Η συμμαχία των επιχειρηματιών Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη,

18 Ιουνίου 2019

Η συμμαχία των επιχειρηματιών Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη,

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι φανερά στο αντικυβερνητικό στρατόπεδο, ενώ ο Ιβάν Σαββίδης, μέχρι τον Ιούνιο παρουσιάζονταν ως ο επιχειρηματίας που ήταν με την κυβερνητική πλευρά και ήταν στο επίκεντρο της κριτικής της Νέας Δημοκρατίας και σχεδόν όλης της αντιπολίτευσης. Όλα όμως αλλάζουν…

Από τον Ιούνιο και μετά, διάφορα γεγονότα, φαίνεται πως έλιωσαν τον «πάγο». Χθες το μεσημέρι, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν για να τα βρουν οριστικά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χθες το μεσημέρι θα αναχωρούσε για την Αγγλία για να

παρακολουθήσει τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπέρνλι. Ο Ιβάν Σαββίδης ήταν στην Αθήνα και κανόνισαν ραντεβού στο ξενοδοχείο Sofitel

«Συνάντηση Μαρινάκη-Ιβάν στην Αθήνα

Επιβεβαιώνεται η εξομάλυνση των σχέσεων του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ιβάν Σαββίδη.

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντησή τους στο ξενοδοχείο Sofitel των Αθηνών, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο αεροδρόμιο “Ελ.Βενιζέλος”».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ιβάν Σαββίδης έμεινε μόνος, χωρίς συμμαχίες στον αθλητικό τομέα. Σε πολιτικό επίπεδο, φερόταν να έχει σχέσεις με την κυβέρνηση, αλλά και αυτές δεν είχαν καλό τέλος.

Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας.

Είναι προφανές το γιατί.

Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κο

Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη.
Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν.

Ο Ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες.

Ο κος Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού».

Στο πλαίσιο όλων αυτών και αφού απογαλακτίστηκε από την κυβέρνηση ο Ιβάν Σαββίδης, τον προσέγγισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Με δεδομένο ότι ο κ. Μαρινάκης είναι πολέμιος της κυβέρνησης, στόχος του είναι να εντάξει και τον Σαββίδη στο αντικυβερνητικό μέτωπο.

Το σίγουρο είναι πως, στο επόμενο διάστημα το θερμόμετρο στο πολιτικό παρασκήνιο θα ανέβει πολύ ψηλά. Ειδικά μάλιστα κατά τις εκδηλώσεις της 83η ΔΕΘ όπου ετοιμάζονται συλλαλητήρια για τη συμφωνία των Πρεσπών.

.