Νέα πρόκληση από τους περιβόητους Γκρίζους Λύκους η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Σαμψούντα πριν μερικές ημέρες

30 Οκτωβρίου 2018

Νέα πρόκληση από τους περιβόητους Γκρίζους Λύκους η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Σαμψούντα πριν μερικές ημέρες

Η νεολαία της οργάνωσης τοποθέτησε τουρκική σημαία στα ερείπια ορθόδοξου ναού στην Μπάφρα στην Σαμψούντα μετά το πέρασμα του Οικουμενικού πατριάρχη από το σημείο ενώ απείλησε μέσω κοινωνικών δικτύων και τον ίδιο.

Η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Σαμψούντα πριν μερικές ημέρες όταν πήγε για να επισκεφθεί την ιστορική εκκλησία της περιοχής για να προσευχηθεί μέσα στα ερείπια με αναμμένο κερί, προκάλεσε την οργή της νεολαίας των Γκρίζων Λύκων της περιοχής, οι οποίοι φοβούνται την δημιουργία αυτόνομου κράτους της Τραπεζούντας όπως το 1920,

Μετά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη έκαναν την εμφάνιση τους μέλη της νεολαίας της τουρκικής εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι”, τα οποία αφού προέβησαν στην προσβλητική πράξη τους στην συνέχεια μέσω των κοινωνικών μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΟΜΙ) κατέγραψαν την οργή τους για την παρουσία του στην περιοχή.

Οι Τούρκοι φοιτητές με την προτροπή μεγαλύτερων σε ηλικία μελών της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων ανέβηκαν στα τείχη της ορθόδοξης εκκλησίας και τοποθέτησαν την τουρκική σημαία, θέλοντας να δείξουν ότι η περιοχή και η εκκλησία τους ανήκουν.

Ο Burak İhsan, φοιτητής της 5ης τάξης στην Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου (OMÜ) της περιοχής έκανε μια δήλωση εκ μέρους της νεολαίας.

Η στάση λοιπόν της νεολαίας των Γκρίζων Λύκων του πανεπιστημίου της Σαμψούντας, θεωρεί την παρουσία του Οικουμενικού πατριάρχη στα ερείπια του ορθόδοξου ναού ως κίνδυνο αναβίωσης του κράτους της Τραπεζούντας που δημιουργήθηκε το 1920.

Πρόκειται σαφώς για μια θέση που είναι επιεικώς απαράδεκτη και κυρίως επικίνδυνη για την ίδια την χώρα που έχει και άλλες θρησκείες στο εσωτερικό της εκτός της μουσουλμανικής.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλως κ. κ. Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από Μητροπολίτες, μετά από πρόσκληση των τοπικών αρχών της Ματσούκας της Τραπεζούντας του Πόντου, υλοποίησε μια προσκυνηματική πορεία σε μοναστήρια, εκκλησίες και αρχαιολογικούς χώρους του Ευξείνου Πόντου.

Η πρώτη του επίσκεψη ήταν στην ιστορική μονή της Παναγίας Σουμελά, στο όρος Μελά στην Ματσούκα της Τραπεζούντας του Πόντου, όπου οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν αναστηλωτικές εργασίες και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, εξέφρασε την επιθυμία να έχουν ολοκληρωθεί και να πραγματοποιήσει τον Δεκαπενταύγουστο του 2019, Θεία Λειτουργία, μετά την διακοπή της που έγινε από τις τουρκικές αρχές το 2015.

.