ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟΝ “ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ” ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΙΟΙΚΗΤΩΝ  ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΩΣ «ΠΑΝΟΥΚΛΑ» ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ

22 Απριλίου 2018

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΟΝ “ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ” ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΔΙΟΙΚΗΤΩΝ  ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ ΩΣ «ΠΑΝΟΥΚΛΑ» ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΚΟΥΜΠΑΡΩΝ

 Κυριολεκτικά ως βόμβα έσκασε η νέα ερώτηση στη Βουλή για ανδραγαθήματα γνωστού ΜΕΓΑΛΟΔΙΟΙΚΗΤΗ συστημικής Τράπεζας, ο οποίος και ελέγχεται κοινοβουλευτικά και για το εάν είναι φορολογικά υπόχρεος εξωτερικού κ.ά.

Ο Νίκος Νικολόπουλος ερωτά τον Πρωθυπουργό για τον χρηματιστή που έγινε fund manager και έχει εμπλοκή σε πωλήσεις κόκκινων δανείων της τράπεζας που διευθύνει ο κουμπάρος του.

Εκτός όμως από το «σύνδρομο της κουμπαριάς» που φαίνεται ότι έχει ενσκήψει στη γνωστή Τράπεζα που το Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ ανακεφαλαιοποίησε, φαίνεται ότι οι σκανδαλώδεις πωλήσεις «κόκκινων» δανείων έχουν γίνει η νέα μπίζνα των τραπεζιτών, που κατά τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνίστησαν σ’ όλα τα σκάνδαλα και που με ευθύνη τους ζημίωσαν το Δημόσιο και με τα θαλασσοδάνεια καθώς επίσης και με τις μαϊμού αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων κ.ά.

Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΓΙΝΕ… ΜΕΣΑΖΩΝ ΠΩΛΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

Στην ερώτηση που κατέθεσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος και υπογράφει ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Η διαδικασία αυτή έχει δημιουργήσει μια νέα αγορά, αυτή των μεσαζόντων πώλησης δανείων, καθώς οι προμήθειες είναι τουλάχιστον «ενδιαφέρουσες». Βέβαια, για να κάνεις μια τέτοια δουλειά πολλές φορές χρειάζεται να έχεις και την απαραίτητη εμπειρία.
Αυτά όμως στην Ελλάδα μάλλον σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να αποτελούν λεπτομέρειες. Και στην τραπεζική αγορά έχει γίνει «σούσουρο» με τη δραστηριότητα τέως μεγαλοχρηματιστή που είχε πουλήσει την εταιρία του σε τράπεζα έναντι πολύ υψηλού τιμήματος κατά το παρελθόν. Μετά την πώληση δε, της χρηματιστηριακής θήτευσε στην τράπεζα, αλλά η θητεία του έληξε ολίγον τι απότομα και όταν έληξε δημιούργησε δική του επενδυτική εταιρία με λεφτά κυρίως άλλων μεγάλων επιχειρηματιών. Τώρα ασχολείται, όμως, με τα πακέτα πώλησης και κόκκινων δανείων και είναι άγνωστο πόθεν προέκυψε αυτό.  Μάλιστα έχει εμπλακεί συμβουλευτικά σε πωλήσεις δανείων μιας εκ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, με τις αμοιβές να είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Το γεγονός, βέβαια, ότι έχει κουμπαριά με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας μπορεί να αποτελεί καθαρή σύμπτωση».

Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΑΚΕΤΩΝ «ΚΟΚΚΙΝΩΝ» ΔΑΝΕΙΩΝ

 

Ο Νίκος Νικολόπουλος ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Γιάννη Δραγασάκη να ασχοληθούν με την νέα μπίζνα που έχουν στήσει οι ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ γύρω από την πώληση των «κόκκινων» δανείων και επίσης επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ζητά να ενημερώσουν την Βουλή:

«Εάν ο κουμπάρος του έχει εξασφαλίσει του κουμπάρου προμήθειες για τις πωλήσεις πακέτων κόκκινων δανείων;»

Και ακόμα «εάν γνωρίζουν ότι ο ανωτέρω καλοπληρωμένος συμβουλάτορας, εκτός από κουμπάρος του «ΜΕΓΑΛΟΔΙΟΙΚΗΤΗ» της συστημικής τράπεζας που ανακεφαλαιοποιήθηκε με χρήματα του δημοσίου, διαθέτει τεχνογνωσία που δεν την ξέρει η ελληνική αγορά, αλλά την έχει μάθει από πρώτο χέρι ο κουμπάρος του, που του δίνει και τις «δουλειές» και ακόμα αν ο εν λόγω επελέγη μετά από κάποια διαγωνιστική διαδικασία και ποια είναι ακριβώς η συνεργατική σχέση και ποιες είναι οι αμοιβές του;

Εξάλλου, οι τελευταίες ερωτήσεις που κατέθεσε στη Βουλή ο Χριστιανοδημοκράτης Αχαιός πολιτικός Νίκος Νικολόπουλος, λίγο πριν την διακοπή των εργασιών λόγω Πάσχα… βάζουν νέες φωτιές σε κορυφαίους Τραπεζίτες, αλλά και σε πολύ μεγάλα και γνωστά πρόσωπα της επιχειρηματικής ΕΛΙΤ της χώρας.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ Η ΑΑΔΕ

Οι πλέον χαρακτηριστικές και ουσιαστικές παρεμβάσειςείναι αυτές που αναφέρονται στην «ανεξέλεγκτη» ΑΑΔΕ –Αρχή Δημοσίων Εσόδων- για την λειτουργία της οποίας θέτει καυτά ερωτήματα για συγκεκριμένες περιπτώσεις, που αντί να μαζέψει έσοδα για τα κρατικά ταμεία, «χάρισε» εκατομμύρια και φούσκωσε τις τσέπες φοροκλεπτών και μαυραγοριτών. Αναφορά γίνεται και για τη νέα μπίζνα που στήνουν οι γνωστοί ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ γύρω από την πώληση και διαχείριση «κόκκινων» δανείων, όπου κατά πολλούς, δημιουργούν οσμή σκανδάλων.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η ανάθεση πακέτου σε κουμπάρο… ΜΕΓΑΛΟΔΙΟΙΚΗΤΗ!

Ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας σχετικά με κοινοβουλευτικούς συντάκτες δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Χιλιάδες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος έως το 2011 οικονομικά ισχυρών φορολογουμένων, που περιλαμβάνονται στις περιώνυμες λίστες υπόπτων για φοροδιαφυγή μεγάλης έκτασης, θεωρούνται παραγραμμένες, αλλά δυστυχώς η ΑΑΔΕ είχε περίεργες απόψεις περί παραγραφής για τις άγνωστες στις φορολογικές αρχές, τραπεζικές καταθέσεις …  Πιστεύω ότι είναι ώρα ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ  να ασχοληθεί με την ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ Αρχή Δημοσίων Εσόδων και ο διοικητής κ. Γ. Πιτσιλής οφείλει να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα:

«Η φτωχοποίηση των Ελλήνων πολιτών και η τεράστια φυγή κεφαλαίων μιας οικονομικής ελίτ, που παραμένει στο απυρόβλητο, δεν συνιστά έγκλημα κατά του ελληνικού δημοσίου και του λαού;»

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΘΕΑΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΡΑΞΙΑΣ… ΠΙΤΣΙΛΗ;

«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος με σειρά από γραπτές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις φώτισε και ανέδειξε, τις στημένες παραγραφές υποθέσεων μεγαλοεπιχειρηματιών. Ιδιαίτερα μάλιστα στην «Εφορία της Αμαρτίας» οι οποίες, σύμφωνα με φοβερά ντοκουμέντα, προκάλεσαν στο ελληνικό Δημόσιο ζημιές δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, εκτός από την γνωστή υπόθεση Παπαντωνίου», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος και συνέχισε:

«Έπρεπε πρώτα το ΝΣΚ να γνωμοδοτήσει υπέρ του δικαιώματος του Γενικού Επιθεωρητή να ελέγχει πειθαρχικά τους εφοριακούς αφού η ΑΑΔΕ είναι Ανεξάρτητη Αρχή, αλλά οι εφοριακοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Και, κάπου εδώ, αρχίζουν τα δύσκολα.

Μπορεί η ΑΑΔΕ να απέκρυψε από τον Γενικό Επιθεωρητή τις αλχημείες με τη -«σπασμένη» στα δύο- πειθαρχική δίωξη και όλα τα υπόλοιπα γεγονότα, ωστόσο απλώς πέτυχαν να καθυστερήσουν το τέλος της ατιμωρησίας τους.

Και τώρα πια, οι ανευθυνο-υπεύθυνοι Υπουργοί και ο ανεξάρτητος διοικητής κ. Πιτσιλής, δεν μπορούν να παραμένουν θεατές και άπραγοι…

Δεν μπορεί η δήθεν Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να επιτρέπει να παραγράφονται υποθέσεις μεγαλοεπιχειρηματιών που στοίχησαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ… στη δόλια Πατρίδα και τους φορολογούμενους Έλληνες.

ΠΩΣ Η ΑΑΔΕ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΧΡΕΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΚΑΙ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ,

ΑΝ ΚΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016;

 

Με τις ερωτήσεις που καταθέσαμε ζητάμε να μας πουν οι συναρμόδιοι Υπουργοί:

«Εάν θα παραμένει για πολύ ανενόχλητη η… οργάνωση της «Εφορίας της Αμαρτίας», που μοίραζε βεβαιώσεις οφειλής (αντί, φορολογικής ενημερότητας) στην Κουράκου και στον Γιάννο και πώς ενώ το πειθαρχικό τιμώρησε με αργία τους δύο υφισταμένους για την υπόθεση, η Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού, με την περίεργη ανοχή (αν μη τι άλλο) του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, επιχειρεί να βγάλει «λάδι» τη διευθύντρια και τον υποδιευθυντή της αμαρτωλής εφορίας; Δηλαδή τους κατεξοχήν υπευθύνους του σκανδάλου».

Ο Νίκος Νικολόπουλος με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τονίζει και ερωτά:

«Ύστερα από όλα αυτά, γεννάται ένα κρίσιμο ερώτημα για τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ, που πρέπει να απαντήσετε εσείς κ. Πρωθυπουργέ στη Βουλή των Ελλήνων, αφού ο αρμόδιος Υπουργός σιωπά. Γιατί η ηγεσία της ΑΑΔΕ επιτρέπει στο δίδυμο να εκτελεί χρέη διευθυντή και υποδιευθυντή στην Εφορία της Κηφισιάς, αν και η θητεία τους έχει λήξει από τον Νοέμβριο του 2016;»

Σχετική δημοσίευση : https://www.mikrometoxos.gr/erotisi-pros-ton-prothypoyrgo-symvoylos-apo-parathyro-o-koymparos-toy-trapeziti/

.