ΚΑΘΑΡΑ… “ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ” ΤΗΣ SIEMENS

27 Οκτωβρίου 2018


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Ολοκληρώνεται στο Γ΄ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη “των 64” για τη διακίνηση “μαύρων ταμείων” από την πολυεθνική γερμανική εταιρεία Siemens, της δωροδοκίας δηλαδή, Ελλήνων κυβερνητικών και πολιτικών αξιωματούχων, προκειμένου η
  ΑΕ των Αθηνών να παίρνει μεγάλα δημόσια έργα και δη του ΟΤΕ, αφού ήδη άρχισε η απολογία των κατηγορουμένων της δίκης.

Στην απολογία του λοιπόν, η πρώην ηγετική φυσιογνωμία του γερμανικού κολοσσού, Χάινριχ φον Πίρερ, αφού θήτευσε επί σειρά ετών στην προεδρεία του ΔΣ της Siemens AG του Μονάχου, δήλωσε άγνοια (;;;) για τη διακίνηση τέτοιων χρημάτων! Δηλαδή, δεν είδε, δεν άκουσε απολύτως τίποτε για το “έγκλημα”, όταν αυτός ήταν ο υπεύθυνος διαχείρισης τέτοιων υποθέσεων.

Να σημειωθεί ωστόσο, πως ο Χάινριχ φον Πίρερ ταξίδεψε στην Αθήνα από τη Γερμανία για λίγες μόνο ώρες, προκειμένου να απολογηθεί και ακολούθως επέστρεψε στη βάση του! Άφησε όμως διάφορους μυστήριους υπαινιγμούς, τόσο για την ίδια την εταιρεία του, όσο και για το ρόλο της Debevoice & Plimpton LLP (σ.σ. διεθνής εταιρεία νομικών με έδρα τη Νέα Υόρκη), και όπως χαρακτηριστικά ανέφερε υπήρξε εκεί ένας συμβιβασμός!

Δήλωσε επίσης, ότι δεν γνωρίζει τον Γιάννο Παπαντωνίου, όταν ρωτήθηκε αν τον συνάντησε στις 21 Ιανουαρίου 1997, λέγοντας χαρακτηριστικά: Ποιος είναι ο Παπαντωνίου; Συμπληρώνοντας, ότι έχει συναντήσει πολλούς υπουργούς (;;;) στη ζωή του και δεν μπορεί να θυμάται ονοματεπώνυμά τους!

Τόσο μα τόσο απλά, είδε, ήλθε και απήλθε ο κ. Χάινριχ φον Πίρερ…

 

Μεγάλος και τρανός ο Ηλίας Γεωργίου. Ο πανίσχυρος Ηλίας Γεωργίου…

 

Στη συνέχεια απολογήθηκε ο πρώην Γενικός Διευθυντής Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηλίας Γεωργίου! Το Νο 1 επιτελικό πρόσωπο της Siemens ΑΕ στις προμήθειες της γερμανικής εταιρείας με τον κρατικό (τότε) ΟΤΕ! Και Νο 2 στην ιεραρχία του γερμανικού κολοσσού εν Ελλάδι, μετά τον Γενικό Διευθυντή της Siemens AE Bernhard Dombek! Άλλωστε, οι δυο τους υπέγραφαν στα γραφεία του ΟΤΕ, ως εκπρόσωποι της Siemens ΑΕ όλες τις συμβάσεις μαμούθ με την εκάστοτε διοίκηση του ΟΤΕ!

Στο σημείο αυτό να αιτιολογήσουμε, γιατί ο Ηλίας Γεωργίου ήταν το Νο 2 επιτελικό πρόσωπο στη δομή της ιεραρχίας της Siemens, από τη στιγμή που δεν μπορεί ο κάθε αναγνώστης μας, να γνωρίζει, το γιατί ήταν τόσο σημαντικό πρόσωπο ο Ηλίας Γεωργίου και ακριβώς γι΄ αυτόν τον λόγο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της Πατρίδος μας!

Η Siemens AE ήταν στην Ελλάδα η θυγατρική εταιρεία της πολυεθνικής, που είχε την έδρα της στο Μόναχο! Πασίγνωστη εταιρεία για την παραγωγή οικιακού εξοπλισμού! Αλλά τα μεγάλα της κέρδη έβγαιναν από άλλες δραστηριότητες! Από την έρευνα, την τεχνογνωσία και την παραγωγή τηλεπικοινωνιών, ενέργειας, ιατρικών υποδομών και μηχανημάτων, σιδηροδρόμων, βιομηχανικής τεχνολογίας κλπ. Ο κάθε Τομέας στα γραφεία της Siemens AE στην Αθήνα είχε πολυπληθές προσωπικό, στους οποίους τομείς ηγούντο ο Γενικός Διευθυντής και ο Οικονομικός Διευθυντής!

Οι Τηλεπικοινωνίες, ήταν ο πλέον κερδοφόρος Τομέας της Siemens AE και πολλές φορές τα κέρδη του κάλυπταν την όποια οικονομική χασούρα, άλλου Τομέα!

Σε αυτόν τον Τομέα λοιπόν των Τηλεπικοινωνιών, Γενικός Διευθυντής ήταν ο Ηλίας Γεωργίου και υφιστάμενός του Οικονομικός Διευθυντής ήταν ο φυγόδικος – κατηγορούμενος Χρήστος Καραβέλας! Την επαφή με τον Χάινριχ φον Πίρερ την είχε ο Ηλίας Γεωργίου! Έτσι, αποδεικνύεται γιατί ο Ηλίας Γεωργίου ήταν πανίσχυρος και μπορούσε να ρίξει μια ολόκληρη ελληνική κυβέρνηση (σ.σ. του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993)!

 

Όρθιος ο Bernhard Dombek και στα αριστερά του ο Ηλίας Γεωργίου στο Μέγαρο του ΟΤΕ

 

Οι υψηλές διασυνδέσεις του Ηλία Γεωργίου…

 

Ο Ηλίας Γεωργίου διατηρούσε άριστες και στενές σχέσεις με στελέχη – κυρίως – του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ. Ένας από αυτούς, ο παλαιός Γενικός Διευθυντής Αποθηκών της Siemens Παύλος Νικολαΐδης (σ.σ. το διοικητικό προσωπικό ήταν στην Αθήνα στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας και οι χώροι αποθήκευσης των εμπορευμάτων ήταν στο Περιστέρι σε μεγάλες εγκαταστάσεις. Επιτελικό πρόσωπο στο Περιστέρι, ήταν ο Τηλέμαχος Κουλούρης, αδελφός του Κίμωνα Κουλούρη, έμπιστου του Ανδρέα Παπανδρέου και μετέπειτα Υπουργού στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο οποίος Τηλέμαχος Κουλούρης στην συνέχεια ανέλαβε Διευθυντής της Διοίκησης του φαληρικού Σταδίου “Ειρήνης και Φιλίας”)!

Ο Παύλος Νικολαΐδης ήταν από τα πλέον έμπιστα πρόσωπα του Ανδρέα Παπανδρέου και μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 1981, ανέλαβε Γενικός Διευθυντής της ισχυρής ασφαλιστικής εταιρείας (κρατικής τότε) “Εθνική Ασφαλιστική ΑΕ”! Διατέλεσε επίσης, Διευθυντής του γραφείου ΥΠΕΘΑ, όταν υπουργός ήταν ο πολύς, Άκης Τσοχατζόπουλος!

Έτσι φρονώ, πως ο Παύλος Νικολαΐδης ήταν ο συνδετικός κρίκος του Ηλία Γεωργίου και των υψηλών κυβερνητικών κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου!

 

Άλλος, με τον οποίο διατηρούσε στενότατες σχέσεις ο Ηλίας Γεωργίου, ήταν, ο ήδη καταδικασθείς για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Τάσος Μαντέλης! Από την εποχή που ο Τάσος Μαντέλης ήταν πρόεδρος του ΔΣ του ΟΤΕ (1985-1989). Συνεργαζόμενος τότε, με τον “πιστολά” Θεοφάνη Τόμπρα, Γενικό Διευθυντή στον ΟΤΕ την ίδια χρονικά εποχή! Βέβαια, όλως τυχαίως, ο Τάσος Μαντέλης ανέλαβε υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών (1997-2000)!

Κατάλογος ατέλειωτος με υψηλόβαθμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά όπως προείπα και με υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΔ!

Όπως, ο Δημήτριος Νέγρης, υπεύθυνος τομεάρχης της Α΄ ΝΟΔΕ επί προεδρίας στη ΝΔ του Μιλτιάδη Έβερτ και μετέπειτα Αντιπροέδρου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών επί Προεδρίας στη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή! Θυμίζουμε επίσης, την εμπλοκή του Δημητρίου Νέγρη στα “μαύρα ταμεία” της Siemens με τη συμμετοχή της εφοριακού Αντωνίας Μάρκου με την οποία διατηρούσε 20ετή παράνομο δεσμό!

Να σημειωθεί ακόμη, πως μετέπειτα η κόρη του Ηλία Γεωργίου Αρχοντία, παντρεύτηκε τον γιο του Δημητρίου Νέγρη!

Αχ! αυτή η TelePassport

Στην απολογία του ο Ηλίας Γεωργίου υποστήριξε, ότι “τα μαύρα ταμεία” του δίνονταν από την μητρική Siemens της Γερμανίας και τα χρησιμοποιούσε ο ίδιος για αγορές σπιτιών (;;;) και για διάφορες άλλες επενδύσεις! Όπως, την επένδυση ίδρυσης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας TelepassPort Hellas AE, πάροχο του ΟΤΕ, που έκανε με τον Γιώργο Μπατατούδη! Ο οποίος ήταν, ιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας ΕΡΓΑΣ ΑΤΕ, ιδιοκτήτης της εταιρείας δορυφορικών επικοινωνιών Intersat, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Seven X, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ιδιοκτήτης του ιστορικού ξενοδοχείου Ακροπόλ στην Αθήνα, το οποίο το 1999 πωλήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού επί υπουργίας Ευαγγέλου Βενιζέλου (;;;)! Είναι επίσης γνωστό, πως την εποχή εκείνη ο Γιώργος Μπατατούδης διατηρούσε “στενές φιλικές σχέσεις” με την “τσαρίνα” του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου… Και ο οποίος καταδικάστηκε στην πορεία για υπεξαίρεση…

Στην TelepassPort Hellas AE (Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών την 28/12/1998 με αριθμό Μητρώου 41844/01ΑΤ/Β/9827) που ιδρύθηκε το 1998, εκτός του Ηλία Γεωργίου συμμετείχαν η κόρη του Αρχοντία και ο γιος του Σωτήρης!

Στην εν λόγω εταιρεία σύμφωνα με τον μάρτυρα Ευάγγελο Σέκερη (σ.σ. εν ενεργεία διευθυντικό στέλεχος της Siemensκαι υπεύθυνος της Συμφωνίας 8002 μεταξύ του ΟΤΕ και της Siemens, που αποτελεί σκέλος της παρούσας δίκης και ο οποίος ήταν υφιστάμενος του Χρήστου Καραβέλα όταν αυτή συνάφθηκε) κατά την κατάθεσή του στις 29 Οκτωβρίου 2017, ήταν αντιπρόεδρος στο ΔΣ της TelepassPort Hellas AE ο Γεώργιος Σκαρπέλης (κατηγορούμενος, πρώην γενικός διευθυντής του ΟΤΕ), Σύμβουλος του ΔΣ ήταν ο Γεώργιος Καραπλής (κατηγορούμενος, πρώην γενικός διευθυντής χρηματοοικονομικών του ΟΤΕ)! Επίσης, ανέφερε και το όνομα του Νικολάου Μαρνιέρου, ο οποίος ήταν και αυτός μέτοχος στην TelepassPort Hellas AE (πρώην ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ)!

Διευθυντής του λογιστηρίου της TelepassPort ανέλαβε ο Νεκτάριος Τζωρτζόγλου, αφού παραιτήθηκε από τη θέση του οικονομικού διευθυντή του Τομέα Ιατρικών Μηχανημάτων της Siemens AE!

Για την TelepassPort λοιπόν, μούγκα στη στρούγκα από τον Ηλία Γεωργίου!

Έτσι, εδώ διαπιστώνουμε ένα μυστήριο αλισβερίσι μεταξύ πρώην υπαλλήλων της Siemens και του ΟΤΕ καθώς και των παιδιών του Ηλία Γεωργίου, που ασφαλώς κάτι πολύ σοβαρό μπορεί να υποκρύπτει και σίγουρα θα έπρεπε να χρήσει περαιτέρω διερεύνησης από την Έδρα!

Πού είναι η Clap hand οεο;;;

Ούτε βέβαια στον βασικό της μέτοχο την εξωχώρια εταιρεία Clap hand

Για την οποία πρώτοι εμείς κάναμε αναφορά και την γνωρίσαμε στο ευρύ κοινό δημοσιεύοντας το συγκεκριμένο κομμάτι της καταθέσεως Ευαγγέλου Σέκερη, ο οποίος έκανε λόγο στην ύπαρξή της (μεταφορικά στα ελληνικά: παλαμάκια) που κατείχε ποσοστό μετοχών άνω του 50% στην TelepassPort Hellas AE!

Μια αποκάλυψη που πιστεύαμε, πως θα είχε συνέχεια, αφού θα μπορούσε να αποκαλύψει ενδεχόμενες διαδρομές “μαύρου” χρήματος σε πολιτικά πρόσωπα!

Δυστυχώς όμως διαψευστήκαμε!

“Φιλολογική” κατάθεση Γεωργίου και “επιείκεια” της Έδρας…

Πάντως, η εισαγγελέας διόρθωνε συνεχώς τον Ηλία Γεωργίου, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: “Δεν συμμετέχετε σε άλλη δωροδοκία εκτός αυτής του Τάσου Μαντέλη”;

Επίσης, ρωτήθηκε επιμόνως από μέλος της Έδρας για ενδεχόμενη δωρεά στην ΠΟΛΑΝ (σ.σ. Πολιτική Άνοιξη, το κόμμα που ίδρυσε ο Αντώνης Σαμαράς τον Ιούνιο του 1993)!

Να σημειώσουμε εδώ, πως έχουμε και κατά το παρελθόν αναφερθεί, ότι κατά την αναγγελία του κόμματος στο Καλλιμάρμαρο (30 Ιουνίου 1993) στην πρώτη σειρά των επισήμων ήταν ο Χρήστος Καραβέλας (σ.σ. Οικονομικός Διευθυντής του Τομέα Τηλεπικοινωνιών της Siemens, σήμερα κατηγορούμενος και φυγόδικος), με τη σύζυγό του Μάρθα!

Επίσης, ο Ηλίας Γεωργίου ρωτήθηκε για τις εκβιαστικές επιστολές που έστειλε προς τον Υπουργό Οικονομικών Στέφανο Μάνο στις 27/8/1993 και ακολούθως στις 30/8/1993 στον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη (σ.σ. τις είχαμε κατ΄ αποκλειστικότητα δημοσιεύσει στην Ελεύθερη Ώρα), λίγες ημέρες πριν την πτώση της κυβερνήσεως Μητσοτάκη το 1993, όπου τονιζόταν σε αυστηρό ύφος πως, είναι απαραίτητη η προσωπική συμβολή τους για να πάρει η γερμανική εταιρεία τον Διεθνή Διαγωνισμό του ΟΤΕ (1,1 εκατ. ψηφιακών παροχών), επικαλούμενη τόσο δημοσιεύματα εφημερίδων, όσο και την συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στον μετέπειτα Βουλευτή της ΝΔ και υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, όπου ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είπε, ότι την κυβέρνησή του την έριξαν άνομα συμφέροντα!

Υπήρξε επίσης, επιμονή στην κατάθεση του Ευαγγέλου Σέκερη και θα πρέπει τελικά η Έδρα να αποφασίσει, αν λέει ψέματα κατά την κατάθεσή του ο Ευάγγελος Σέκερης ή αν ο Ηλίας Γεωργίου έχει πάθει ολική αμνησία!

Είναι “άφραγκος” ο Ηλίας Γεωργίου…

Όσον αφορά την σημερινή οικονομική του κατάσταση, είπε: “Είμαι άφραγκος (;;;)”! “Έχω μόνο ένα σπίτι στην Κηφισιά, ένα στην Στιμάγκα Κορινθίας (σ.σ. διάσημο χωριό χιλίων κατοίκων για την πανάκριβη αρχιτεκτονική του) και ένα στο Ναύπλιο!

Την βίλα “Ειρήνη” στις Σπέτσες την πούλησα” (σ.σ. αυτή η περίφημη βίλα έγινε πασίγνωστη από τη χλιδάτη βάπτιση του εγγονού του Ηλία Γεωργίου μέσω του κοσμικού – την εποχή εκείνη – περιοδικού life & style του Χρήστου Ζαμπούνη, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, άκρως αποκαλυπτικό των τότε ισχυρών γνωριμιών του Ηλία Γεωργίου και το οποίο “φρόντισαν” κάποιοι  να εξαφανίσουν!

Ας ζητηθούν αυτές οι φωτογραφίες από την Έδρα, για να διαπιστωθεί με ποιους παράγοντες της Υψηλής Ελληνικής Κοινωνίας είχε επαφές ο “Τσάρος” της Siemens!

Να θυμηθούμε εμείς, πως ήταν:

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, πολιτικός και συνδικαλιστής, ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, διατελέσας πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ), οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ, βουλευτής Αρκαδίας, υφυπουργός, γενικός γραμματέας υπουργείων και διοικητής κρατικών οργανισμών. Από το 2010 μέχρι τις 29 Ιουνίου 2015 υπηρέτησε ως διοικητής του ΙΚΑ (σ.σ. οι περισσότερες γνωριμίες έχουν να κάνουν με ΠΑΣΟΚ και ΟΤΕ! Τυχαίο;;;)!

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, πρώην βουλευτής της ΝΔ, σημερινός Νομικός Σύμβουλος τηςSiemens AG αλλά – όπως λένε οι πληροφορίες μας – και της Debevoice & Plimpton LLP. Διαδέχτηκε στη Siemens τον καθηγητή Ιωάννη Καράκωστα, όταν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τον αναβάθμισε σε Νομικό Σύμβουλο στο Μαξίμου!

Επίσης, ο Ηλίας Γεωργίου αναφέρθηκε και σε μια αγορά που είχε κάνει το 1994 έναντι 700 χιλιάδων λιρών στο Mayfairτου Λονδίνου! Να σημειώσουμε εμείς, πως το 1994 είναι η περίοδος που η Siemens AΕ υπέγραψε με την Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη (σ.σ. βρίσκεται στο απυρόβλητο της Δικαιοσύνης, ως να τον προστατεύει ένα τεράστιο χέρι) τη Σύμβαση των ψηφιακών παροχών, που έριξαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, και την οποία είχε προκηρύξει η κυβέρνηση της ΝΔ το 1992, αλλά την

υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Καλοκαίρι του 1994)!

“Εχθροί” Γεωργίου – Χριστοφοράκος…

Ισχυρίστηκε επίσης,  ο Ηλίας Γεωργίου ότι έχει μεταβιβάσει όλη την περιουσία στα παιδιά του! Προφανώς, περιουσία του ενός “μισθού υπαλλήλου”, έστω και πλουσιοπάροχα αμειβόμενου!

Αλλά θα θέλαμε να ρωτήσουμε: Οι επιχειρήσεις του υιού Γεωργίου στο Dubai, είναι από επιχειρηματική δραστηριότητα του ιδίου (του γιου) ή από τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων του Ηλία Γεωργίου;

Επίσης, ο Ηλίας Γεωργίου επανειλημμένα μίλησε για κάκιστη σχέση του με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο (σ.σ. αντικατέστησε τον Bernhard Dombek), στους λίγους μήνες συνευρέσεώς τους στη Siemens ΑΕ! Γιατί η αλήθεια είναι, ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος απέλυσε τους Γεωργίου – Καραβέλα με σύμβαση εχεμύθειας (σ.σ. του Ηλία Γεωργίου την έχουμε δημοσιεύσει κατ΄ αποκλειστικότητα στην Ελεύθερη Ώρα) και στη θέση τους πήρε τους Πρόδρομο Μαυρίδη και Αλέξανδρο Αθανασιάδη (σ.σ. κατηγορούμενοι και οι δυο)!

Ισχυρίστηκε, ότι στο χρονικό διάστημα της συνευρέσεώς τους στη γερμανική εταιρεία, είχε “απαγορεύσει” στον Μιχάλη Χριστοφοράκο την επαφή με το COM Γερμανίας (σ.σ. το Τμήμα Τηλεπικοινωνιών στο Μόναχο που ήταν η προϊσταμένη αρχή του αντίστοιχου τμήματος στην Ελλάδα που διεύθυνε ο Ηλίας Γεωργίου)!

Άλλωστε, την προγραμματική συμφωνία, για την οποία διεξάγεται και η παρούσα δίκη την είχαν επεξεργαστεί και την είχαν υπογράψει οι Bernhard Dombek και Ηλίας Γεωργίου!

Γιατί δεν εκλήθησαν ουσιώδεις μάρτυρες στη δίκη;

Η Siemens, ο ΟΤΕ και η Intracom σε παράταξη στο Μέγαρο του ΟΤΕ μετά από επικύρωση Συμφωνίας…

Με την ευκαιρία, να πούμε – να φωνάξουμε – να καταγγείλουμε, για άλλη μια φορά, για την απουσία από την παρούσα δίκη, των:

Bernhard Dombek: Γενικού Διευθυντή της Siemens AΕ, που υπέγραψε όλες τις Συμβάσεις με τον ΟΤΕ…

Juergen Hickman: Διευθυντής του COM Μονάχου στον οποίο “έδινε” λογαριασμό ο Ηλίας Γεωργίου! Συνεχή τα σούρτα – φέρτα του Γερμανού, εκείνη την εποχή στην Παιανία στο αρχηγείο του “συνέταιρου” της Siemens στο “μεγάλο φαγοπότι” με τον ΤΕ, Σωκράτη Κόκκαλη…

Νικολάου Τάτσικα: Διευθυντού Τομέα Οργάνωσης και Μηχανοργάνωσης της Siemens AΕ και ακολούθως Γενικού Διευθυντή της Siemens Τηλεβιομηχανικής στη Θεσσαλονίκη (ενδεχομένως να γνωρίζει περισσότερα από τον Ηλία Γεωργίου)…

Παναγιώτη Κρέπαπα: Γενικού Οικονομικού Διευθυντή της Siemens AΕ (σ.σ. συνυπέγραψε την επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη)…

Δημητρίου Αβράμπου: Οικονομικού υποδιευθυντή του COM (Τομέας Τηλεπικοινωνιών), που μαζί με τον Ευάγγελο Σέκερη ήταν οι δυο υποδιευθυντές του τμήματος με προϊστάμενο τον Χρήστο Καραβέλα και επικεφαλής του τμήματος τον Ηλία Γεωργίου…

 

Από τα αριστερά προς τα δεξιά στο Μέγαρο του ΟΤΕ: Χρήστος Καραβέλας, Juergen HickmanBernhard Dombek, Ηλίας Γεωργίου. Στην πίσω σειρά: Ευάγγελος Σέκερης και Δημήτρης Αβράμπος.

Οι παραπάνω έπρεπε να είναι – τουλάχιστον – βασικότατοι μάρτυρες στη δίκη που διεξάγεται στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων! Κι όμως δεν είναι! Γιατί;

Είναι δυνατόν να είναι ο Ευάγγελος Σέκερης και όχι ο Δημήτρης Αβράμπος;

Δυστυχώς όμως, κανένας από τους παραπάνω δεν κλήθηκε από καμιά δικαστική Αρχή για να καταθέσει (έστω)!

Έτσι, η διαπίστωση είναι, πως τα “μαύρα ταμεία” της Siemens θα αποδοθούν στην ελληνική Κοινωνία πάλλευκα…

.