Open αλλά και συνολικά τα media του ομίλου Dimera του κ. Ιβάν Σαββίδη.

29 Ιουλίου 2019

Open αλλά και συνολικά τα media του ομίλου Dimera του κ. Ιβάν Σαββίδη.

Κι αυτό διότι ο επιχειρηματίας επεκτείνεται και πρoχωρά στη δημιουργία εγκαταστάσεων του Open στη Θεσσαλονίκη που αποτελούνται από ένα open space newsroom για τους δημοσιογράφους του σταθμού και της εφημερίδας..

ΕΘΝΟΣ και ethnos.gr με έδρα τη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα όμως με κάποια άλλα δημοσιεύματα του διαδικτύου στον μιντιακό όμιλο Σαββίδη (Open, Εθνος) έρχεται «καταιγίδα περικοπών και απολύσεων» με πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς της ιδιοκτησίας του Open περιλαμβάνονται μείωση προσωπικού που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 50 άτομα».

Σε αυτή τη φράση κορυφαίου στελέχους φαίνεται να συμπυκνώνονται οι επικείμενες εξελίξεις στον τηλεοπτικό σταθμό Open αλλά και συνολικά τα media του ομίλου Dimera του κ. Ιβάν Σαββίδη.

Η κατάσταση στον όμιλο μοιάζει με καζάνι που βράζει καθώς ο επιχειρηματίας βλέπει ότι παρά τα κεφάλαια που έχει δαπανήσει τα αποτελέσματα είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών του.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στον τηλεοπτικό σταθμό Open είναι το γεγονός ότι όλες οι εκπομπές βρίσκονται στην κυριολεξία στον αέρα και ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί το Σεπτέμβριο ενώ γενικότερα δεν φαίνεται να υπάρχει κανένας απολύτως σχεδιασμός εν όψει της έναρξης του επόμενου τηλεοπτικού έτους από το Φθινόπωρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους σχεδιασμούς της ιδιοκτησίας του Open περιλαμβάνονται μείωση προσωπικού που στην καλύτερη περίπτωση θα είναι 50 άτομα.

Η μείωση προσωπικού θα προκύψει με μη ανανέωση συμβάσεων αλλά και απολύσεις.

Παράλληλα στο Έθνος θεωρείται δεδομένη αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου και η διατήρηση μόνο της εβδομαδιαίας έκδοσης ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των εργαζομένων καθώς θα ακολουθηθεί η πρακτική να απασχολούνται εργαζόμενοι και στην εφημερίδα και στις ιστοσελίδες και τον τηλεοπτικό σταθμό.

Με τον τρόπο αυτό θεωρείται ότι θα μειωθούν τα κόστη αλλά γεννάται το ερώτημα αν η πολυαπασχόληση εντός ομίλου συμβαδίζει με τη νομοθεσία για τις τηλεοπτικές άδειες ως προς το σκέλος του ελάχιστου αριθμού εργαζομένων.”

Ιβάν Σαββίδη μετά την επίσημη ανακοίνωση για αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

Aναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους εργαζόμενους του μιντιακού ομίλου του Ιβάν Σαββίδη μετά την επίσημη ανακοίνωση για αναστολή έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.

Είμαστε αναγκασμένοι να αναστείλουμε από τις 31 Ιουλίου 2019 την κυκλοφορία του καθημερινού ΕΘΝΟΥΣ.

Παραμένει, όμως, κοντά σας το εβδομαδιαίο φύλλο μας, το ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ – πλούσιο σε ένθετα, περιοδικά και

προσφορές, με ρεπορτάζ, άρθρα και αναλύσεις πρώτης γραμμής- καθώς και η ενημερωτική ιστοσελίδα μας ethnos.gr με όλες τις ειδήσεις, πάντοτε αξιόπιστα, έγκυρα και ταχύτατα.

Ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες μας που μας τίμησαν μέχρι σήμερα με την καθημερινή αγορά της εφημερίδας από το περίπτερο και τους καλούμε να μας ακολουθήσουν στο κυριακάτικο και διαδικτυακό ταξίδι μας προς την ενημέρωση και τη γνώση.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί τι θα γίνει με τους εργαζομενους, ποιοι θα μείνουν, ποιοι θα αποχωρήσουν, πως θα γίνει η συγχώνευση ημερήσιου και κυριακάτικου και πολλά άλλα.

Πληροφορίες λένε ότι θα καλούνται ένας ένας οι εργαζόμενοι από τη διοίκηση και θα υπάρχει πρόταση στο τραπέζι για οικονομικά κίνητρα εθελούσιας αποχώρησης για όλο τον όμιλο. Λέγεται ότι θα δοθεί, σε όσους θέλουν να φύγουν, ένα γενναίο πακέτο αποζημίωσης.

Παρόλο που η ανακοίνωση αναφέρει πως η αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου θα γίνει από τις 31 Ιουλίου, νέες πληροφορίες αναφέρουν πως αύριο θα βγει στα περίπτερα το τελευταιο φύλλο του ημερήσιου ΕΘΝΟΥΣ.

YΓ1: Η κυκλοφορία του καθημερινού ΕΘΝΟΥΣ, σύμφωνα με το τελευταίο δελτιο του πρακτορείου ΑΡΓΟΣ, στις 22 Ιουλίου 2019 ήταν 2.750 φύλλα. Πολλοί ήταν αυτοί που περίμεναν την αναστολή έκδοσης του ημερήσιου αμέσως

μετά τις εκλογές. Λίγοι ήταν αυτοί που αισιοδοξούσαν πως το ημερήσιο ΕΘΝΟΣ θα συνεχίσει να βγαίνει στα περίπτερα. Δικαιώθηκαν οι πολλοί…

ΥΓ2 Ο Ιβάν Σαββίδης είχε αγοράσει την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ στις 29 Ιουλίου του 2017 έναντι 3,5 εκατ. ευρώ. Επειτα από ακριβως δύο χρόνια κλεινει την ημερήσια έκδοση του ΕΘΝΟΥΣ.

.