Νίκος Νικολόπουλος: Ο Στ. Κοντονής άλλοτε παρεμβαίνει “απροκάλυπτα” στη Δικαιοσύνη  και άλλοτε “φυγομαχεί”, οχυρωμένος πίσω από τη διάκριση των εξουσιών!

30 Μαρτίου 2018

Νίκος Νικολόπουλος: Ο Στ. Κοντονής άλλοτε παρεμβαίνει “απροκάλυπτα”

στη Δικαιοσύνη  και άλλοτε “φυγομαχεί”, οχυρωμένος

πίσω από τη διάκριση των εξουσιών!

Τρεις ερωτήσεις του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου προκάλεσαν ξεχωριστό ενδιαφέρον στο πανελλήνιο και φυσικά στο social media.

Η πρώτη έχει να κάνει με την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Στ. Κοντονή, μετά την πανηγυρική αθώωση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου. Ο Υπουργός ζήτησε να πληροφορηθεί με ποιο σκεπτικό αθωώθηκε ο Σεβασμιότατος!

Ο Νίκος Νικολόπουλος βρήκε πλήθος απαντήσεων Κοντονή, σε ερωτήσεις του για οικονομικά εγκλήματα των τραπεζιτών και των νταβατζήδων, με τις οποίες ο Υπουργός του απαντούσε «δεν μπορώ ούτε να παρακολουθήσω την εξέλιξη», με δικαιολογίες διάφορα φληναφήματα περί διάκρισης των εξουσιών…

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία Κοντονή, ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής επισήμανε: «Οι αλά κάρτ αντιδράσεις του Κοντονή θίγουν τον θεσμό της δικαιοσύνης. Άλλοτε οχυρώνεται πίσω από τη διάκριση των εξουσιών και άλλοτε (όπως στην περίπτωση του κ. Αμβρόσιου) παρεμβαίνει απροκάλυπτα. Πρόκειται για μια αντίφαση που απομειώνει την αξιοπιστία του συγκεκριμένου Υπουργού»!

Η δεύτερη ερώτηση σχετίζεται με μια ακόμα δικαστική υπόθεση που αποδεικνύει την καλοστημένη απάτη των κυκλωμάτων διαπλοκής. Κάποια «κοράκια» αποτιμούν αντί πινακίου φακής την αξία των ακινήτων με σκοπό να υφαρπάξουν περιουσιακά στοιχεία που έχουν μπει ως εγγυήσεις για την παροχή δανείων.

Για το εν λόγω καυτό θέμα, ο Νίκος Νικολόπουλος υπογράμμισε:

«Περιμένω με έκδηλο ενδιαφέρον να έρθουν οι κ. Υπουργοί στη Βουλή και να απαντήσουν αν γνωρίζουν ότι με τους ηλεκτρονικούς μαζικούς πλειστηριασμούς των ακινήτων και με δεδομένη τη χαμηλή τιμή εκκίνησης θα οδηγηθούμε στην απόλυτη οικονομική απαξίωση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, δίνοντας βούτυρο στο ψωμί των κερδοσκόπων και τι θα πράξουν για να αποτρέψουν αυτή την οδυνηρή κατάσταση».

Ο Νίκος Νικολόπουλος επισήμανε στη Βουλή ότι οι δανειολήπτες κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσίας τους και συγχρόνως να συνεχίσουν να χρωστάνε σε τράπεζες.

Η τρίτη κοινοβουλευτική παρέμβαση του ανεξάρτητου βουλευτή αφορά  τα όσα κατήγγειλε ο Κούγιας για το ποδόσφαιρο. Συγκεκριμένα ο Νίκος Νικολόπουλος προέτρεψε τον Υπουργό και την Κυβέρνηση να διερευνήσουν τις καταγγελίες Αλ. Κούγια για τα «στημένα» στην football league.

«ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ… ΙΑΝΟΣ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ»!

Ειδικότερα, ο Υπουργός, αποποιούμενος την ευθύνη της αποστολής των καταγγελιών Κούγια στη Δικαιοσύνη, αρκείται να προτρέπει κάθε πολίτη και πολύ περισσότερο έναν συλλειτουργό της Θέμιδος όπως είναι ο κ. Κούγιας, να προσφύγει ο ίδιος στη Δικαιοσύνη.

Με την γνωστή επιμονή του, ο Νίκος Νικολόπουλος σχολιάζει:

«Άλλο ο Αμβρόσιος κι άλλο ο Κούγιας. Αυτό θέλει να μας πει ο κ. Υπουργός; Προφανώς ξέρουμε ότι ο ένας είναι Μητροπολίτης και ο άλλος ποινικολόγος και ποδοσφαιράνθρωπος. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στη Δικαιοσύνη είναι το ίδιο, κάτι που αρνείται όλως παραδόξως να αποδεχθεί ο κ. Υπουργός. Έτσι, στην περίπτωση του Σεβασμιότατου, παρεμβαίνει απροκάλυπτα, ενώ στην περίπτωση του κ. Κούγια τραβάει την ουρά του στην άκρη. Ας μας πει επιτέλους τα εγκλήματα που διώκονται αυτεπάγγελτα, γιατί δεν τα στέλνει ο ίδιος στη Δικαιοσύνη; Και Υπουργός και Ιανός δεν γίνεται να είναι, γιατί ο θεσμός της Δικαιοσύνης προσβάλλεται, όταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός είναι διπρόσωπος».

.