Τιμητική η υποψηφιότητα του Πρωθυπουργού για το Νόμπελ Ειρήνης, αντανάκλαση της αναβαθμισμένης θέσης της χώρας

27 Δεκεμβρίου 2018

«Στόχος η Δημοκρατία, όμως η δήλωση Αλαφούζου ήταν  κακοφωνία και παραφωνία σε σχέση με την ανακοίνωση των εργαζομένων του σταθμού και ταυτίστηκε με την ακροδεξιά συνιστώσα της ΝΔ, ενώ ενωμένες οι δημοκρατικές δυνάμεις ενωμένες μπορούν να αποκρούσουν τέτοιες επιθέσεις» δήλωσε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας σήμερα στο ρ/σ «Real Fm 107,1» και το Λάζαρο Θεοδωρακίδη για την τρομοκρατική επίθεση στον ΣΚΑΙ.

Ερωτηθείς για την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού για το Νόμπελ Ειρήνης την χαρακτήρισε τιμητική ως πρόταση που «αποτελεί αντανάκλαση της αναβαθμισμένης θέσης της χώρας μας στα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον κόσμο».
Κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις Ζάεφ επεσήμανε πως «ήταν αντίθετες τόσο στο πνεύμα, όσο και το γράμμα της συμφωνίας των Πρεσπών και στη συνέχεια υπήρξε αναδίπλωση». Πρόσθεσε, δε, ότι «η χώρα μας παρακολουθεί τις εξελίξεις και διαθέτει ασφαλιστικές δικλείδες για να εξασφαλίσει την εφαρμογή της συμφωνίας καθώς είναι μέλος της Ε.Ε. και μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να καθορίσει την ενταξιακή πορεία και διαδικασία των γειτόνων».

Αναφορικά με τις επικείμενες εκλογές τόνισε ότι «υπάρχει διπολισμός και πρέπει ο λαός να ακούσει επιχειρήματα και να αποφασίσει με βάση αυτά. Όταν όμως βρισκόμαστε απέναντι από μια ακροδεξιά ρητορική και ψέματα, δεν προάγεται ο πολιτικός διάλογος».
Για την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι ήταν υπερκομματική με σκοπό να στείλει μήνυμα ενότητας απέναντι στον εθνικισμό και τη μισαλλοδοξία, ενώ για την υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου επεσήμανε πως «φιλοδοξεί να ενώσει τον προοδευτικό χώρο και να προωθήσει την εξωστρέφεια της Θεσσαλονίκης».

.