”Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες” Κοτζιά, γερά… Πάρτους τα βρακιά

30 Ιουλίου 2018

Γιώργος Λυκομήτρος  kalami.us

Ο ”γίγαντας της διπλωματίας”, που μπροστά του ακόμα και ο Κίσσιγκερ φαίνεται μικρός, η αποθέωση της εξωτερικής πολιτικής, έβαλε τα πράγματα στην θέση τους, δηλ. στο σωστό… κοτέτσι, με την ιστορική του δήλωση (22 Ιουλίου ’18), που ”κούφανε” το πανελλήνιο:
«Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, προς όλους τους φίλους μας και μη, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία γιά κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική».
Ο απανταχού Ελληνισμός, εντός και εκτός συνόρων, συγκλονίστηκε από την δήλωση του υπουργού Εξωτερικών. Και αυτό επειδή ίσαμε σήμερα ήταν δεδομένο-καθιερωμένο ότι η Ελλάδα, σε ότι αφορά την εξωτερική πολιτική, πάντα ήταν ”κότα”, της εξάρτησης και υποταγής, που την ”τακτοποιούσαν κοκόρια” και έβγαζε ”κλούβια αυγά”. Αλλά στο μέλλον, χάρη στον Νίκο Κοτζιά και στους λοιπούς ”εγκεφαλικούς” της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εξωφρενικών, θα είναι ”αλανιάρα κότα”, που δεν θα υποκύπτει στις ορέξεις του κάθε ”κόκορα”.
Αξιοσημείωτο ότι ο ”προσκυνημένος” και… ”αριστερός”(!!!) υπουργός, ο γραφικός Ν. Κοτζιάς, αποδείχτηκε ο πλέον αμερικανόφιλος- αμερικανόδουλος, από όλους τους υπουργούς Εξωτερικών την περίοδο της  ”μεταπολίτευσης”. To ίδιο αμερικανόδουλη, κατάντησε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Σημ.: Ο πρωθυπουργός επιβάλεται να πράξει τώρα, ώστε να περάσουν από ανεξάρτητη επιτροπή ψυχίατρων, όλα τα μέλη -χωρίς εξαιρέσεις- του υπουργικού του συμβούλιου.

.