Η Εισαγγελία Διαφθοράς κλήσεις για να καταθέσουν ως ύποπτοι για το αδίκημα της απιστίας,40 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς την περίοδο 2015-2016.

24 Ιουνίου 2019

Κλήσεις για να καταθέσουν ως ύποπτοι για το αδίκημα της απιστίας, έλαβαν από την Εισαγγελία Διαφθοράς, για την ερχόμενη Παρασκευή, 40 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς την περίοδο 2015-2016.

Η υπόθεση αφορά τη χορήγηση δανείων χωρίς τις απαραίτητες εξασφαλίσεις για τα συμφέροντα της τράπεζας, αλλά και τη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό την περίοδο κατά την οποία ίσχυαν μέτρα capital control στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά τα ποσά που χορηγήθηκαν σε δάνεια χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις φέρονται να αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ, ενώ εκτός Ελλάδας φέρεται να βγήκαν περίπου 127 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για στελέχη όλων των βαθμίδων της τράπεζας Πειραιώς συμπεριλαμβανομένων μελών της παρούσας και της προηγούμενης διοίκησης.

Το πόρισμα το οποίο συντάχθηκε τον Οκτώβριο του 2017 αφορά δάνεια προς τον όμιλο Libra του επιχειρηματία Λογοθέτη τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν εξοφληθεί, ενώ όσα δεν έχουν εξοφληθεί εξυπηρετούνται κανονικά χωρίς καμία καθυστέρηση και διαθέτουν πλήρη εξασφάλιση.

ο υφιστάμενος κώδικας ποινικής δικονομίας και ο ποινικός κώδικας οι οποίοι αλλάζουν ριζικά από την 1η Ιουλίου 2019.

Με το νέο ποινικό κώδικα οι κλήσεις από την εισαγγελία δεν θα λάμβαναν χώρα αφού δεν προκύπτει ζημία όπως απαιτεί το νέο θεσμικό πλαίσιο προκειμένου να εξελιχθεί οποιαδήποτε νομική διαδικασία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνεται από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Να σημειωθεί επίσης ότι χθες 19.06.19 η διοίκηση της Alpha Bank βρέθηκε στα δικαστήρια για τη γνωστή υπόθεση του ΔΟΛ απολογούμενη για τα δάνεια που είχαν χορηγηθεί από την τράπεζα.

.