Η ένοχη σιωπή του ”φερέφωνου” Τουρκίας ”οικουμενικού” πατριάρχη Βαρθολομαίου

21 Απριλίου 2018

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, έκανε έκκληση στην ακολουθία της Μεγάλης Τρίτης, για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν φυλακισμένοι στην Τουρκία. Ο ”οικουμενικός” Βαρθολομαίος, που ”ευλόγησε” την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στο Αφρίν (Συρία), ”κουβέντα”. Γιά να μην δυσαρεστήσει, ως ”τουρκικό ίδρυμα”, τον Ερντογάν. Ο Βαρθολομαίος είναι και ”αφεντικό” της παραπαίουσας ”Αρχιεπισκοπής Αμερικής” (δηλ. ΗΠΑ), η οποία είναι ”θυγατρική εμπορική επιχείρηση” του οικουμενικού Πατριαρχείου. Να τον χαιρόμαστε, μαζί με το ”όργανό” του στις ΗΠΑ, τον διαπλεκόμενο-διεφθαρμένο ”φάδερ ‘Αλεξ” (Καρλούτσο). Το ”δίδυμο” που διάσπασε και ”ρήμαξε” οικονομικά την Ομογένεια. Μας αξίζουν, όπως μας αξίζουν και τα φιλοχρήματα ”ανθρωπάκια”, που υποδύονται τον αρχιεπίσκοπο και τους μητροπολίτες.kalami

Πριν τα ”μαύρα σύννεφα” στο Αιγαίο μετατραπούν σε ”καταιγίδα”, ο Ελληνισμός ΗΠΑ οφείλει να απομονώσει τον φερόμενο ως ”ηγέτη” του, θλιβερό αρχιεπίσκοπο, που λειτουργεί ως ”τοπάρχης” του όργανου της τουρκικής κυβέρνησης, οικουμ. Πατριαρχείου, το οποίο έχει τεράστια ευθύνη γιά την πολυδιάσπαση της Ομογένειας, με την ανοχή  ασοβάρευτων-άφρονων ελληνικών κυβερνήσεων… O Ελληνισμός ΗΠΑ οφείλει, επίσης, να απομονώσει και τα ”αφηνιασμένα ψώνια” των διαλυμένων ομογενειακών Οργανώσεων και ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΩΡΑ.
Στην  παρούσα συγκυρία, με την τουρκική επιθετικότητα-προκλητικότητα εμφανή, η ολική έλλειψη πολιτικής-στρατηγικής της κυβέρνησης της Ελλάδας γιά τον απόδημο Ελληνισμό και η πολυδιάσπαση της ακέφαλης ”οργανωμένης Ομογένειας”, είναι καταστροφική και θα έχει άσχημες επιπτώσεις, μελλοντικά.

Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Δάνειο 10 εκατ. δολάρια γιά να συνεχιστούν οι εργασίες στον άγιο Νικόλαο, Μανχάτταν
Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής συμφώνησε με την ελληνοαμερικάνικη τράπεζα Alma Bank γιά την σύναψη δάνειου 10 εκ., γιά να επαναρχίσουν οι εργασίες αποπεράτωσης του ναού-προσκυνήματος του αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα στους ”δίδυμους πύργους” στο κάτω Μανχάτταν, Νέας Υόρκης. Ως εγγύηση γιά το δάνειο, δύο κτίρια της Αρχιεπισκοπής, όπου στεγάζονται τα γραφεία της στο Μανχάτταν (8-10 East, 79th Street). Το δάνειο, δεν θα χρησιμοποιηθεί γιά ”αποπληρωμή χρεών” (εξαιτίας λειτουργικών αναγκών, σπατάλης και κακοδιαχείρισης) της Αρχιεπισκοπής, όπως, εσφαλμένα και παραπλανητικά, αναφέρεται από ελληνόφωνα ΜΜΕ Αστόριας Νέας Υόρκης. Γιά την ολοκλήρωση του αγίου Νικολάου, υπάρχουν και υποσχέσεις γιά προσφορές, περίπου 25 εκατομ. δολάρια.

.