Πρέπει όμως και οι εργοδότες να δείξουν αυτή τη φορά την αναγκαία ευαισθησία στα συμφέροντα των εργαζομένων».

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Τζανακόπουλος επισήμανε ότι  η κυβέρνηση καταφέρνει να επιλύσει το πρόβλημα με τον ΕΔΟΕΑΠ, ενώ «οι κατ’ εξακολούθηση οργανωτές απεργοσπαστικών μηχανισμών, που δήθεν κόπτονται για τα δικαιώματα των δημοσιογράφων, βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι».

Απαντώντας σε ερώτηση, συμπλήρωσε ότι πολλοί εκδότες  «ξεχνούν την ενημέρωση του κόσμου και την προστασία των εργαζομένων, όταν πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη».

.