«Συνεχές Βατερλό της καταστροφολογίας της ΝΔ η πορεία αποκατάστασης των αδικιών»

8 Οκτωβρίου 2018

Καλεσμένος στην εκπομπή «Άλφα Ρεπορτάζ» ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Αμανατίδης ήρθε σε πολιτική αντιπαράθεση με τον βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη για την πορεία της οικονομίας, τις συντάξεις και τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Εύχομαι να βρει στρατηγική και πρόγραμμα η ΝΔ,που σήμερα έχει τα γενέθλιά της» είπε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε πως «στην οικονομία δεν χωρούν πολιτικοί καιροσκοπισμοί την ώρα μάλιστα που η πορεία αποκατάστασης των αδικιών, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που υλοποιεί η κυβέρνηση, μετά την έξοδο από το πρόγραμμα εξελίσσεται σε ένα συνεχές Βατερλό της καταστροφολογίας της ΝΔ ».«Το προσχέδιο του προϋπολογισμού βάζει στη σωστή βάση την πορεία για την αποκατάσταση των αδικιών» τόνισε. «H Ελλάδα έχει βγει από το πρόγραμμα. Για όλο τον κόσμο έχει βγει από το πρόγραμμα εκτός από τη ΝΔ., η οποία έχει χάσει το αφήγημα που επαναλάμβανε τα δύο τελευταία χρόνια» σημείωσε ο κ. Αμανατίδης.

«Να επισημάνω θέλω και τη σημερινή βράβευση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου από την ελληνική βουλή για τις παρεμβάσεις Του για την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος» είπε στη συνέχεια, ενώ για το προσχέδιο του προϋπολογισμού ανέφερε: «Χθες είχαμε την ενημέρωση στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών και ήταν αισιόδοξος. Αυτή τη στιγμή από ότι φαίνεται κλείνει το θέμα των συντάξεων και υπάρχει δημοσιονομικός χώρος θεωρώ και για  αντίμετρα».

Για τις συντάξεις υπενθύμισε πως η περικοπή ψηφίστηκε εκβιαστικά για να κλείσει η αξιολόγηση και όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πίστευαν ότι στην πορεία δεν θα εφαρμοζόταν αυτό το μέτρο.

«Και τώρα η ΝΔ, που έκανε 21 μειώσεις στις συντάξεις, βλέπει να μπαίνει οριστική ταφόπλακα στην καταστροφολογική αντιπολιτευτική στρατηγική της» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ .

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών ζήτησε εξηγήσεις για τις μυστικές συναντήσεις και τον «τυχαίο» καφέ της κυρίας Σπυράκη με τον Ζάεφ, καλώντας τη ΝΔ να πει καθαρά ποια είναι η θέση της απέναντι στη σύνθετη ονομασία, χωρίς να πάρει σαφή απάντηση.

.