Προμηθευτική σε δικαστικές διαμάχες για χρέη 1,5 εκατ. ευρώ της Προμηθευτικής Κρεάτων η διοίκηση της Μασούτης με αφορμή την προσωρινή δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας

21 Σεπτεμβρίου 2018

Προμηθευτική σε δικαστικές διαμάχες για διαφορές με τις οποίες δεν έχει καμία σχέση κάνει λόγο η διοίκηση της Μασούτης με αφορμή την προσωρινή δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας της Προμηθευτικής, για χρέη 1,5 εκατ. ευρώ της Προμηθευτικής Κρεάτων σε δύο πρώην προμηθευτές της.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι οι υποθέσεις αυτές θα κριθούν στα αρμόδια δικαστήρια ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον όσων συκοφαντούν τη φήμη της.απάντηση της Μασούτης

Το τελευταίο διάστημα και μετά τη δημοσίευση της εξαγοράς της εταιρείας «Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε.» από την εταιρία «Δ. Μασούτης Α.Ε.»,  υπάρχει προσπάθεια συγκεκριμένων εταιριών, να εμπλέξουν την Προμηθευτική σε δικαστικές διαμάχες για διαφορές που έχουν οι τελευταίες με άλλα νομικά πρόσωπα, με τα οποία η Προμηθευτική Τροφίμων Α.Ε. είτε δεν έχει καμία συνεργασία, είτε είχε συνεργασία κατά το παρελθόν και αυτή έχει λήξει. Οι υποθέσεις αυτές  θα κριθούν από τα αρμόδια Δικαστήρια και η εταιρία μας θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια εναντίον όσων προσώπων, φυσικών ή νομικών, διασύρουν, προσβάλλουν και συκοφαντούν τη φήμη της».

 

άρση των δεσμεύσεων που είχαν επιβληθεί στην εταιρεία Προμηθευτική Τροφίμων ΑΕ κάνουν λόγο πηγές από την ίδια την Προμηθευτική και την εταιρεία Δ. Μασούτης ΑΕ, μετά τη σημερινή απόφαση του Προέδρου Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών, στον οποίο είχε κατατεθεί αυθημερόν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων από την Προμηθευτική Τροφίμων.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο «για αποκατάσταση των πραγμάτων».

Η άρση αφορά κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία της Προμηθευτικής, καθώς και το σύνολο των τραπεζικών της καταθέσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εταιρείες δηλώνουν αποφασισμένες να κινήσουν κάθε νόμιμη διαδικασία εναντίον όσων προσώπων- φυσικών και νομικών- διασύρουν τη φήμη τους.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η δικηγορική εταιρεία του κ. Ν. Αγαπηνού υποστηρίζει ότι το δικαστήριο εξέδωσε νέα προσωρινή διαταγή με την οποία απέρριψε την αίτηση ανακλήσεως και διευκρίνισε ότι παραμένει η δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας για το ίδιο ποσό του 1.900.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του κ. Ν. Αγαπηνού έχει ως εξής:

Κατά της προσωρινής διαταγής που δέσμευσε την κινητή και ακίνητη περιουσία τηςΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΕ του ομίλου ΜΑΣΟΥΤΗ προς διασφάλιση απαιτήσεων εντολέων μας μέχρι του ποσού των 1.900.000€ υπεβλήθη από την αντίδικό μας αίτηση ανάκλησης.

Η αίτηση ανάκλησης εκδικάσθηκε στον Πρόεδρο Υπηρεσίας του Πρωτοδικείου Αθηνών σήμερα στις 14.00.

Το δικαστήριο εξέδωσε νέα προσωρινή διαταγή με την οποία απέρριψε την αίτηση ανακλήσεως και διευκρίνισε ότι παραμένει η δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας για το ίδιο ποσό του 1.900.000€.

Σημειωτέο ότι η ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΉ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ζητούσε με κύριο αίτημά της να ανακληθεί  ολοσχερώς η ισχύουσα προσωρινή διαταγή και με επικουρικό αίτημά της να περιοριστεί σε ένα συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό της ALPHA BANK, τον οποίο μάλιστα πίστωσε η ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ στις 19/09/2018 με το ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Και τα δύο ανωτέρω αιτήματα απορρίφθηκαν καθ’ ολοκληρίαν και εξακολουθεί η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών της ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ για το ποσό των 1.900.00€.

Προς αποτροπή ανακριβών διαδόσεων, οι αποφάσεις του Δικαστηρίου βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Ν.Αγαπηνός Δικηγορική Εταιρία

.