Ο Σαλί Μπερίσα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση Έντι Ράμα ελέγχει την παραγωγή και τη διακίνηση μαριχουάνας στην Αλβανία.

30 Οκτωβρίου 2017

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας και πρώην πρόεδρος της χώρας, Σαλί Μπερίσα, κατηγόρησε σήμερα την αλβανική κυβέρνηση ότι έχει τον άμεσο έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στην Αλβανία, γράφει η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.


Ο Σαλί Μπερίσα σε συνέντευξή του στην τηλεόραση «News24», κατηγόρησε τον επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης, Έντι Ράμα ότι εμπλέκεται άμεσα και … ελέγχει την παραγωγή και τη διακίνηση μαριχουάνας στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο «περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια ευρώ σε ναρκωτικά κρύβονται σε αλβανικές σήραγγες».

«Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εμπλέκεται άμεσα στην παραγωγή και τώρα στη συλλογή των ναρκωτικών».

Πρόσθεσε ότι οι κατηγορίες εναντίον του πρώην υπουργού Εσωτερικών, Σαϊμίρ Ταχίρι, είναι πραγματικές και δήλωσε ότι «είχε έναν ρόλο στην οικογενειακή συμμορία Χαμπιλάι, η οποία έκανε μεγάλη μεταφορά ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ιταλία, όπως εντόπισε η ιταλική εισαγγελία κατά της μαφίας».

Είπε ακόμη ότι «ο αδελφός του σημερινού υπουργού Εσωτερικών Φαστμίρ Τζαφάι είναι μέλος μεγάλης αλβανικής μαφιόζικης ομάδας που κάνει λαθρεμπόριο ναρκωτικών στο εξωτερικό», όπως σημειώνει η εφημερίδα.

Ιταλός Εισαγγελέας κατηγορεί Αλβανούς πολιτικούς για ναρκωτικά….

Μετά την τρομερή δολοφονία τεσσάρων ατόμων στη Φότζια (Foggia) της Ιταλίας, μεταξύ των οποίων βρισκόταν το αφεντικό της φαμίλιας της Μανφρεντόνια (Manfredonia),  η προσοχή των αρχών και του κοινού έχει πέσει για άλλη μια φορά στην εγκληματικότητα που πλήττει την περιοχή της Απουλίας.

«Σήμερα, η σύγκρουση μαίνεται για τη διακίνηση των ναρκωτικών, ιδιαίτερα των μαλακών ναρκωτικών από την Αλβανία. Μια κολοσσιαία επιχείρηση που τροφοδοτεί τις φατρίες, εκτείνεται σε όλες τις ακτές της Αδριατικής και αυτό έχει αρχίσει να ανησυχεί την Ευρώπη».Ο πολέμιος της Μαφίας, εισαγγελέας, Φράνκο Ρομπέρτι (Franco Roberti), έχει ρίξει τα πυρά του κατά της αλβανικής μαφίας και των φορτίων με ναρκωτικά που καταφθάνουν από την Αλβανία.

Σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα, ο Ιταλός εισαγγελέας τόνισε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα με ένα σχέδιο διεθνούς συνεργασίας για να σταματήσει «το ποτάμι των μαλακών ναρκωτικά από την Αλβανία».

Συνέχισε:

«Ήμασταν στην Αλβανία τον περασμένο μήνα για να αναζητήσουμε μεγαλύτερη συνεργασία. Συναντηθήκαμε, επίσης, στη Ρώμη με τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών που υποσχέθηκε μεγαλύτερη συνεργασία»…

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Φράνκο Ρομπέρτι μιλάει για την αλβανική εγκληματικότητα, σημειώνει η αλβανική ‘Lapsi’.

Οι σκληρές δηλώσεις κατά το παρελθόν είχαν προβληματίσει τους Αλβανούς πολιτικούς.

Κατά τη διάρκεια των αλληλοκατηγοριών μεταξύ των αλβανικών κομμάτων, του Σοσιαλιστικού και του Δημοκρατικού, για τη διακίνηση της κάνναβης, ο νυν πρωθυπουργός Έντι Ράμα είχε κατηγορήσει τον Σαλί Μπερίσα ότι επί εποχής του ‘άνθισε’ η καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Ωστόσο, ο Ιταλός εισαγγελέας, εκτιμά ότι αν δεν καταπολεμηθεί  με διεθνή συνεργασία η αλβανική εγκληματικότητα,  «η καλλιέργεια των ναρκωτικών στην Αλβανία θα τριπλασιασθεί», όπως είπε, αμφισβητώντας στην ουσία και τα δύο πολιτικά κόμματα της Αλβανίας για τις διαβεβαιώσεις που παρέχουν.

 

.