ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 Ο Βελόπουλος “διαλύει” τη “Νέα Δεξιά”…

24 Οκτωβρίου 2018

Οι “Μακεδονοκλάστες” και ο Πάνος Καμμένος…

Ένα νέο επιθετικό πολιτικό όρο καθιέρωσε από προχθές ο “μπουλντόζας” Πάνος Καμμένος! Αποκάλεσε τον Τέρενς Κουίκ και την Έλενα Κουντουρά, ως “Μακεδονοκλάστες”!

Και για να καταλάβετε, ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά!

Εδώ και πολύ καιρό ο Τέρενς – Σπένσερ Κουίκ “άκουγε” αλλού! Είχε φύγει από την σφαίρα επιρροής του ανθρώπου που τον ευεργέτησε τα μάλα στην πολιτική! Του Πάνου Καμμένου! Από ασήμαντα πολιτικά ανθρωπάκια, τους έδωσε βατήρα για να ψηλώσουν και αυτοί τώρα δαγκώνουν το χέρι που τους ευεργέτησε! Συντάσσονται με τον “αντίπαλο” και αδειάζουν τον ευεργέτη τους!

Ο εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός, που “διασκεδάζει” σε ταξιδάκια του εξωτερικού, λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση του Plan B από τον Πάνο Καμμένο για το Σκοπιανό, φρόντισε να τον αποδομήσει τελείως, συντασσόμενος με την κυβερνητική θέση του ΣΥΡΙΖΑ! Ακούγεται δε, πως στο θυελλώδες υπουργικό Συμβούλιο πήρε θέση υπέρ του Νίκου Κοτζιά!

Η δε, ολίγιστη πολιτικά υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, δήλωσε πως όταν θα έλθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, θα ψηφίσει κατά συνείδηση!

Μπα από πότε κυρία, είχατε ή αποκτήσατε συνείδηση;

Ωστόσο, ο Πάνος Καμμένος βρήκε την ευκαιρία στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματός του, από το οποίο απείχε ο Τέρενς Κουίκ, να απευθύνει εναντίον τους ευθείες βολές, αποκαλώντας τους “Μακεδονοκλάστες”:

«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές – ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική. Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι»!

Πάντως, Πάνο Καμμένε, αν κοιταχτείς στον καθρέφτη μπορεί να αναγνωρίσεις κι άλλον ένα “Μακεδονοκλάστη”!

Αχ, έρμη Πατρίδα πόσα δεινά θα υποστείς ακόμη από “Μακεδονοκλάστες” των “τριάκοντα αργυρίων”;;

 

Ο Βελόπουλος “διαλύει” τη “Νέα Δεξιά”…

Μια ηχηρή πολιτική παραίτηση είχαμε τις προηγούμενες ημέρες από το κόμμα της “Νέας Δεξιάς”! Του Αντιπροέδρου της Παναγιώτη Δούμα! Ο οποίος γνωριζόταν επί χρόνια με τον πρόεδρό της Φαήλο Κρανιδιώτη, αφού συμμετείχαν του “Δικτύου ΄21”, το οποίο σύμφωνα με τη γνώση μου ήταν υπό την υψηλή επιστασία του Αντώνη Σαμαρά (;;;)! Εξ ου και η αναφορά του Παναγιώτη Δούμα στην ανακοίνωση της παραίτησής του: «ως κάποιος που μπορούσε να αποκαλεί έναν πρωθυπουργό με το μικρό του και βρέθηκε να προσφωνεί έναν Βελόπουλο με το “κύριε Πρόεδρε”»!

Και βέβαια υπονοεί τον Αντώνη Σαμαρά, αφού οι πάντες γνωρίζουν τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας Αντώνη Σαμαρά και Φαήλου Κρανιδιώτη!

Αλλά, στην ανακοίνωση της παραίτησής του, ο κ. Δούμας καταγγέλλει τον Φαήλο Κρανιδιώτη, πως προχώρησε σε πολιτική συνεργασία με τον Κυριάκο Βελόπουλο και δεν ρωτήθηκε! Για μια συμφωνία, που όπως φαίνεται ήταν αντίθετος!

Τον κατηγορεί για εγωκεντρισμό και μετατροπή του κόμματος σε κόμμα προσωποπαγές! Όμως, ας “απολαύσουμε” παρακάτω το περιεχόμενο της παραίτησης του Αντιπροέδρου της “Νέας Δεξιάς” Παναγιώτη Δούμα:

«Είναι ώρες που προσπαθώ να δώσω κάποιες εξηγήσεις. Δυστυχώς, από το κινητό κατέστη αδύνατο, καθώς το τηλέφωνο κτυπούσε ασταμάτητα. Τώρα, βρίσκομαι σε υπολογιστή, οπότε μάλλον θα τα καταφέρω.

Παραιτήθηκα από τη ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ, διότι έκρινα ότι προσβάλλει την προσωπικότητά μου ο τρόπος λήψεως της αποφάσεως συνεργασίας με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου. Δεν ερωτήθηκα ποτέ για τη γνώμη μου και η συνεργασία μού ανακοινώθηκε ως τετελεσμένο.

Ως προς τη συνεργασία καθ’ αυτή, προφανώς και έχω ενστάσεις για την προσωπικότητα, την αισθητική, την πορεία και τον λόγο του Κυριάκου Βελόπουλου. Παρά ταύτα, επειδή όλοι γνωρίζουν την στήριξη που παρείχα στην προσπάθεια που έκανε το Εθνικό Συντονιστικό Όργανο για μία ουσιαστική συνένωση του χώρου, προς έκπληξιν των περισσοτέρων από εσάς, θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω για μία συνεργασία, ειδικά εάν αυτή είχε την προοπτική συσπειρώσεως ακόμη περισσοτέρων κομμάτων και σχηματισμών του πατριωτικού χώρου και με την προϋπόθεση ότι θα ήταν μία τίμια και καλοπροαίρετη συνεργασία και όχι ένα προσωπικό “deal”.

Όμως δεν ερωτήθηκα ποτέ. Και αυτό προηγείται, όπως καταλαβαίνετε, από το να καταθέσω τη γνώμη μου. Αυτό είναι που με ενοχλεί περισσότερο και δε νομίζω ότι το άξιζα αυτό, όπως δεν το άξιζε και πληθώρα άλλων στελεχών που προσέφεραν στο κόμμα ΜΑΣ και μαζί οδηγήσαμε τη Νέα Δεξιά, ένα κόμμα που δεν κατέγραφαν καν οι δημοσκοπήσεις, και τον Πρόεδρό της να είναι ισότιμο μέλος του Movement for a Europe of Nations and Freedom, που συσπειρώνει τις προσωπικότητες που αύριο θα πρωταγωνιστήσουν στην Ευρώπη ή ήδη πρωταγωνιστούν, όπως η Μαρίν Λεπέν, ο Χερτ Βίλντερς, ο Χ.Κ. Στράχε και φυσικά ο Ματέο Σαλβίνι, που ο Φαήλος Κρανιδιώτης ούτε που είχε ακούσει ποτέ, πριν τον φέρω σε επαφή με αυτήν την ομάδα.

Το δυστυχές είναι ότι την ίδια γνώμη με εμένα έχουν και πολλοί άλλοι και η Νέα Δεξιά μετασχηματίζεται πλέον από πολιτικό κόμμα σε πολιτικό γραφείο του Προέδρου της. Εύχομαι λοιπόν στον Φαήλο Κρανιδιώτη καλή επιτυχία και ελπίζω να ξεπεράσει εύκολα την ασυμβατότητα αυτής του της συμφωνίας με όσα καταμαρτυρούσε στον νέο του συνεργάτη με κάθε ευκαιρία. Εύχομαι από καρδίας να μην καταστρέψει το προσωπικό πολιτικό του κεφάλαιο και να μη μείνει στην μνήμη κάποιου κόσμου που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ως κάποιος που μπορούσε να αποκαλεί έναν πρωθυπουργό με το μικρό του και βρέθηκε να προσφωνεί έναν Βελόπουλο με το «κύριε Πρόεδρε».

Εγώ, ευχαριστώ, δε θα πάρω. Συνεχίζω, από σήμερα κιόλας τον αγώνα μου, στηρίζοντας τον σκοπό του Ε.Σ.Ο. και μακάρι να μπορέσουμε να ξανασυναντηθούμε με όσους καταπληκτικούς γέννησε ο μέχρι σήμερα τίμιος αγώνας της Νέας Δεξιάς, σε έναν πατριωτικό χώρο συσπειρωμένο και δυνατό, μακριά από μικροσυμφέροντα, ματαιοδοξίες και προσωπικές ατζέντες. Προ παντός δε, μακριά από προσωποπαγείς λογικές που μέχρι σήμερα απέτυχαν. Ξέρω ότι είναι δύσκολο και δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά θα το πετύχουμε. Γιατί; Γιατί έχουμε δίκιο, γιατί πιστεύουμε στο Θεό και γιατί έχουμε καθαρή συνείδηση.

Ζήτω το Έθνος!

Παναγιώτης Δούμας»!

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Παναγιώτη Δούμα, καθ΄ ότι, κατά τον ίδιο τρόπο θα ενεργούσα κι εγώ αν βρισκόμουν στη θέση του!

Πάντως, το παρασκήνιο ομιλεί πως, επειδή ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο Κυριάκος Βελόπουλος, αξιώνουν πάντα στις συνευρέσεις με άλλα κόμματα περί πολιτικών συνεργασιών, την αρχηγία, στη συγκεκριμένη περίπτωση βρήκαν τη χρυσή τομή της εκλογικής τους συνεργασίας!

Η “Νέα Δεξιά” θα κατέλθει στις ευρωεκλογές και η “Ελληνική Λύση” στις εθνικές εκλογές! Έτσι, δεν θα υπάρξει πρόβλημα για το ποιος θα ηγηθεί του πολιτικού σχηματισμού! Λέτε να αληθεύουν αυτές οι πληροφορίες; Είδομεν… 

.