Ψήφος στην Ομογένεια και οι γραφικοί της ”Νέας Δημοκρατίας”

30 Οκτωβρίου 2017

Καλά θα κάνουν, ο Κ. Μητσοτάκης και οι αργόσχολοι ”χαβαλέδες” του κόμματός του, να διαβάσουν προσεκτικά το άρθρο 51 του Συντάγματος, γιά να μην ”ρεζιλεύονται” εκτός συνόρων, με χαζά ”σχέδια νόμου” περί ψήφου.

Ο πρόεδρος της ”Νέας Δημοκρατίας” (ΝΔ) και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επανέφερε (23 Οκτωβρίου 2017) το ζήτημα της ”πρότασης” του κόμματός του γιά το δικαίωμα ψήφου των απόδημων Ελλήνων, από τον τόπο μόνιμης διαμονής τους. Ως απάντηση στο ταξίδι Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ και γιά να ”δείξει” το ”ενδιαφέρον” του γιά τον απόδημο

Ελληνισμό. Αλλά, δυστυχώς, ξεπέρασε σε γραφικότητα και ”καραγκιοζιλίκι” ακόμα και τον υφυπ. Τέρενς Κουίκ, στο ζήτημα της ψήφου. Πιθανά να νομίζει ότι οι απόδημοι ‘Ελληνες είμαστε ”ηλίθιοι”, γιά να υποτιμά την νοημοσύνη μας.
Το ”σχέδιο νόμου” της ΝΔ, είχε πρωτοκατατεθεί στο Κοινοβούλιο στις 8 Απριλίου 2016. Βασίζεται στο άρθρο 51 του Συντάγματος (”εκλογή βουλευτών, εκλογικό δικαίωμα”). Τι υποστηρίζει η ΝΔ στο μνημειώδες για την γραφειοκρατία και κρατική σπατάλη, ”σχέδιο νόμου”; Να ψηφίζουν οι Ομογενείς από τον τόπο διαμονής τους στο εξωτερικό. Να ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα στην ”αλλοδαπή” (προξενεία, αίθουσες συλλογων-Οργανώσεων κ.ά.), στα οποία θα σταλούν, 1.000 (το ελάχιστο) ”δικαστικοί αντιπρόσωποι” και λοιποί από την Ελλάδα και το ελληνικό δημόσιο θα καλύψει τα έξοδα αεροπορικών εισιτηρίων, εβδομαδιαίας διαμονής, διατροφής, ημερήσιας αποζημίωσης, χώρια η αποζημίωση σε διπλωμάτες στην αλλοδαπή, η γραφική ύλη (ψηφοδέλτια κλπ). Δηλαδή, έξοδα μερικές δεκάδες εκατομμύρια.
Χώρια που πρακτικά δεν έχει αξία, επειδή δεν γίνεται να μεταβαίνουν οι Ομογενείς σε ”εκλογικά τμήματα” δεκάδες ή εκατοντάδες μίλια μακριά. Και αφού προηγηθεί τεράστια γραφειοκρατία -γνώρισμα του σάπιου κράτους των Βαλκανίων- που μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα λεγόμενα ”κόμματα εξουσίας” -ουσιαστικά- ΔΕΝ θέλουν να ψηφίζουμε οι εκτός Ελλάδας Ομογενείς, από τον τόπο κατοικίας μας. Και ως φτηνοί διαχρονικοί ”μαυρογιαλούροι”, νομίζουν ότι μας ”δουλεύουν”, υποτιμώντας βάναυσα την νοημοσύνη μας.
Να διευκρινίσουμε ότι οι Ομογενείς, οι απόδημοι ‘Ελληνες, οι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια Ελλάδας, μπορούν να ψηφίζουν, αλλά πηγαίνοντας στην Ελλάδα. Δεν μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους, δηλ. στις χώρες που ζουν. Και ο σχετικός νόμος που θα τους δίνει αυτό το δικαίωμα, όπως αναφέρεται-ορίζεται και στο Σύνταγμα, δεν έχει ποτέ ψηφιστεί από την Βουλή.
Να σημειώσουμε ότι οι απόδημοι πολίτες γειτονικών με την Ελλάδα χωρών, μπορούν να ψηφίζουν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, εκτός συνόρων.

Η ΑΠΑΤΗ-ΚΟΡΟΙΔΙΑ
Στην ”αιτιολογική έκθεση” που συνοδεύει το ”σχέδιο νόμου” της ΝΔ (γραμμένο στα μέτρα της εμμετικής ελληνικής γραφειοκρατίας και με εντυπωσιακή άγνοια γιά το τι συμβαίνει εκτός Ελλάδας), παρατίθεται και απόσπασμα της παραγράφου 4 του άρθρου 51 του Συντάγματος. Αλλά ΜΟΝΟ ένας μέρος της παραγράφου. ‘Οχι όλη η παράγραφος. Και αυτό γιά να ”δικαιολογηθεί” το ”σχέδιο νόμου” της ΝΔ, γιά να μην γίνει αντιληπτή η απάτη-κοροϊδία της, με το δήθεν ”ενδιαφέρον” της γιά τον απόδημο Ελληνισμό.

Ποιά η απάτη; Η ΝΔ αναφέρει γραπτά ένα μέρος από την παράγραφο του άρθρου. Η ακριβής απόδοση: «Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια». Τι αναφέρει το άρθρο του Συντάγματος, ειδικά μετά την τελεία, στην ίδια παράγραφο (ολοκληρωμένα): «Νόμος που ψηφίζεται με την πλειοψηφία των δύο τρίτων του όλου αριθμού των βουλευτών μπορεί να ορίζει τα σχετικά με την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους εκλογείς που βρίσκονται έξω από την Επικράτεια. Ως προς τους εκλογείς αυτούς η αρχή της ταυτόχρονης διενέργειας των εκλογών δεν κωλύει την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος με επιστολική ψήφο ή άλλο πρόσφορο μέσο, εφόσον η καταμέτρηση και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διενεργείται όποτε αυτό γίνεται και σε ολόκληρη την Επικράτεια».

Με ”επιστολική ψήφο”. Αυτό κρύβει, γιά να εξαπατήσει, η ΝΔ. Επιστολική ψήφος, με ΜΗΔΕΝ έξοδα γιά το ελληνικό δημόσιο. Αλλά η φράση ”με επιστολική ψήφο”, ΔΕΝ υπάρχει στο ”σχέδιο νόμου” της ΝΔ. Γιατί; ”Παράλειψη” του συντάκτη του ”σχέδιου”; Αναρωτιόμαστε αν ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, πριν κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις γιά το περίφημο ”σχέδιο”, γιά να ”πωλήσει εκδούλευση” στην Ομογένεια, το είχε διαβάσει. Αν γνώριζε τι αναφέρει όλη η παράγραφος του άρθρου 51 του Συντάγματος.
Και τι σημαίνει ανέξοδη επιστολική ψήφος; Αναρτείται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών σε pdf, μία σελίδα απλή, την οποίαν ο κάθε Ομογενής, τυπώνει, συμπληρώνει (όνομα, διεύθυνση, ημερομηνία και τόπος γέννησης στην Ελλάδα, αριθμός Δημοτολόγιου, αριθμός άδειας οδήγησης ή ταυτότητας (αλλοδαπής) ή διαβατήριου. Την υπογράφει -επικυρώνει το γνήσιο της υπογραφής του σε notary public- και την ταχυδρομεί. Απλά πράγματα. ‘Οπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, με εξαίρεση την κομματοκρατούμενη ”μπανανία των Βαλκανίων”. Τα χαζά ”σχέδια νόμου”, η αποθέωση της γραφειοκρατίας του σάπιου κράτους των Αθηνών, σε τι χρειάζονται;;;
‘Εναν και απλό νόμο να ψηφίσουν οι αργόσχολοι ”εθνοπατέρες”, αν σέβονται το Σύνταγμα και αν ενδιαφέρονται πραγματικά γιά το κομμάτι εκείνο του ‘Εθνους που ζει εκτός χώρας-Ελλάδας: ”Οι απόδημοι ‘Ελληνες να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο”. Να ψηφίζουν ή γιά την επικράτεια (κόμματα) ή υποψήφιους στην περιφέρειά τους (νομός καταγωγής). Γιά να μην επηρεάζεται το αποτέλεσμα του νομού, καλό θα είναι να ψηφίζουν μόνο γιά επικράτεια (κόμματα).

Φυσικά, το παραμύθι των ”κομματικών-πολιτικών συμμοριών” Ελλάδας, οι απόδημοι ‘Ελληνες το γνωρίζουμε άριστα. Παλαιότερα, όταν, π.χ., έφερνε νομοσχέδιο το ΠΑΣΟΚ, το καταψήφιζε η ΝΔ, επειδή δήθεν δεν της άρεσε η τάδε παράγραφος. ‘Οταν έφερνε νομοσχέδιο η ΝΔ το καταψήφιζε το ΠΑΣΟΚ, επειδή δήθεν δεν του άρεσε η τάδε παράγραφος. ”Στημένο” το παιχνίδι. Μα, καλά, σε ηλίθιους ή σε ”μαλ…”, νομίζουν ότι απευθύνονται, εκφράζοντας το δήθεν ”ενδιαφέρον” τους γιά ψήφο στους Ομογενείς;;;
Καλά θα κάνει ο κάθε γραφικός Κούλης, να μην υποτιμά και κοροϊδεύει την Ομογένεια. Ο απόδημος Ελληνισμός δεν είναι σαν τον ”σοφό λαό” Ελλάδας, τον οποίον, οι ”κομματικές συμμορίες” του κάθε Κούλη και του κάθε Αλέξη, εξαπατούν συστηματικά.
Καλά θα κάνει, επίσης, πριν να διασύρεται εκτός Ελλάδας, να ΔΙΑΒΑΣΕΙ το Σύνταγμα. Να διαβάζει ολοκληρωμένα μία παράγραφο ενός άρθρου του και όχι ένα κομμάτι.

Σημ.: Η τωρινή κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα, ΔΕΝ έχει οποιαδήποτε πολιτική γιά την Ομογένεια, γιά οποιοδήποτε ζήτημα (ψήφου κ.ά.) Και τα ”τουριστικά ταξίδια” στο εξωτερικό, μαζί με ”σαχλαμαρίζουσες δηλώσεις”, του ”αρμόδιου” υφυπουργού Εξωτερικών Τ. Κουίκ (26 ταξίδια σε 11 μήνες), δεν είναι πολιτική. Ενδεικτικό και το γεγονός, ότι ο πρωθυπουργός, στο ταξίδι του στις ΗΠΑ (Οκτ. ’17), δεν αναφέρθηκε σε οποιοδήποτε ζήτημα απασχολεί τον απόδημο Ελληνισμό. Τον περιφρόνησε. Και οι Ομογενείς, ακούμε, βλέπουμε, σιωπάμε, αλλά ΔΕΝ ξεχνάμε.

Εδώ το σχέδιο νόμου (πρόταση) της ΝΔ, η αποθέωση της γραφειοκρατίας που σακάτεψε την Ελλάδα. kalami.us/

.