Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ιωαννίνων Αντιμέτωποι με τις σφαίρες Αλβανών κακοποιών που μετέφεραν ναρκωτικά

22 Νοεμβρίου 2018

Αντιμέτωποι με τις σφαίρες Αλβανών κακοποιών που μετέφεραν ναρκωτικά ήρθαν το απόγευμα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ιωαννίνων οι οποίοι περιπολούσαν κοντά στη Βήσσανη Πωγωνίου σε ορεινή δύσβατη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του epiruspost, το οποίο μετέδωσε αρχικά την είδηση, οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να ελέγξουν την ομάδα των Αλβανών, δέχθηκαν βροχή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να απαντήσουν στα πυρά.

Οι ναρκέμποροι είχαν περάσει τα σύνορα και είχαν εισέλθει σε ελληνικό έδαφος, μεταφέροντας τα ναρκωτικά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές μετέφεραν ποσότητα χασίς και έπεσαν σε ενέδρα των ανδρών της Δίωξης.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών, ένας Αλβανός έπεσε νεκρός ενώ ένας αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά κάτω από τη μασχάλη. Όπως έγινε γνωστό είναι καλά και έχει ήδη δεχθεί τις πρώτες βοήθειες. Αξιωματικοί πάντως αναφέρουν πως η ζωή του συναδέλφου τους σώθηκε από θαύμα.

Οι κακοποιοί σύμφωνα με πληροφορίες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 18.00. Στο χωριό έφτασαν μέσα σε λίγη ώρα ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Οι κάτοικοι έβλεπαν πάνοπλους αστυνομικούς να κινούνται προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς στην αρχή να γνωρίζουν τι έχει συμβεί.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση. Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί πολλές αστυνομικές μονάδες της περιοχής, ενώ  στην επιχείρηση συνδράμουν και τα τμήματα συνοριακής φύλαξης.

Στον χώρο της συμπλοκής έχουν βρεθεί 6 σάκοι με ναρκωτικά βάρους 100 κιλών αλλά και δύο καλάσνικοφ.

.