ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

21 Δεκεμβρίου 2018

Τι υποστηρίζει ο σύλλογος τζούντο «Sakura» της Κατερίνης

Με μια πρωτόγνωρη για τα χρονικά τιμωρία κινδυνεύει ο σύλλογος τζούντο «SAKURA» Κατερίνης. Ο σύλλογος τζούντο «SAKURA» Κατερίνης, με το αστέρι της Βεργίνας στο σήμα του, υποστηρίζει ότι «επί 25 συναπτά έτη συμμετέχει ενεργά στην προώθηση του αθλήματος στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με κύριο γνώμονα τις βασικές αρχές του αθλήματος, του ευ αγωνίζεσθαι, αλλά και της ευγένειας που προσδίδει το άθλημα».

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα και βίντεο στο διαδίκτυο, πρόκειται για ένα δυναμικό σύλλογο, ο οποίος δίνοντας βαρύτητα στα τμήματα υποδομής έχει δημιουργήσει γενιές τζουντόκα με αποτέλεσμα στην πόλη της Κατερίνης να έχει καθολική αναγνώριση. Έτσι πολλοί γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο σύλλογο για την αθλητική τους αγωγή, αλλά και την διαμόρφωση του χαρακτήρα τους ώστε να είναι αξιοπρεπείς με αρχές και σεβασμό όταν θα «βγουν» στην κοινωνία. Η αλήθεια είναι ότι οι μικροί αθλητές του χρόνια τώρα κάνουν πρωταθλητισμό και κερδίζουν μια θέση στην Εθνική ομάδα. Αποτέλεσμα της δυναμικής του συλλόγου είναι να δημιουργηθεί πριν από επτά χρόνια το διεθνές τουρνουά «SAKURA» Κατερίνης το οποίο πραγματοποιούνταν το Σαββατοκύριακο κοντά στις 16 Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τους Τούρκους.

Η συμμετοχή στο τουρνουά ήταν εντυπωσιακή καθώς κάθε χρόνο αυξάνονταν οι συμμετοχές, αλλά και οι χώρες που συμμετείχαν με αποτέλεσμα το διήμερο αυτό η Κατερίνη να γεμίζει με πάνω από 500 αθλητές συνοδευόμενους από τους γονείς τους μιας και συμμετοχή είχαν παιδιά από 5 ετών έως 18 ετών. Ένα ευχάριστο διήμερο με φόντο τον Όλυμπο αλλά και το σήμα του συλλόγου. Διαδίδοντας παντού την ιστορία της αληθινής Μακεδονίας… Με απόφαση, όμως, του Δ.Σ. της ομοσπονδίας που επικυρώθηκε την 29/06/18 ο σύλλογος τιμωρήθηκε με τριετή αποκλεισμό από τους αγώνες και τις διοργανώσεις. Αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τζούντο: «Σχετικά με τις καταγγελίες για τη διεξαγωγή του διεθνούς τουρνουά SAKURA που έλαβε χώρα την 14/10/2017 στην Κατερίνη, η Δικαστική Επιτροπή συνεδρίασε την 30/5/2018 και έλαβε την απόφαση με αρ. οικείου πρωτ 9560/29-6-2018. Κατόπιν τούτων επιβάλλεται, σύμφωνα με το άρθρο 27 του ισχύοντος Καταστατικού, στο αθλητικό σωματείο SAKURA η ποινή του 3ετούς αποκλεισμού από τους αγώνες και τις διοργανώσεις του επίσημου αγωνιστικού καλεντάρι της Ε.Ο. Τζούντο και παραπομπή της υπόθεσης ενώπιον της ΕΦΙΠ.

Επίσης επιβάλλεται στον Ιωάννη Μελετίδη αλυτάρχη της διοργάνωσης και πρόεδρο του σωματείου SAKURA η ποινή του 3ετούς αποκλεισμού από τους αγώνες και τις διοργανώσεις του επίσημου αγωνιστικού καλεντάρι της Ε.Ο. Τζούντο και παραπομπή της υπόθεσης ενώπιον της ΕΦΙΠ». Ο σύλλογος SAKURA προσέφυγε στο Α.Σ.Ε.Α.Δ. όπου με μεγάλη έκπληξη – όπως καταγγέλλει – είδε να εκπροσωπεί την Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο η δικηγόρος που ήταν στην δικαστική επιτροπή και επέβαλε αυτήν την εξοντωτική ποινή. Είναι ακριβής η καταγγελία και αν ναι πόσο δεοντολογικό είναι; Σύμφωνα με το σύλλογο SAKURA η ποινή έχει «εκδικητικό χαρακτήρα» εκ μέρους του Πρόεδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, Ιωάννη Καφενταράκη, επειδή το σωματείο στήριξε την αντίπαλη παράταξη στις φετινές εκλογές. Οι υπεύθυνοι, μάλιστα, του Συλλόγου θέτουν ορισμένα ερωτήματα: Ποιοι πραγματικά ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε μια τόσο βαριά τιμωρία για έναν σύλλογο με τεράστια συνεισφορά στο Ελληνικό τζούντο;

Ποιοι είναι αυτοί που δεν θέλουν τον Ήλιο της Βεργίνας να εκπροσωπείται με Ελληνικά χρώματα; Με ποια κριτήρια/ανταλλάγματα παραχωρήθηκε ο αθλητής Ρομάν Μουστόπουλος στην Τουρκία; Έναν αθλητή που η χώρα μας στήριξε (πλήρωνε χρόνια δηλαδή) και ανέδειξε και τώρα παίρνει μετάλλια για την Τουρκία… Πως σχετίζεται με την ποινή η ανακοίνωση της μεταγραφής του Έλληνα πρωταθλητή και αθλητή του SAKURA Κατερίνης, Θεόδωρου Τσελίδη, σε σύλλογο του ομοσπονδιακού προπονητή κ. Ηλιάδη με απόφαση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας (αφού δεν έχει δικαίωμα ο σύλλογος να αγωνιστεί δεν μπορεί και ο αθλητής του);

Εν κατακλείδι, η θέση μας είναι ότι ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, πρέπει να εξετάσει προσεκτικά την όλη υπόθεση καθώς και τη χρηματοδότηση Ομοσπονδιών και Συλλόγων (πριμ παικτών και προπονητών), γιατί όπως και να το κάνουμε σύλλογοι με 25ετή ιστορία και το σήμα της Βεργίνας δεν μπορεί να διαγράφονται επί τριετία!

www.elora.gr

.