Τελευταία τοποθέτηση – Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης. (Με αφορμή και την εκλογή του νέου δημάρχου και την αυγή της νέας δημοτικής περιόδου.)

17 Ιουνίου 2019

Παναγιώτης Αβραμόπουλος

Τελευταία τοποθέτηση – Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης.
(Με αφορμή και την εκλογή του νέου δημάρχου και την αυγή της νέας δημοτικής περιόδου.)

Η Θεσσαλονίκη πρέπει να πορευτεί από την 1η Σεπτεμβρίου ενωμένη, χωρίς διλήμματα σχετικά με το μέλλον της.
Και πρέπει να γίνει αυτό βάσει ενός προγραμματικού σχεδίου, ενός προγραμματικού λόγου ο οποίος θα συνεπάρει το μεγαλύτερο μέρος του δημοτικού συμβουλίου.

Νομίζω ότι, στο μεταίχμιο στο οποίο βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, δηλαδή μπροστά στο νέο στρατηγικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στην περιοχή, όλοι εμείς -πολίτες και ταγοί της πόλης- οφείλουμε να συναινέσουμε σε μία πορεία η οποία προφανώς θα εκφραστεί από το προγραμματικό σχέδιο που (εύχομαι ότι) θα παρουσιάσει σε λίγους μήνες στην αίθουσα αυτή ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Θέλω να του ευχηθώ από καρδιάς καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει.

Ελπίζω ότι στην αίθουσα αυτή θα συντελείται και ο ρόλος της αντιπολίτευσης. Το ελπίζω και το εύχομαι γιατί στη δημοκρατία πρέπει να υπάρχουν δύο θεσμικές εκφράσεις. Η μία θα είναι η συμπολίτευση με το σύνολο των ανθρώπων που θα συναποτελέσουν τη νέα διοίκηση της πόλης. Αλλά πρέπει να υπάρχει και η φωνή της αντιπολίτευσης, η οποία με υπεύθυνο τρόπο θα ελέγχει και θα ασκεί κριτική στις πράξεις της διοίκησης.

Η αίθουσα αυτή έχει θεσμική μνήμη. Η αίθουσα αυτή εμπεριέχει, κατ’ ουσίαν, την ιστορία της πόλης τα τελευταία εκατό χρόνια. Ελπίζω και εύχομαι όλα να συντελεστούν με τον καλύτερο τρόπο το επόμενο διάστημα.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέρφους μου που τα τελευταία αυτά χρόνια πορευτήκαμε σε μια διαδρομή δύσκολη για τη Θεσσαλονίκη -με τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας.

Θέλω να ευχηθώ στον απερχόμενο δήμαρχο να είναι καλά –ευτυχής στη ζωή του.

Νομίζω ότι όλοι πρέπει να έχουμε στο τέλος μια καλή αίσθηση για τα πράγματα και τη συμμετοχή μας σε αυτά –παρά τις πικρίες, τις στεναχώριες, τους θυμούς… Έχουμε δοκιμάσει και χαρές. Κυρίως, έχουμε λάβει την αναγνώριση των πολιτών που θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη απονομή ευσήμων που μπορεί να πάρει ένας άνθρωπος που ασχολείται με τα κοινά.

Εύχομαι σε όλους σας καλή τύχη στη ζωή σας, επιτυχίες και χαρές και, πάνω από όλα, συμμετοχή στα κοινά από όποια θέση και αν βρίσκεστε.

Σας ευχαριστώ πολύ.”

 

.