ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

26 Νοεμβρίου 2017

ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ
Φρεντερίκ Σικάρ Εδρα
του Θεσσαλονίκη 23-11-2017
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, Αγαπητέ Συνάδελφε,
Με μεγάλη έκπληξη, πληροφορήθηκα, όπως και ο υπόλοιπος ελληνικός λαός, την βράβευση, του Πρωθυπουργού της χώρας μου, κ. Αλέξη Τσίπρα, από τον Δικηγορικό Σύλλογό σας, με βραβείο ΣΘΕΝΟΥΣ, όπως γράφτηκε, στον ημερήσιο τύπο.
Η βράβευση του Πρωθυπουργού μας, ίσως αποτελεί τιμή, προς τον ελληνικό λαό, που καταγράφεται στο πρόσωπό του. Και ως τέτοια προκαλεί περηφάνια σε όλους μας. Όμως, κ. Πρόεδρε, στο τομέα της Δικαιοσύνης, και κυρίως για μας τους Δικηγόρους, η πολιτική που ακολούθησε, ήταν η αιτία μίας ετήσιας αποχής μας από τα καθήκοντά μας, το κλείσιμο των γραφείων πολλών συναδέλφων μας, και η πηγή δυστυχίας για ,κυρίως ,νέους Δικηγόρους.

Σας επισημαίνω, επίσης, ότι σε αυτόν τον χρόνο είχαμε μία δολοφονία και μία απόπειρα δολοφονίας Δικηγόρων, στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, με την παρούσα, επιστολή μου, διαμαρτύρομαι έντονα, τόσο προσωπικά, όσο και εκ μέρους των συναδέλφων μου, όχι μόνον για την κίνησή σας αυτή, αλλά κυρίως, για το γεγονός, ότι με την πράξη σας, υποδηλώνετε την απαξίας σας, απέναντι στον αγώνα για επιβίωση των συναδέλφων μου, τα τελευταία χρόνια.
Με Τιμή ΣΤΑΘΗΣ Θ. ΤΣΟΜΙΔΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
Υπ. Πρόεδρος ΔΣΘ

.