ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ!!!

29 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΚΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ!!!
Θυμάστε φίλοι μου τι σας είπα από πέρυσι το Μάρτιο, ευθύς μόλις έγινε η σύλληψη των δύο “μπουμπουκιών” στον Έβρο και πέσαν όσοι δεν με ήξεραν να με φάνε ζωντανό;
Για να ξαναθυμηθούμε, να δούμε τι έλεγε αυτός ο Μαντές από το Μάρτιο του 2018:
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΏΝ ΒΡΩΜΑΕΙ!
Φίλοι μου, θα είμαι λιτός πλην σαφής. Δεν έχω πάρει θέση μέχρι τώρα για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο.
Ήρθε η ώρα όμως να μιλήσω.
Η υπόθεση των δύο Ελλήνων αξιωματικών «βρωμάει» από όποια πλευρά και αν το δει κανείς. Επειδή υπηρέτησα στον Έβρο ως Αξιωματικός (Έφεδρος Ανθυπολοχαγός), γνωρίζω και το ποτάμι και όλη την κατάσταση που επικρατεί.
Πάντα λοιπόν υπήρχαν καλές σχέσεις με τα «Μεμέτια» απέναντι.
Σε μια άλλη “ένταση” που υπήρξε, οι Τούρκοι στρατιώτες ανεπίσημα είχαν συνεννοηθεί με τους δικούς μας, αν διαταχτούν να ανοίξουν πυρ, τις δύο πρώτες ώρες να βαράνε στον αέρα! Μη σκοτωθούν και μεταξύ τους και πάει το εμπόριο “στράφι”!
Διότι μιλάμε για “καλό εμπόριο”.
Τόσο σε επίπεδο στρατιωτών και υπαξιωματικών, όσο και σε επίπεδο πολιτών με Τούρκους πολίτες. Καλές σχέσεις εμπορίου, κοινώς το πατροπαράδοτο «παζάρι» που γίνονταν «ανεπίσημα» πριν πάω εγώ ακόμη, δηλαδή πριν το 1978. Από δέρματα, χασίσι, φούντα,χρυσός, μέχρι και ζώα, τα λεγόμενα «γκατζόλ» (γαιδουράκια), γι΄αυτό και την περιοχή εκεί τη λέγαμε «Γκατζολία».
Εσχάτως προστέθηκε και το εμπόριο λαθρομεταναστών.
Όπως σας είπα ήδη, στην περιοχή του ποταμιού και στα σύνορα με την Τουρκία, έκανα δυο Χειμώνες κι ένα καλοκαίρι. Δεν γνωρίζω αν έχουν ξεστρωθεί τα «ναρκοπέδια» που έχω στρώσει, ενώ ήμουν υπεύθυνος και για την απόκρυψη και παραλλαγή των πολυβολίων κατά μήκος του ποταμού.
Στο σημείο αυτό έχω να πω σχετικά ότι κανείς δεν περνά απέναντι στον Έβρο.
Όποιος τολμήσει και περάσει απλά τη “μάμησε”.
Τώρα, για την σύλληψη των δύο Αξιωματικών, υπάρχουν δύο υποθέσεις και τίποτε άλλο δεν παίζει.
Ή μπήκαν στην Τουρκική πλευρά όπως δήλωσαν οι ίδιοι,ή απήχθησαν σε ελληνικό έδαφος.
Και για τις δύο αυτές όμως υποθέσεις, όπως και να έχει το πράγμα, όταν και αν ξεμπλέξουν με τους Τούρκους, στην Ελλάδα πρέπει να περάσουν Στρατοδικείο.
Εξηγώ το γιατί.
Αν απήχθηκαν από Τούρκους «κομάντο» , σαφώς και έχουν βαρύτατες ευθύνες, για το «ποιος φύλαγε εκείνη την ώρα» και γιατί παραδόθηκαν έτσι αμαχητί (ειδικά τα όπλα τους) που παρέδωσαν στον εχθρό, χωρίς να ανοίξει ούτε ρουθούνι.
Ένα άλλο στοιχείο πολύ σοβαρό είναι ότι τα «περίπολα» αποτελούνται πάντα από έναν υπαξιωματικό συνήθως έφεδρο, Λοχία ή Δεκανέα μαζί με στρατιώτες!
Ποτέ δεν βγαίνει μόνιμος Αξιωματικός περίπολο!
Αυτό είναι νόμος!
Τι γύρευε “Αξιωματικός” σε περίπολο;
Χάθηκαν οι στρατιώτες;
Άρα, η «αποστολή» ή ο λόγος που βγήκαν αυτοί οι δύο «περίπολο» ήταν άλλος και δεν είχε καμία σχέση με “στενά” στρατιωτικά τους καθήκοντα.Εκτός κι αν ήθελαν να το “παίξουν” James Bond.
Tι δουλειά είχαν να βιντεοσκοπούν “τουρκική κινητικότητα” ‘εστω και να τους διέταξαν “κάποιο” περίεργοι; Δουλειά τους ήταν να φυλάνε με τα όπλα τους τα σύνορα. Αν οι Μυστικές υπηρεσίες ήθελαν πληροφορίες, υπήρχαν “drones”, άλλα σύγχρονα μέσα και οι “ειδικοί” να συλλέξουν τις πληροφορίες αυτές.
Στη δεύτερη υπόθεση, ότι πράγματι, όπως δήλωσαν και οι ίδιοι, πέρασαν κατά λάθος στο Τουρκικό έδαφος είναι μεγάλο ψέμα. Εγώ ήμουν από τη Λαμία και γνώριζα ακριβώς που είναι το σύνορο, πολύ δε περισσότερο αυτοί που ο ένας τουλάχιστον ήταν ντόπιος.
Το ότι παραδόθηκαν οι ίδιοι σαν γυναικούλες και παρέδωσαν τα όπλα τους στους Τούρκους, χωρίς να κάνουν καμία προσπάθεια διαφυγής ή μάχης, εμένα μου δημιουργεί μεγάλες υποψίες. Από ότι θυμάμαι στο στρατό, μας έλεγαν: «Το πουλί μας το δίνουμε στον εχθρό. Το όπλο μας ποτέ!».
Τι σόι «Αξιωματικοί» ήταν αυτοί; Αναρωτιέμαι!
Ο Μητρετώδης είπε ότι μόλις αντιλήφθηκαν πως πέρασαν στην τουρκική πλευρά άδειασαν τα όπλα και παραδόθηκαν στους Τούρκους στρατιώτες. “Τότε καταλάβαμε την κατάσταση και για να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε επεισόδιο αδειάσαμε τα όπλα μας και παραδοθήκαμε στους Τούρκους στρατιώτες».
Μπράβο! Συγχαρητήρια!
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσουν Στρατοδικείο γι΄αυτή τους την άνανδρη πράξη, ενώ πολύ φοβάμαι ότι σύντομα, θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια.
Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός και η τιμή ανέβηκε στο συγκεκριμένο «παζάρι», που αυτή τη φορά, τους κόστισε πολύ ακριβά!
Απεύχομαι να είχαν μπλεχτεί σε κάτι άλλο όπως, διάφορα “παζάρια” και “εμπόρια”, με τα Μεμέτια απέναντι, πράγμα που όπως είπαμε είναι πολύ συνηθισμένο εκεί στα σύνορα και από τις δύο πλευρές.
Αλλά έτσι είναι.
Πάς ο πίνων μεθάει, πας ο παίζων χάνει και πας «εμπορευόμενος» έχει κεσάτια και τη χασούρα της μπίζνας.
Κι αυτοί νόμοι είναι.
Τέλος, ο Μαντές δεν πέφτει ποτέ έξω.
Το έχουμε πει αυτό, οι παλαιότεροι το γνωρίζουν, για τους καινούριους το λέω που ίσως πουν «τι λέει αυτός ο Μαντές πάλι».
Γιατί αν ερχόταν να πιάσουν εμένα, τότε θα τους άδειαζα όλη τη γεμιστήρα στο κεφάλι, ειδικά αν ήμουν στο έδαφός μου!
Αλλά και στο δικό τους έδαφος αν έμπαινα (αν και μόνο πιωμένος ή φτιαγμένος θα γίνονταν αυτό), πάλι θα τους άδειαζα τη γεμιστήρα στο κεφάλι!
Όπλο πάντως από μένα ΔΕΝ έπαιρναν!
Αυτό δεν έπρεπε να κάνουν;
Τα λέω καλά ή κάνω λάθος παλικάρια μου;
Ξεχνάμε τους νεκρούς μας στα Ίμια ή τον ήρωα πιλότο μας Ηλιάκη;
Εκτός και αν έβαλαν το χεράκι τους οι μυστικές υπηρεσίες, να δημιουργήσουν μια ακόμη κρίση στα σύνορα ή ακόμη χειρότερα “πούλησαν” τους δικούς μας, για χάρη πολιτικών συμφερόντων, διότι από τους Προδότες που μας κυβερνούν, είναι πράγματα απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενα.
Ασφαλώς και δεν μπορώ να αποδείξω την τελευταία αυτή υπόθεση, αλλά αν ακολουθήσει κανείς τα ίχνη, το πράγμα κατά κει πάει, προς “στημένο” παιχνίδι των μυστικών υπηρεσιών.
Αν δεν τους δικάσουν όταν γυρίσουν και κουκουλωθεί η υπόθεση όπως όπως, τότε θα είμαστε εντελώς σίγουροι για το τελευταίο σενάριο.
Μέχρι τότε, ας ευχηθούμε πρώτα απ΄όλα, να γυρίσουν ζωντανοί, διότι με αυτούς τους βρωμιάρηδες, όλα είναι ανοιχτά πλέον.
Δημήτριος Μαντές
11/03/2018
Αυτά έλεγα και μερικοί πήδηξαν μέχρι το ταβάνι!
Ο άλλος με κατηγορούσε μέχρι “προδότη”, “πράκτορα”, “ανθέλληνα” και ένα σωρό άλλες αηδίες. Μέχρι πορεία συμπαράστασης οργάνωσαν, μέχρι λιτανείες, για την απελευθέρωση των σούπερ ηρώων, που άφησαν τα όπλα τους αμανάτι στον Τούρκο!!!
Ένας αποβλακωμένος λαός που δεν ξέρει τι του γίνεται..
Συμπέρασμα:
Όπως έχετε διαπιστώσει όλοι (για τους καινούριους μιλώ, οι παλαιοί μου φίλοι το γνωρίζουν)
Ο Μαντές δικαιώνεται πάντα στο ΤΕΛΟΣ!
Το αστείο είναι πώς θα μπαλώσει η ηγεσία του ΓΕΣ και της Πολιτείας τώρα το “φιάσκο”. Φιάσκο ήταν από την αρχή.
Από τη μία τους πας Στρατοδικείο
από την άλλη σηκώνεις και στέλνεις το Πρωθυπουργικό αεροσκάφος και τους κάνεις υποδοχή ηρώων με δύο Υπουργούς (Καμμένος – Κατρούγγαλος) με φιλιά και χαιρετούρες σαν προσκοπίνες και Αλφαμίτες να παρουσιάζουν όπλα!
Αυτά τα ρεζιλίκια μόνο στο Εlladistan- Yunanistan – Avnanistan.
Για όσους θέλουν να λέγονται σοβαροί ακόμη.
Εγώ εδώ θα είμαι και θα περιμένω, πότε θα σοβαρευτούμε σαν λαός.
Θα περιμένω.
Δημήτριος Μαντές

.