Παναγιώτης Αβραμόπουλος Ας μην υποτιμάμε τη δημοτική περιουσία!

25 Ιουνίου 2019

Ας μην υποτιμάμε τη δημοτική περιουσία!

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο έθεσα εκτός ημερησίας διατάξεως το θέμα της εκμίσθωσης, μετά από πλειοδοτικό διαγωνισμό, στεγασμένου και υπαίθριου χώρου στην Κάζα Μπιάνκα, όπου στεγάζεται η Δημοτική Πινακοθήκη, για να λειτουργήσει ως «café-bar-restaurant», σύμφωνα με δημοσίευμα που έπεσε στην αντίληψή μου. Ζήτησα εξηγήσεις για το σκανδαλωδώς χαμηλό ενοίκιο των 5.500 ευρώ ετησίως με ισχύ για 6 χρόνια (δηλαδή περίπου 460 ευρώ το μήνα).

Επισημαίνω ότι το κατάστημα αυτό, το οποίο θα διαθέτει πάγκο 11 μέτρων, 8 τραπέζια των 4 ατόμων στον εσωτερικό χώρο (107 τ.μ.) καθώς και εξωτερικό χώρο έκτασης 160 τ.μ. στον κήπο της Κάζα Μπιάνκα, με 16 τραπέζια των 4 ατόμων (δηλαδή συνολικά 24 τραπέζια), στεγάζεται σε ένα από τα ομορφότερα και εμβληματικά κτήρια της Θεσσαλονίκης που φέρει, εκτός της απαράμιλλης αρχιτεκτονικής του αξίας, βαρύ ιστορικό φορτίο.

Το 2017, είχαμε συμφωνήσει στο δημοτικό συμβούλιο για την ανάγκη να λειτουργήσει καφέ/αναψυκτήριο στην Κάζα Μπιάνκα.

ΟΥΔΕΠΟΤΕ συμφωνήσαμε, όμως, για το τίμημα, για το οποίο, εγώ τουλάχιστον, ενημερώθηκα πριν λίγες ημέρες από δημοσίευμα σε site της πόλης.
Γεννιούνται βέβαια κάποια ερωτήματα…

-Ποια είναι η μισθωτική αξία των καταστημάτων στην περιοχή αυτή (έστω και αν εάν είναι δύσκολο να βρεθούν ακίνητα με αντίστοιχες προδιαγραφές);

-Ποια μέθοδος χρησιμοποιήθηκε για να υπολογιστεί η μισθωτική αξία του συγκεκριμένου ακινήτου;
-Ελήφθη υπόψη το κόστος λειτουργίας παρεμφερούς δραστηριότητας καταστημάτων όταν τους παραχωρείται από το Δήμο δημόσιος κοινόχρηστος χώρος για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων;
Αυτά και άλλα πολλά…

.