ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΡΕΙΠΙΩΝ

26 Ιουλίου 2018

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Εθνική τραγωδία! Ανείπωτη δυστυχία! Θάνατος, όλεθρος, καταστροφή παντού!

Δεκάδες οι νεκροί και οι τραυματίες στην Ανατολική Αττική! Καταστραμμένες περιουσίες, κόποι μιας ζωής που μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν στάχτη! Καταστρεμμένο περιβάλλον, που αφαιρεί “ζωή” σε όσους επέζησαν από αυτήν την πύρινη λαίλαπα!

Απούσα η Πολιτεία (Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής)! Τεράστιες οι ευθύνες τους καθώς και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας! Ποτέ δεν έλαβαν τα μέτρα τους! Ποτέ δεν προνόησαν για τον όλεθρο που με μαθηματική ακρίβεια ερχόταν! Ποτέ δεν ενημέρωσαν τους κατοίκους για προληπτικά μέτρα, τα οποία όφειλαν να έχουν λάβει! Καμιά πρόληψη, καμιά πρόνοια! Είναι όλοι τους ένοχοι και πρέπει να τους απαγγελθούν βαρύτατες κατηγορίες!

Γιατί, δεν μπορεί προς το παρόν, να έχουμε 76 νεκρούς – απανθρακωμένους συνανθρώπους μας, άνω των 100 αγνοουμένους και δεκάδες άλλους στα νοσοκομεία, αρκετοί εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση και να μην υπάρχουν κρατικές ευθύνες! Τόσοι νεκροί, μέσα σε λίγες ώρες δεν υπάρχουν ούτε σε πολεμικές συρράξεις!

Και δεν υπάρχει σταλιά ευθιξίας! Κανένας δεν παραιτείται! Κανένας δεν αντιλαμβάνεται πως έχει ευθύνη για τη βιβλική αυτή καταστροφή!

Ξετσίπωτοι, ξεδιάντροποι, ανεύθυνοι, μασκαράδες! Κολλημένοι στις καρέκλες της Εξουσίας με συγκολλητική ουσία!

Από εκεί και μετά, ψάχνω να βρω τον αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη και να τον ρωτήσω: Γιατί δεν συνδράματε με την αποστολή πλοίου, αμέσως μόλις ξεκίνησε το κακό, ώστε άκατοι του Στόλου να παραλαμβάνουν τους τρομοκρατημένους πολίτες από τις παραλίες της Ανατολικής Αττικής;

Πού ήσαν οι “καταραμένες” ΜΚΟ του Σόρος, ώστε να συμβάλλουν στο έργο διάσωσης Συνελλήνων; Εξαντλούν τη δραστηριότητά τους στη μεταφορά και διάσωση λαθρομεταναστών στα Αιγαιοπελαγίτικα νησιά μας;

Πιστεύω όμως πως δεν αρκεί μόνο, μια απλή προκαταρκτική έρευνα για τα αίτια των πυρκαγιών, που διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, διαβιβάζοντας την εντολή της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο!

Το αίμα των συνανθρώπων μας, δεν μπορεί να περιμένει! Ζητούν εδώ και τώρα δικαίωση!

.