Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος Ο ποινικολόγος ολοκλήρωσε πριν από λίγα λεπτά την απολογία του για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εκβίασης

22 Απριλίου 2019

Ο ποινικολόγος ολοκλήρωσε πριν από λίγα λεπτά την απολογία του για τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απόπειρας εκβίασης του επιχειρηματία Άρη Φλώρου.

Τα τρία του παιδιά, η σύντροφός του Νατάσα Καλογρίδη, νυν και παλιοί του συνεργάτες συνεχίζουν να περιμένουν με αγωνία έξω από το ανακριτικό γραφείο την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την τύχη του. Μία απόφαση η οποία αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της απολογίας και του Θοδωρή Παναγόπουλου.

Ο κ. Λυκουρέζος στο εκτενές απολογητικό του υπόμνημα, αρνείται τις κατηγορίες και αποδίδει την εμπλοκή του στην προσπάθεια του Φλώρου να αθωώσει τον εαυτό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρει στο υπόμνημα του:

«Αναγορεύεται σε αξιόπιστος μάρτυρας ο Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος έχει ήδη καταδικαστεί δύο φορές από τα δικαστήρια (μία για την Energa και μία για την απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου).Υπερβαίνει τα όρια της λογικής η εναλλαγή των ρόλων του θύτη και του θύματος».

Είναι αδιανόητο…

Ο κ.Λυκουρέζος κατηγορείται ότι είναι μέλος της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να διευθύνει ο Αλβανός Λεκοτσάι.

«Αδιανόητο -υποστηρίζει ο κ. Λυκουρέζος- ένας άνθρωπος του δικού μου υποβάθρου και της δικής μου διαδρομής, να έχω (κατά)δεχθεί να ενταχθώ ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διευθύνεται από αλλοδαπό κατάδικο για ειδεχθή αδικήματα.

Η άρση του απορρήτου των συνδιαλέξεων άρχισε στις 2 Ιανουαρίου 2019 και από τα στοιχεία φαίνεται ότι η πρώτη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Αντωνόπουλου και Λεκοτσάι είναι στις 14 Ιανουαρίου του 2019. Συνεπώς πως εντάσσονται εγώ στην οργάνωση από το 2014;»

Για τις μαρτυρικές καταθέσεις δικηγόρων, ο 86χρονος ποινικολόγος υποστηρίζει ότι αναφέρονται σε όσα τους εκμυστηρεύτηκε -όπως λένε – «Ο Μιχάλης  Ζαφειρόπουλος, ο οποίος δεν ζει για να επιβεβαιώσει τα όσα λένε».

Διερωτάται στο υπόμνημα του ο κατηγορούμενος ποινικολόγος: «Αν και όλοι φέρονται να γνωρίζουν εδώ και 5 χρόνια τις φερόμενες ως οικονομικές αξιώσεις μου, κανείς εξ αυτών δεν τις είχε καταγγείλει στις αρχές στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας».

Ο κ.Λυκουρέζος αντικρούει την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση με τον ισχυρισμό ότι «δεν νοείται ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, από τη στιγμή που δεν γνωρίζω κανένα από τα μέλη αυτής, ούτε επικοινωνούσα ή συνομιλούσα μαζί τους, σχεδιάζοντας κάτι το μεμπτό και παράνομο».

Μιλά επίσης για απόλυτη αοριστία της κατηγορίας.

«Κανείς άλλος εκ των φερόμενων ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης με αναγνωρίζει ή με εντάσσει στην «αόρατη» ομάδα».

Για την απόπειρα εκβίασης του Φλώρου υποστηρίζει ότι η κατηγορία καταρρέει από το γεγονός ότι «δεν υπάρχει τηλεφωνική μου επικοινωνία με τον Α. Φλώρο και αποδεικνύεται από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Ουδέποτε τον επισκέφτηκα στη φυλακή, γεγονός που προκύπτει από τα επισκεπτήρια των φυλακών».

Όσο για τον ισχυρισμό ότι  ο Φλώρος κινδύνευε  στη φυλακή αν καταδικάζονταν σε πρώτο βαθμό για την απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, κατά τον κ. Λυκουρέζο δεν ευσταθεί, αφού ο 39χρονος ήταν ήδη έγκλειστος για την υπόθεση της Ενέργκα.

«Ουσιαστικά καλούμαι να απολογηθώ για καταθέσεις ενός κατάδικου, η συμπεριφορά του οποίου έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία, είχε δε ως συνέπεια την δολοφονία ενός εκλεκτού συναδέλφου και την απόπειρα ανθρωποκτονίας ενός άλλου», καταλήγει στο υπόμνημα του.

.