«Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, η Κυβέρνηση της Ελλάδος και η Κυβέρνηση της FYROM,

22 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις καθώς σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και πληροφορίες, η Κυβέρνηση της Ελλάδος και η Κυβέρνηση της FYROM, ετοιμάζονται για την έναρξη των επίσημων διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, υπό την πίεση του Διεθνή Παράγοντα για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.
Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες της σημερινής ηγεσίας του Ελληνικού ΥΠΕΞ να  σταματήσουν οριστικά οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, οι αλυτρωτικές διαθέσεις και πολιτικές της γείτονος δεν πρόκειται να σταματήσουν όσο παραμένει το όνομα «Μακεδονία» ή παράγωγό της στην ονομασία τους. Κι αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας ότι αποτελεί την πηγή της Σκοπιανής προκλητικότητας και προπαγάνδας.
Η μόνη λύση για την αποκατάσταση της παγκόσμιας ιστορίας της ανθρωπότητας είναι να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» ή παραγωγό του στην ονομασία της ΠΓΔΜ. Τα λάθη και η ελαστικότητα ορισμένων πολιτικών κατά το πρόσφατο παρελθόν στο ζήτημα αυτό δεν επιτρέπουν περιθώρια για να αγνοήσουμε τους κινδύνους.
Εν όψει των επιταχυνόμενων εξελίξεων για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ στο άμεσο μέλλον, οι δυνάμεις της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας συσπειρώνονται και πλαισιώνουν την εντεινόμενη εκστρατεία της Παμμακεδονικής Ένωσης Η.Π.Α.

Με το παρών ψήφισμα θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι η ομογένεια, με έντονη την εθνική συνείδηση και ανησυχία  για τις εξελίξεις, στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:
Οποιοσδήποτε πολιτικός, συνυπογράψει μία απόφαση που θα επιτρέπει την χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ,  με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό, θαβρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της Οργανωμένης ομογένειας.. Μία συμφωνία για λύση με χρήση του όρου Μακεδονία, θα σημάνει και την ρήξη στις σχέσεις του Εθνικού Κέντρου με την ομογένεια.
Η οργανωμένη Ομογένεια, οι εκπρόσωποι των φορέων που συνυπογράφουν το Ψήφισμα, ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει τους Πολιτικούς Αρχηγούς σε Συμβούλιο και να επαναβεβαιώσει την Εθνική Γραμμή που χαράχτηκε το 1992 υπό την προεδρεία  του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Πιστεύουμε ότι η οποιαδήποτε λύση που θα προκύψει, θα πρέπει να τεθεί υπό την κρίση του Ελληνικού λαού σε Δημοψήφισμα.
Λαμβάνεται η απόφαση να επιδοθεί Ψήφισμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ. Ντόναλντ Τραμπ με τις θέσεις και την στάση της Οργανωμένης Ομογένειας για το Ζήτημα της Ονομασίας των Σκοπίων και να γίνει αίτημα συνάντησης μαζί του.
Επιπροσθέτως, έπειτα από ομόφωνη απόφαση των Ομοσπονδιών που διοργανώνουν τις Εθνικές Παρελάσεις στις  ΗΠΑ, οι Παρελάσεις για την Επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, θα είναι αφιερωμένες στο Εθνικό Ζήτημα της Μακεδονίας.
Οι υπογεγραμμένοι τονίζουν την στήριξη τους προς την Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ τις κρίσιμες αυτές στιγμές και όλοι μαζί στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η Ομογένεια σέβεται την ιστορία της πατρίδας, Ενωμένη και Αποφασισμένη για κοινή πορεία.
Αντί επιλόγου, επικαλούμεθα τον Ίωνα Δραγούμη: ‘’Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει’’».
Την ανακοίνωση προσυπογράφουν:
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Αγγλίας
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Ιλινόις
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας
Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νιου Τζέρσει
Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικής Νεολαίας
ΠανΚορινθιακή Ομοσπονδία
Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας ΗΠΑ
Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων
Ομοσπονδία Ελλήνων Εκπαιδευτικών ΗΠΑ
Πανηλειακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά
Χιακή Ομοσπονδία
Παναρκαδική Ομοσπονδία ΗΠΑ
Πανηπειρωτική Ομοσπονδία ΗΠΑ
Ομοσπονδία Μυτιληνιών
Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία
Ποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά
Παμμεσηνιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ
Πανθρακική Ομοσπονδία ΗΠΑ
Παγκρητική Ένωση Αμερικής»

Οργανώσεις διαχωρίζουν την θέση τους, αν και συμφώνησαν πριν, με το ψήφισμα
«Σε σχέση με το ψήφισμα που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων των Ομοσπονδιών στο Σταθάκειο Κέντρο της Νέας Υόρκης το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, επισημαίνονται τα ακόλουθα:
– Κοινή θέση της οργανωμένης Ομογένειας είναι η έκφραση συμπαράστασης στην Παμμακεδονική Ενωση Ηνωμένων Πολιτειών για το εθνικό ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ.
– Η οργανωμένη Ομογένεια στηρίζει τις προσπάθειες της Ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργείου Εξωτερικών για εξεύρεση λύσης και αναγνωρίζει τις προσπάθειες της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΕΞ για την αντιμετώπιση του αλυτρωτισμού των Σκοπίων.
Ωστόσο στο συγκεκριμένο ψήφισμα περιλαμβάνονται χαρακτηρισμοί διατυπωμένοι με ακραίο τρόπο, ιδιαίτερα στην παράγραφο 4, όπου υποστηρίζεται ότι “οποιοσδήποτε πολιτικός, συνυπογράψει μία απόφαση που θα επιτρέπει τη χρήση του όρου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, με γεωγραφικό ή επιθετικό προσδιορισμό, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή της Οργανωμένης Ομογένειας. Μία συμφωνία για λύση με χρήση του όρου Μακεδονία, θα σημάνει και τη ρήξη στις σχέσεις του Εθνικού Κέντρου με την Ομογένεια”.
Αυτή η διατύπωση δεν μας εκφράζει καθ’ οιονδήποτε τρόπο και αντίκειται προς τις αρχές και τα καταστατικά μας. Επιπροσθέτως, ενδεχόμενη ρήξη με το Εθνικό Κέντρο θα είναι διχαστική και  καταστροφική για τον απανταχού Ελληνισμό. Ως εκ τούτου, διαχωρίζουμε πλήρως τη θέση μας από αυτά τα σημεία του συγκεκριμένου ψηφίσματος.
Με εκτίμηση και πατριωτικούς χαιρετισμούς,
Για την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής – Ανδρέας Παπαντωνίου, Πρόεδρος
Για τη Δωδεκανησιακή Ομοσπονδία Αμερικής – Γιώργος Ανδριώτης, Πρόεδρος
Για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Κεφαλλήνων και Ιθακησίων – Διονύσιος Βλάχος, Πρόεδρος
Για την Ιόνιο Πολιτιστική Ομοσπονδία – Νίκος Μπάρδης, Πρόεδρος
Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων Illinois».kalami

.