Η γερμανική κυβέρνηση πληρώνει περίπου 1.400 δολάρια το μήνα σε έναν άνθρωπο ο οποίος φέρεται ότι φρουρούσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.

29 Απριλίου 2018

Η γερμανική κυβέρνηση πληρώνει περίπου 1.400 δολάρια το μήνα σε έναν άνθρωπο ο οποίος φέρεται ότι φρουρούσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Η Σάμι Α., Από την Τυνησία, λέγεται ότι εργάστηκε για τον ηγέτη της Αλ Κάιντα το 2000 στο Αφγανιστάν.
Ο 42χρονος έζησε στη Γερμανία από το 1997 και έλαβε περίπου 1.429 δολάρια το μήνα σε πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας. Το πλήρες όνομά του δεν έχει αναφερθεί στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης λόγω των κανόνων ιδιωτικότητας της χώρας.
Η Σάμη Α. Ταξίδεψε στη Γερμανία για φοιτητική βίζα πριν από περισσότερες από δύο δεκαετίες. Το 2000, υποτίθεται ότι εκπαιδεύτηκε σε ένα από τα τρομοκρατικά στρατόπεδα του Μπιν Λάντεν. Η υποτιθέμενη θέση του στην Αλ Κάιντα αποκαλύφθηκε σε μια δίκη του 2005 στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.Κατά τη διάρκεια της δίκης, ένας μάρτυρας είπε στον δικαστή ότι ο Σάμι Α. Είχε εργαστεί στον Μπιν Λάντεν.

Έχει αρνείται οποιαδήποτε σύνδεση με την Αλ Κάιντα, αλλά ένας δικαστής βρήκε αξιόπιστη μάρτυρα μαρτυρία. Το αίτημα ασύλου του Sami A. απορρίφθηκε το 2006 και ένα δικαστήριο στο Münster τον χαρακτήρισε «σοβαρό και σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια».
κόμη και τώρα, σύμφωνα με τις αναφορές του Evening Standard, η Σάμι Α. Πιστεύεται ότι διατηρεί δεσμούς με ισλαμιστές κύκλους. Ζει με τη σύζυγό του και τέσσερα παιδιά στο Bochum, μια πόλη στη δυτική Γερμανία. Πρέπει να ενημερώνεται καθημερινά στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.
Η Σάμι Α. Δεν απελάθηκε στην Τυνησία μετά την άρνηση της αίτησής του για άσυλο λόγω φόβων ότι μπορεί να βασανιστεί εκεί. Όπως εξηγεί το BBC, “η Τυνησία και οι αραβικοί γείτονές της δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο των ασφαλών χωρών προέλευσης στις οποίες μπορούν να απελαθούν οι μετανάστες”.
Τουλάχιστον τρεις από τους αεροπειρατές στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ήταν μέλη ενός κυττάρου της Αλ Κάιντα που εδρεύει στο Αμβούργο.
Τα νέα σχετικά με τις πληρωμές κοινωνικής πρόνοιας του Σάμι Α. Επιβεβαιώθηκαν από την κυβέρνηση της πολιτείας της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, μετά από έρευνες από το σκληρότατο κόμμα Alternative for Germany. Η AfD είναι έντονα αντίθετη στη μετανάστευση. , η AfD αποκήρυξε την απόφαση, γράφοντας: “Ποια τύχη αναμένει η Σάμι Α. Στην Τυνησία δεν είναι το πρόβλημα των Γερμανών φορολογουμένων. Για να προστατεύσουμε και να εξοπλίσουμε οικονομικά έναν ισλαμιστή, να τροφοδοτήσουμε εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, ενώ όλο και λιγότερο παραμένει για τον λαό μας, δεν είναι αποδεκτή, αλλά είναι σύμφωνη με το [όραμα της Γερμανίας] της Γερμανίας.

.