ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

20 Ιουλίου 2019

Το “παραμύθι” έχει… Δρακόπουλο

Του Παναγιώτη Αποστόλου  Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Ορκίστηκε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (51 μέλη) στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Θα σταθούμε ιδιαίτερα στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου Υπουργός τοποθετήθηκε ο Νίκος Δένδιας, με αναπληρωτή του αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, Υφυπουργό για την οικονομική διπλωματία και την εξωστρέφεια τον Κώστα Φραγκογιάννη και Υφυπουργό αρμόδιο για τον απόδημο ελληνισμό τον Αντώνη Διαματάρη!

Ακούγοντας την ανακοίνωση της υπουργοποίησης του κ. Διαματάρη, θυμήθηκα το άρθρο μου, το οποίο δημοσιεύθηκε στις 11 Μαΐου 2019 και το οποίο ήταν άκρως αποκαλυπτικό! Σήμερα δε, επιβεβαιώνεται απόλυτα σε ένα μέρος του και στο εγγύς μέλλον θα επιβεβαιωθεί και στο υπόλοιπο!

Θεωρώ αξίζει τον κόπο να το θυμηθούμε μαζι:

Οικουμενικής αναγνώρισης και διεθνούς ακτινοβολίας ο κ. Δρακόπουλος…

«Κατέγραψε την περασμένη Κυριακή (5/5) η εφημερίδα “Δημοκρατία” σε δημοσίευμά της με τίτλο: «Έκπληξη Κυριάκου για την Προεδρία»!

Από αυτό το άρθρο παραθέτω σημαντικά αποσπάσματα:

«Βολιδοσκοπεί τον Ανδρέα Δρακόπουλο για το ύπατο αξίωμα. Οικουμενικής αποδοχής ο σύγχρονος ευεργέτης του Ιδρύματος Νιάρχου. Ο ρόλος του εκδότη Διαματάρη! Με μια κίνηση – έκπληξη επιχειρεί ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης να ξεπεράσει τον σκόπελο της προεδρικής εκλογής του 2020, εξουδετερώνοντας τις πιέσεις των βαρόνων του κόμματος και αποδεικνύοντας στην πράξη την αντίληψη “αριστείας” που επαγγέλλεται στην πολιτική ζωή της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες της “κυριακάτικης δημοκρατίας” που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, ο κ. Μητσοτάκης έχει προτείνει το ύπατο αξίωμα στον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την τεράστια φιλανθρωπική και πολιτιστική συνεισφορά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”. Πρόκειται για τον Ανδρέα Δρακόπουλο, πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, που έως τώρα έχει αποφύγει επιμελώς κάθε πολιτική ανάμειξη και παραμένει αφοσιωμένος στο έργο του ως σύγχρονος εθνικός ευεργέτης. Η πρωτοβουλία του αρχηγού της Ν.Δ., εφόσον βεβαίως τελεσφορήσει (δεδομένου ότι ο κ. Δρακόπουλος έχει επιφυλαχθεί να πει το “ναι”), παρουσιάζει τεράστια πολιτικά και επικοινωνιακά πλεονεκτήματα. Σε μια περίοδο διχαστικής πόλωσης, δημιουργεί πρόσφορο έδαφος εθνικής συνεννόησης στο πρόσωπο ενός προέδρου οικουμενικής αναγνώρισης και διεθνούς ακτινοβολίας, ενώ φέρνει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει επανειλημμένως εξάρει το έργο του κ. Δρακόπουλου. Την ίδια ώρα βραχυκυκλώνει και τις φιλοδοξίες του ΚΙΝ.ΑΛ. να παίξει ρυθμιστικό ρόλο στην προεδρική εκλογή, αλλά ταυτόχρονα ακυρώνει και τις βλέψεις διαφόρων ηγετικών στελεχών του κόμματος, με προεξάρχοντα τον Αντώνη Σαμαρά, για τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου»!

Ένθερμος υποστηριχτής των Τσίπρα – Πολάκη ο κ. Δρακόπουλος…

Μέχρι του σημείου αυτού διαπιστώνουμε, το πόσο ένθερμη είναι η εν λόγω εφημερίδα στην πρωτοβουλία – επιλογή του αρχηγού της Ν.Δ στο πρόσωπο του κ. Δρακόπουλου, τον οποίο χαρακτηρίζει “πρόεδρο οικουμενικής αναγνώρισης και διεθνούς ακτινοβολίας”! Μας λέγει ότι “θα φέρει σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον Αλέξη Τσίπρα”! Μα αφού είναι “φιλαράκια” και επανειλημμένως ο κ. Δρακόπουλος έχει εξάρει το έργο των κ.κ. Πολάκη (;;;) και Ξάνθου (;;;;)!

Το οποίο η “Δημοκρατία” μας το ομολογεί παρακάτω λέγοντας:

«Η πρόταση του κ. Μητσοτάκη προς τον Ανδρέα Δρακόπουλο αποτελεί πολιτική έκπληξη δεδομένου ότι ο τελευταίος φερόταν ως φιλικά διακείμενος προς τον σημερινό πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία είχε αγαστή συνεργασία κατά τη διαδικασία μεταβίβασης του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και στο πεδίο τεράστιων δωρεών στους τομείς της υγείας και της πυροπροστασίας. Ο κ. Δρακόπουλος, μάλιστα, στις ελάχιστες δημόσιες παρεμβάσεις του δεν έχει διστάσει να διατυπώσει θετικά σχόλια, εκτός από τον κ. Τσίπρα, και για αμφιλεγόμενα πρόσωπα του κυβερνητικού σχήματος, όπως ο Παύλος Πολάκης»!

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως οδηγούμαστε σε “εκλογή” Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο θα ψηφίσουν, η αυριανή ΝΔ (ως κυβέρνηση) και ο ΣΥΡΙΖΑ (ως αντιπολίτευση);

Γιατί έτσι θέλει ο διεθνής παράγοντας! Οι διεθνείς αγορές! Οι “σύμμαχοι” και “εταίροι” μας! Αφού η απόφαση έχει παρθεί! Ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, είναι επικίνδυνος και ενοχλητικός, για τα έστω λίγα που κάποιες φορές λέγει!

Ψηλαφίζοντας και αποκωδικοποιώντας τη “Δημοκρατία”…

Και γίνεται πιο αποκαλυπτική η “Δημοκρατία”:

«Ο άνθρωπος που έφερε κοντά τον Κυριάκο με τον Ανδρέα Δρακόπουλο, έπειτα από μια περίοδο σχετικής απόστασης, δεν είναι άλλος από τον εκδότη της ομογενειακής εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” της Νέας Υόρκης και διαχρονικό φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη! Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο κ. Διαματάρης, παλαιός φίλος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη, που εσχάτως έχει αναπτύξει ιδιαίτερα στενή σχέση και με τον Κυριάκο, ήταν και ο ουσιαστικός υποβολέας της πρότασης για την ανάδειξη του κ. Δρακόπουλου στον προεδρικό θώκο. Απόλυτα ενδεικτικό αυτού είναι ότι ο Ελληνοαμερικανός εκδότης συνόδευε τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά το πρόσφατο γεύμα υψηλού συμβολισμού του αρχηγού της Ν.Δ. στο σπίτι του Αχιλλέα Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών. Στο ίδιο γεύμα παρίστατο και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Δημήτρης Καιρίδης, που πρόσφατα μονοπώλησε τη δημοσιότητα με τις περίεργες (επιεικώς) απόψεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Η επιλογή Καιρίδη χρεώνεται, επίσης, στον κ. Διαματάρη από κοινού με τον Αχιλλέα Καραμανλή, ο οποίος θεωρείται ο άνθρωπος που τοποθέτησε τον νεαρό τότε πανεπιστημιακό στην έδρα “Κωνσταντίνος Καραμανλής” της σχολής διπλωματίας Fletcher του πανεπιστημίου Tufts της Βοστόνης. Επιλογή ατυχέστατη, βεβαίως, που όμως δείχνει την επιρροή του κ. Διαματάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο εκδότης του “Εθνικού Κήρυκος”, άλλωστε, ανέλαβε πρόσφατα για λογαριασμό του αρχηγού της Ν.Δ. την πλήρη αποδόμηση του Αμερικανού πρέσβη Πάιατ με ένα ασυνήθιστα σκληρό editorial, που στην ουσία καλούσε την αμερικανική κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τον συγκεκριμένο διπλωμάτη επειδή έχει εξελιχθεί σε… χειροκροτητή του Τσίπρα»!

Εδώ ξεκινάει η δική μας ψηλάφηση και αποκωδικοποίηση των όσων λέγει η “Δημοκρατία”!

Πρώτον:

Η ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυξ” της Νέας Υόρκης είναι αναντάμ – παπαντάμ υποστηριχτής της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποίησης! Για τον λόγο αυτό στήριξε μέχρι θανάτου στην προεκλογική περίοδο των προεδρικών αμερικανικών εκλογών την Χίλαρι Κλίντον! Δηλαδή, είναι υποστηριχτής του βαθέως κράτους των ΗΠΑ (Μπους, Κλίντον, Ομπάμα)!

Δεύτερον:

O κ. Διαματάρης, παλαιός φίλος του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της οικογένειας Μητσοτάκη γενικότερα, ήταν “ο ουσιαστικός υποβολέας της πρότασης για την ανάδειξη του κ. Δρακόπουλου στον προεδρικό θώκο”! Έτσι, ο κ. Δρακόπουλος Πρόεδρος του Ιδρύματος Νιάρχος, που μένει μόνιμα στην Νέα Υόρκη, ερχόμενος στην Ελλάδα μετέβη στις Σέρρες συνοδευόμενος από τον αυριανό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δημήτρη Καιρίδη!

Αντιλαμβάνεστε έτσι όλοι – θέλω να πιστεύω – το “ισχυρό δέσιμο” που υπάρχει μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κ. Δημήτρη Καιρίδη;

Κι ας ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων από όλο το ποντιακό ελληνικό στοιχείο κι όχι μόνο, για την επιλογή του κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπο του κ. Καιρίδη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ! Είναι τόσο ισχυρό το δέσιμο των δυο ανδρών που δεν κόβεται ούτε με το σπαθί του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Τρίτον:

Από όλη την Ελλάδα, πήγαν στην Πρώτη Σερρών, προφανώς για να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στον Αχιλλέα Καραμανλή (σ.σ. σήμερα είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος “Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής”). Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ τρέφει ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του Αχιλλέα Καραμανλή! Συνδετικός κρίκος σε όλους αυτούς, ο Δημήτρης Καιρίδης!

Τέταρτον:

Γιατί όμως, μια αμερικανική εφημερίδα, ο “Εθνικός Κήρυξ” της ΝΤΠ και της Παγκοσμιοποιήσεως ανέλαβε να αποδομήσει τον άνθρωπό τους στην Ελλάδα, τον πρέσβη Τζέφρι Πάιατ;

Μα γιατί προφανώς τελείωσαν τα “ψωμιά” του κ. Πάιατ στην Ελλάδα! Αφού έφερε σε πέρας τον σκοπό για τον οποίο τον έφεραν στην Ελλάδα μετά την Ουκρανία! Άρα, πετυχημένος διπλωμάτης αφ΄ ενός, αλλά τώρα θα αναλάβει άλλος την υπόθεση Ελλάδα! Και ο πλέον εύσχημος τρόπος να του δείξουν “την πόρτα της εξόδου” μάλλον ήταν αυτός…

Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου και “Εθνικός Κήρυξ” είναι αδέλφια δίδυμα, παντού…

Αλλά για να γίνω πιο σαφής και να μην αφήσω σε κανένα αναγνώστη κάποιο κενό, θα σας παραθέσω παρακάτω δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στις 15 Δεκεμβρίου 2016:

«Το SNF (το Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου), μέσω του Προγράμματος Συμβολής Συνεισφοράς Εργαζομένων και του Συμπροέδρου του SNF, κ. Ανδρέα Δρακόπουλου, μέσω προσωπικής δωρεάς, υποστηρίζει το Ίδρυμα National Herald (του Εθνικού Κήρυκος), συμβάλλοντας στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες της εφημερίδος.

Ο εκδότης του Εθνικού Κηρύγματος κ. Αντώνης Διαματάρης δήλωσε: “Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Ανδρέα Δρακόπουλο και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τις επιχορηγήσεις τους προς το Ίδρυμα National Herald, το οποίο ξεκίνησε πριν από δεκαετίες ως το Ταμείο για τους πιο δύσκολους. Η εμπιστοσύνη και η πίστη των αναγνωστών και των φίλων της εφημερίδας και οι μεγάλες ανάγκες της διασποράς καθώς και η πατρίδα μας, μας ώθησαν να αναβαθμίσουμε το ταμείο σε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό. Αυτή η διπλή επιχορήγηση αυξάνει τις ευθύνες μας και μας προτρέπει να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο, άξιο των δυνατοτήτων και της δύναμης της διασποράς»!

https://www.snf.org/en/newsroom/news/2016/12/the-snf-supports-the-national-herald-foundation/

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο αυριανός ΠτΔ Ανδρέας Δρακόπουλος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του πανεπιστημίου Rockfeller στη Νέα Υόρκη, του πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη, του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών CSIS στην Ουάσινγκτον και, βεβαίως, επικεφαλής του φιλανθρωπικού Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”!

Θα βρει το “μάστορά της” η Ντόρα…

Είναι σε όλους πλέον γνωστό, ότι η Ντόρα Μπακογιάννη υποχρέωσε τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, να “πετάξει” στην Περιφέρεια της Αττικής τον Γιώργο Πατούλη, στον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε “υποσχεθεί” την Αθήνα! Προκειμένου να είναι υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων ο γιος της Κώστας Μπακογιάννης. Για να πάρει πρόκριμα στην “αυριανή” διεκδίκηση της αρχηγίας της ΝΔ! Όμως, λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο! Και ξενοδόχος εδώ, είναι ο Αχιλλέας Καραμανλής! Ο οποίος προορίζει το γιο του Κώστα – Βουλευτή Σερρών – για μελλοντικό αρχηγό της ΝΔ. Και ο Αχιλλέας Καραμανλής έχει καλύτερο φύλλο στα χαρτιά από ότι η Ντόρα Μπακογιάννη!

Και όπως θα έλεγε και ο λαϊκός ήρωάς μας, o Καραγκιόζης: Ε… ρε γλέντια που θα έχουμε…»!

Στο σημείο αυτό να επισημάνουμε ότι νέος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών της κυβερνήσεως της ΝΔ είναι ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέως…

Τον οποίο επισκέφτηκε στις Σέρρες ο εν δυνάμει (τότε) Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης! Δηλαδή πήγε στις Σέρρες να δει τον Βουλευτή του ο εν δυνάμει Πρωθυπουργός και δεν έγινε το αντίθετο, όπως και θα ήταν το φυσιολογικό…

Γιατί άραγε;

Πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ανδρέα Δρακόπουλο…

Διαβάζουμε, πως ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε η πρώτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου να είναι με τον Πρόεδρο του Δ/Σ του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος κ. Ανδρέα Δρακόπουλο! Δηλαδή με τον επόμενο ΠτΔ!

Λέγεται πως ένα από τα ζητήματα συζήτησης ήταν η ενίσχυση της παρουσίας του ιδρύματος στον πολιτισμό, την ασφάλεια του πολίτη και πρωτίστως στην υγεία…

Μάλιστα! Με τον κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, ο οποίος είχε άριστες σχέσεις με τον Υπουργό Υγείας της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθό, αλλά και με τον Αναπληρωτή του Παύλο Πολάκη! Όπως και με τον προηγούμενο Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Να σας πούμε τι προβλέπουμε για τη συνέχεια;

Ο εθνικός ευεργέτης Ανδρέας Δρακόπουλος το επόμενο χρονικό διάστημα θα αρχίσει τις δωρεές! Έτσι, όταν λήξει η θητεία του σημερινού ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου, τότε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα θα υπερψηφίσουν τον κ. Ανδρέα Δρακόπουλο για το Ύπατο θεσμικό Αξίωμα της Πατρίδος μας! Τόσο, μα τόσο απλά…

.