Oι ”μακεδονομάχοι” της Ομογένειας ΗΠΑ και τα ”χάλια” μας

19 Ιανουαρίου 2018

Δεν μπορεί να γίνει ”αγώνας” στις ΗΠΑ γιά όνομα Σκοπίων με τις διαλυμένες Οργανώσεις. Η Ομογένεια είναι ”ακέφαλη” και διαιρεμένη

Αν, υποθετικά, ελληνικά ΜΜΕ της Ομογένειας ΗΠΑ έγραφαν ότι ”ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εκπροσωπούν ποσοστό 75% του λαού της Ελλάδας”, σίγουρα, ΜΜΕ Ελλάδας, θα τα ”έκραζαν” και όχι άδικα. Θα τα θεωρούσαν, το ολιγότερο, ”γραφικά”. Από την άλλη πλευρά, ΜΜΕ Ελλάδας γράφουν ότι «εκρόσωποι 21 ομογενειακών Οργανώσεων, που αντιπροσωπεύουν το σύνολο της Ομογένειας, δηλ. 1.5 εκατομμύρια Ομογενείς, συνεδρίασαν γιά το ”όνομα” των Σκοπίων, εξέδωσαν ψήφισμα» (το κείμενο του ψηφίσματος στο τέλος αυτής της σελίδας) και αναρωτιόμαστε, εμείς στις ΗΠΑ, τι θα πρέπει να γράψουμε και πως θα πρέπει να τα αποκαλέσουμε, τα ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Μπορεί να είναι -διαχρονικά- θλιβερό το γεγονός της εντυπωσιακής άγνοιας ΜΜΕ, πολιτικών στην Ελλάδα και διπλωματών της στις ΗΠΑ γιά την κατάσταση στην Ομογένεια, αλλά όταν το γεγονός αυτό σχετίζεται και με τα εθνικά μας θέματα, τότε μιλάμε γιά παραλογισμό, που ξεφεύγει πολύ της γραφικότητας.

Αλλά, το ζήσαμε κι αυτό. Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, συνεδρίασαν στην Αστόρια Νέας Υόρκης ”εκπρόσωποι”, δηλ. πρόεδροι, 18 Οργανώσεων. Ας παραβλέψουμε το γεγονός ότι περισσότερες από τις μισές είναι ”οργανώσεις-μαϊμούδες” και οι υπόλοιπες απλά υπάρχουν. Αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι, ούτε ένας από τους πρόεδρους-εκπρόσωπους, είχε ζητήσει έστω την γνώμη του Συμβούλιου της Οργάνωσής του γιά την συγκέντρωση και γιά το ζήτημα που θα την απασχολούσε. Κατά συνέπεια, εκπροσωπούσαν τον εαυτόν τους, αλλά ως ”αφηνιασμένα ψώνια”, νομίζουν ότι εκπροσωπούν και τα…άστρα.
Τι πραγματικά εκπροσωπούν όλοι αυτοί οι μόνιμοι ”καρεκλοκένταυροι” των ημιδιαλυμένων Οργανώσεων; Στην καλύτερη περίπτωση ποσοστό (τυπικά) 2% (δύο στα εκατό) του σύνολου της Ομογένειας στις ΗΠΑ. Αν λάβουμε υπόψην ότι το ψήφισμα συνυπογράφει και η ”παγκόσμια πανΚορινθιακή Ομοσπονδία”, που έχει πρόεδρο, ”συμβούλιο” (τον πρόεδρο) και ”μέλη” (τον πρόεδρο), τότε μιλάμε όχι γιά ”γραφικότητα”, αλλά γιά μέγιστη γελοιότητα (και απάτη).
Και ερχόμαστε στο ζήτημα της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων, γνωστού σήμερα ως πΓΔΜ. Οι προεδροπαράγοντες, βρήκαν εύκολο στόχο: Τις ”ενδοτικές” κυβερνήσεις Ελλάδας. Και ως ”σούπερ ελληναράδες-πατριώτες”, βγάζουν κραυγές: ”Προδότες” όσοι ‘Ελληνες πολιτικοί πουλήσουν το όνομα ”Μακεδονία”, θα θεωρούνται ”ανεπιθύμητοι στις ΗΠΑ και θα αντιμετωπίσουν την οργή της Ομογένειας”. Από κοντά και τα ”όλα γιά το χρήμα” ελληνόφωνα ”μπακαλομάγαζα”, δηλ. τα ελληνικά ΜΜΕ Αστόριας, που τους ”χειροκροτούν” (γιά να μην χάσουν διαφημίσεις-καταχωρήσεις), αντί να τους πουν το αυτονόητο: «Γιά σιγά ρε ψώνια… Ποιοί νομίζετε ότι είστε γιά να αποφασίζετε ποιοί ‘Ελληνες είναι επιθυμητοί και ποιοί ανεπιθύμητοι στις ΗΠΑ; Το αμερικάνικο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας; Και ποιό ”σύνολο” της Ομογένειας εκπροσωπείτε; Δεν πάτε να σας δει καλύτερα ψυχίατρος;».
Φυσικά, όλοι αυτοί οι ”πρόεδροι”, αντιπροσωπεύουν, στην καλύτερη περίπτωση, την γυναίκα τους, εκτός από τον εαυτόν τους και καμία Ομογένεια. Η Ομογένεια, επειδή γνωρίζει άριστα ότι πρόκειται γιά άχρηστα γραφικά ”ψώνια”, δεν τους υπολογίζει.
Σε ότι αφορά το ”ψήφισμά” τους, που αναπαράγεται στην Ελλάδα ως ”αντίδραση και θέση της Ομογένειας” στο ”σύνολό” της, ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ (σχεδόν συνολικά) διαφωνεί. Οι ομογενειακές Οργανώσεις υπάρχουν και λειτουργούν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τους νόμους αυτής της χώρας. Σίγουρα έχουν λόγο και γιά ζητήματα που αφορούν τα μέλη τους και έχουν σχέση με την Ελλάδα, ειδικά γιά τα εθνικά θέματα της χώρας που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Αλλά ΔΕΝ μπορούν να ”απαιτούν” από τις ελληνικές κυβερνήσεις και να τις κακοχαραχτηρίζουν (προκαταβολικά και παράλογα) πράγματα γιά τα οποία αποφασίζει ο λαός στην Ελλάδα.
Και το γεγονός: ΟΛΕΣ οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 20 χρόνων, δέχονται -γιά τα Σκόπια-  ”σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, γιά όλες τις χρήσεις”. Η τωρινή, που λέει τα ίδια, είναι το πρόβλημα;;;
Οι Οργανώσεις μας στις ΗΠΑ, πρώτιστα, οφείλουν να παρεμβαίνουν στην αμερικάνικη κυβέρνηση γιά εθνικά ζητήματα, υποστηρικτικά στον λαό της Ελλάδας και στις κυβερνήσεις του. Αντί γιά το απλό και λογικό, γίνεται το ανάποδο: Οι ομογενειακές Οργανώσεις απευθύνονται στις ελληνικές κυβερνήσεις (εύκολος στόχος γιά ”εντυπωσιασμό”) επειδή, ως Οργανώσεις, είναι σχεδόν διαλυμένες και σίγουρα ανίκανες να παρέμβουν στην Ουάσιγκτον. ‘Ετσι, με τις επιθετικές-απαιτητικές παρεμβάσεις τους προς την Αθήνα, ουσιαστικά ”παίζουν το χαρτί” των Σκοπιανών, άθελά τους (ή ηθελημένα;). Με την λογική ότι ακόμα και οι Σκοπιανοί θα σκέφτονται ”να, ακόμα και οι ελληνικές Οργανώσεις στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι βολικές, ξεπουλημένες, που υποχωρούν. ‘Αρα πιέζουμε, δεν υποχωρούμε εμείς, αλλά αυτοί, γιά να κερδίσουμε”.
Και το ερώτημα: Ποιοί να κάνουν ”αγώνα” στις ΗΠΑ; Ποιοί να ”κινητοποιήσουν” την Ομογένεια, ποιοί να την εμπνεύσουν; Ο πρόεδρος της διαλυμένης πανΜακεδονικής, οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Νέας Υόρκης και Βοστώνης ή ο αντιπρόεδρος της πανΜακεδονικής; Αυτοί, με το ζόρι, μπορούν να ”κινητοποιήσουν” μόνο 2-3 συγγενείς τους. Ποιές (διαλυμένες) Οργανώσεις να ”κινητοποιηθούν”;
Μα, ο πρ. πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους (ο νεότερος) δεν αναγνώρισε επίσημα τα Σκόπια ως ”Δημοκρατία της Μακεδονίας” (2004), μόλις επανεκλέγηκε; ΠΟΥ ήταν τότε η περίφημη ”οργανωμένη Ομογένεια”; Και με την απόφαση αυτή -γιά την ονομασία- ταυτίστηκαν σχεδόν όλες οι χώρες της υφηλίου.
Ο πρ. πρόεδρος Μπιλ Κλίντον που ΔΕΝ ήθελε το όνομα ”Μακεδονία” γιά τα Σκόπια (1992) δεν δέχτηκε πιέσεις από την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη και (γραπτά) από ”επιφανείς Ομογενείς” (μεταξύ αυτών και στελέχη της πανΜακεδονικής) να αλλάξει την πολιτική του και να δεχτεί το ”Μακεδονία” να είναι μέσα στην προσωρινή ονομασία FYROM (πΓΔΜ);
Και με ποιά λογική οι Ομογενείς ”απαιτούμε” από την Ελλάδα να μην δεχτεί το όνομα και δεν απαιτούμε, όπως θα έπρεπε, από τις ΗΠΑ να μην παίζουν παιχνίδια εις βάρος της πατρίδας μας, με το όνομα της χώρας των Σκοπίων;
Γιατί ”καταγγέλουμε” γιά 25 χρόνια τις ελληνικές κυβερνήσεις ως ”ενδοτικές” και δεν δηλώνουμε το αυτονόητο ”στηρίζουμε την Ελλάδα στον αγώνα της γιά το όνομα, με την προϋπόθεση ότι θα πράξει η (κάθε) κυβέρνησή της το εθνικά ορθό”.
Αντί να στηρίζουμε, καταγγέλουμε. Δηλαδή, θεωρούμε ως ”δεδομένο” ότι ο κίνδυνος, ο ”εχθρός” είναι στην Αθήνα και όχι στα Σκόπια και στην Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η πΓΔΜ ”καίγονται” γιά να τελειώνει η υπόθεση με το όνομα γιά να ενταχθούν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, αρχικά και μετά στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση. Ας κάνουν αυτοί υποχωρήσεις, όχι η Ελλάδα. Ας πιεστούν τα Σκόπια, όχι η Ελλάδα.
Ναι, οι ελληνικές κυβερνήσεις, εξαιτίας πολιτικών-κομματικών συμφερόντων, είναι επίφοβες. Αλλά δεν χρειάζεται και προκατάληψη.
Τα ”αφηνιασμένα ψώνια” των ημιδιαλυμένων Οργανώσεων, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. ‘Οχι γιά την Ομογένεια, γιά το ‘Εθνος των Ελλήνων, αλλά γιά την ικανοποίηση του ”κόμπλεξ κατωτερότητας” που τους διακρίνει και την μεγάλη τους ανάγκη γιά αυτοπροβολή. Μόνο που ζουν στον κατά φαντασία κόσμο τους, ενώ η Ομογένεια γνωρίζει ότι είναι άχρηστοι-γραφικοί και ΔΕΝ τους υπολογίζει. Υπάρχει όμως και η Ομογένεια, που βλέπει, ακούει, καταλαβαίνει και πράττει όταν επιβάλεται.
Σημ.: ‘Οσοι αφελείς ή ανόητοι, νομίζουν ότι ουσιαστικά υπάρχει πανΜακεδονική ΗΠΑ και αγνοούν ότι πρόκειται γιά μιά ομάδα ολίγων που δρουν αυτόνομα, τότε καλά θα κάνουν να επισκεφθούν τον…ψυχίατρό τους. Το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και όσοι νομίζουν ακόμα (δηλ. φαντασιώνονται) ότι υπάρχει ”οργανωμένη Ομογένεια” στις ΗΠΑ και μάλιστα ”δυνατή, που εκπροσωπεί το σύνολο των Ομογενών”….kalami

.