Η κλεψύδρα του χρόνου για τις δημοτικές εκλογές έχει γυρίσει ανάποδα. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων στις 5 Μαΐου,

29 Απριλίου 2019

Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Η κλεψύδρα του χρόνου για τις δημοτικές εκλογές έχει γυρίσει ανάποδα. Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των υποψηφιοτήτων στις 5 Μαΐου, μπαίνουμε και επισήμως στην τελική ευθεία του προεκλογικού αγώνα.

Το πολυσυλλεκτικό σχήμα της Πρωτοβουλίας, το οποίο πέτυχε την ανατροπή της πολυετούς δεξιάς διοίκησης στο δήμο της Θεσσαλονίκης, το έχει διαδεχθεί, σε αυτές τις εκλογές, ο πολλαπλώς διασπασμένος και, ως εκ τούτου, χωρίς εμφανή δυναμική και εκλογική προοπτική επιτυχίας προοδευτικός χώρος.

Οι εκλογές τείνουν να μετατραπούν σε εσωτερική υπόθεση της συντηρητικής παράταξης. Αν και διασπασμένη και αυτή, η δεξιά φαίνεται πως έχει το πάνω χέρι.

ΕΑΝ δεν αναληφθεί άμεσα πρωτοβουλία για την ένωση των κατακερματισμένων δυνάμεων του προοδευτικού χώρου με κοινό προγραμματικό πλαίσιο και συναινετική διάθεση ως προς την υπόδειξη επικεφαλής του εγχειρήματος, η συντηρητική παράταξη θα υπερισχύσει και -ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο- οι δύο βασικοί εκφραστές της θα περάσουν στο δεύτερο γύρο.

Η «ολική επαναφορά» της δεξιάς στο δήμο της Θεσσαλονίκης είναι προ των πυλών.

.