Τα περισσότερα του τα «έτρωγαν» τα… άλογα αφού ο βιογράφος του Ωνάση και κορυφαίος φωτορεπόρτερ και κοσμικογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος

27 Αυγούστου 2019

Θα μπορούσε να είναι ζάμπλουτος αλλά δεν ήταν. Τα περισσότερα του τα «έτρωγαν» τα… άλογα αφού ο βιογράφος του Ωνάση και κορυφαίος φωτορεπόρτερ και κοσμικογράφος Δημήτρης Λυμπερόπουλος είχε ένα μεγάλο πάθος: Τον ιππόδρομο!

Άμεσους συγγενείς δεν είχε παρά μόνο κάποιους μακρινούς σε Αυστραλία και Αμερική που δεν έβλεπε σχεδόν ποτέ. Γι΄αυτό και η διαθήκη του ήταν ξεκάθαρη: Παρά τις περιουσίες που πέρασαν από τα χέρια του, ο Λυμπερόπουλος στο τέλος είχε μείνει με δυο διαμερίσματα και ένα μαγαζί τα οποία άφησε στην Φιλιππινέζα που τον φρόντιζε τα τελευταία χρόνια!

Και δεν το λέμε εμείς, αλλά η Μπετίνα, αδελφή της Κορίνας Τσοπέη και επιστήθια φίλη του Λυμπερόπουλου που στάθηκε στο πλευρό του μέχρι το τέλος. Όπως αποκάλυψε λοιπόν στο περιοδικό People:

«Ανήσυχο πνεύμα, φοβερή πένα, μοναχικός άνθρωπος. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, δεν έκανε οικογένεια. Ούτε αδέρφια είχε, καθώς ήταν μοναχοπαίδι. Κάτι μακρινούς συγγενείς μόνο σε Αυστραλία και Αμερική.

Τον πρωτογνώρισα το 1964, όταν ήρθε στο σπίτι μας να πάρει μια συνέντευξη στην αδερφή μου. Έκτοτε, παραμείναμε φίλοι. Αν ο Δημήτρης δεν είχε αυτό το φοβερό πάθος, να παίζει στον ιππόδρομο, θα είχε σήμερα μεγάλη περιουσία, αλλά έχασε όλα του τα χρήματα εκεί.

Τρία ακίνητα του έμειναν, δύο διαμερίσματα και ένα μαγαζί, τα οποία έγραψε στην κυρία από τις Φιλιππίνες που τον φρόντιζε τα τελευταία χρόνια.

Της τα έκανε δώρο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά αρκετές δεκαετίες πίσω, να του έχει δώσει χρήματα ο παραγωγός Σπύρος Σκούρας για να πάρει το αεροπλάνο και να παρευρεθεί στο γάμο της αδερφής μου στο Λος Άντζελες και ο αθεόφοβος να τα τρώει στον ιππόδρομο. “Να μην ταϊσω τα αλογάκια;” έλεγε».

.