Οι γείτονες Βούλγαροι σταλούν στα σύνορα 11.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Τουρκίας

20 Σεπτεμβρίου 2019

Για όσους γνωρίζουν, οι γείτονες Βούλγαροι έχουν κατασκευάσει φράκτη 3 μέτρων στα σύνορα με την Τουρκία, προκειμένου να εμποδίσουν τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές

στην προστασία των συνόρων τα τελευταία χρόνια και θα είναι πανέτοιμοι αν και εφόσον απαιτηθεί να σταλούν στα σύνορα 11.000 στρατιώτες στα σύνορα», δήλωσε ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ

Ολόκληρη η βουλγαρική κυβέρνηση ανησυχεί σοβαρά για την πιθανή παρουσία χιλιάδων «μεταναστών» στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα.

«Αν ο Ερντογάν κάνει πράξει την προειδοποίηση του για άνοιγμα των θυρών της χώρας σε χιλιάδες μετανάστες, τότε και εμείς θα στείλουμε 11.000 στρατιώτες στα σύνορα», δήλωσε ο Βούλγαρος ΥΠΑΜ.

Ο Βούλγαρος υπουργός Άμυνας Κ.Καρακατσάνωφ τόνισε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλούσε σοβαρά σε όσα δήλωσε και εξήγησε ότι η Βουλγαρία είναι έτοιμη να στείλει επιπλέον στρατεύματα στα σύνορα με την Τουρκία εναντίον μιας πιθανής εισροής προσφύγων.

Ο Βούλγαρος αξιωματούχος τόνισε ότι μέρος των βουλγαρικών ενόπλων δυνάμεων, που ανήκουν στις χερσαίες δυνάμεις έχουν εκπαιδευτεί στην προστασία των συνόρων τα τελευταία χρόνια και θα είναι πανέτοιμοι αν και εφόσον απαιτηθεί να σταλούν στα σύνορα 11.000 από αυτούς.

Για όσους γνωρίζουν, οι γείτονες Βούλγαροι έχουν κατασκευάσει φράκτη 3 μέτρων στα σύνορα με την Τουρκία, προκειμένου να εμποδίσουν τις ανεξέλεγκτες προσφυγικές ροές να εισέλθουν στη χώρα.

Μιλάμε για φράκτη 270 χιλιομέτρων, με 3 μέτρα ύψος και ειδικά συρματοπλέγματα αλλά και κάμερες, που εμποδίζουν τους μετανάστες να περάσουν στη χώρα από την Τουρκία.

Tο μεταναστευτικό βρίσκεται σε μια φάση όπου «βράζει» ξανά, καθώς οι εξελίξεις στην Ιντλίμπ της Συρίας οδηγούν στο ξέσπασμα ενός νέου μεγάλου κύματος προσφύγων, το οποίο φυσικά θα εκμεταλλευθούν λαθρομετανάστες και διακινητές, καθώς στόχος και ης Τουρκίας είναι να χρησιμοποιήσει αυτήν ακριβώς την κατάσταση ως μοχλό πίεσης σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Με εκβιαστικό τρόπο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απειλεί να πλημμυρίσει την Ευρώπη με ένα νέο προσφυγικό κύμα, σε περίπτωση που η Άγκυρα δεν στηριχθεί από τις χώρες της Δύσης.
Το εντυπωσιακό στοιχείο αυτής της στάσης του Τούρκου προέδρου είναι πως μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης τη στηρίζει!

«Μέχρι σήμερα δεν υποστήριζα τέτοιους εκβιασμούς. Σκεφτόμουν πως οι πρόσφυγες δεν πρέπει να γίνονται εργαλεία πίεσης ούτε εκβιασμών.
Όμως η ανήθικη και αδιάφορη στάση της Δύσης αρχίζει να μου προκαλεί εκνευρισμό.
Κι έχω φτάσει στο σημείο να λέω πως αυτοί καταλαβαίνουν μόνο από τέτοια λόγια και η δήλωση του Ερντογάν είναι από αυτές που θα κάνουν να καταλάβουν» αναφέρει στο άρθρο του ο πιο γνωστός αρθρογράφος της «Hurriyet», Αχμέτ Χακάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του προς τα στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αφού ανέφερε πως στην Τουρκία ζουν περίπου τέσσερα εκατομμύρια πρόσφυγες, εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ της Συρίας καθώς ήδη υπάρχουν μετακινήσεις προσφύγων από την περιοχή

Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του βούλγαρου ΥΠΑΜ, καθόσον γνωρίζει ότι ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε αναφερθεί στο ζήτημα της απομάκρυνσης 100.000 προσφύγων από την Κωνσταντινούπολη των 18 εκατομμυρίων κατοίκων.

Έτσι, η Ελλάδα πιέζεται τώρα για να εφαρμόσει το βρυξελιώτικο «πλαν Β». Ποιο είναι αυτό; Να γίνει ακριβώς μια τεράστια αποθήκη ψυχών. Θα πρέπει, λοιπόν, να κατασκευαστούν εγκαταστάσεις και Hotspots χωρητικότητας τουλάχιστον 80.000 ατόμων Αυτό καλούνται να υλοποιήσουν τώρα οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι σχεδιασμοί έχουν ως στόχο τη δημιουργία εγκαταστάσεων για 80.000 άτομα, αλλά, όπως είναι γνωστό, γίνονται εκτιμήσεις για εγκλωβισμό ίσως και 400.000 ατόμων.

Πολλά από αυτά, για να γίνουν γρήγορα, καλούνται να τα υλοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Κι’ αυτό, τη στιγμή που ο προϋπολογισμός τους είναι δραματικά κουτσουρεμένος, ενώ σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχουν λεφτά ούτε καν για

ανταλλακτικά οπλικών συστημάτων. Ας ελπίσουμε ότι θα τα πληρώσει η ΕΕ όλα αυτά, όπως προβλέπεται άλλωστε. Πάντως, μείζον ερώτημα, το οποίο, έως τώρα δεν έχει διευκρινιστεί, είναι εάν οι «εταίροι» μας θα πιέσουν περαιτέρω και για τη φύλαξη των συνόρων, με τη Frontex σε ρόλο ευρω-χωροφύλακα, ή ακόμα χειρότερα με κοινές περιπολίες με την Τουρκία.

ότι το υπουργείο Άμυνας θα «ετοιμάσει όλα τα Ηotspots εντός των επόμενων δύο εβδομάδων», θα «παραχωρήσει τα στρατόπεδα Σίνδου (Θεσσαλονίκη) και Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον

4.000 ατόμων το καθένα, για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camp)», και θα τα παραδώσει έτοιμα προς λειτουργία εγκαίρως. Να σημειωθεί ότι κέντρα υποδοχής (Hotspots) πρέπει να φτιαχτούν σε πέντε νησιά (Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο), και τα δύο κέντρα μετεγκατάστασης (relocation) στην ενδοχώρα.

Στο μεταξύ, η μεγάλη μπίζνα του Μεταναστευτικού καλά κρατεί. Και, σίγουρα, κάποιοι βγάζουν πάρα μα πάρα πολλά λεφτά, όταν η συντριπτική πλειοψηφία του λαουτζίκου στενάζει κάτω από τα φορομπηχτικά μέτρα της

Σύμφωνα με απλούς, σχεδόν μπακαλίστικους υπολογισμούς, οι μετανάστες – πρόσφυγες, για να φτάσουν από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μέχρι τα βόρεια σύνορά μας, θα ξοδέψουν για μετακίνηση, φαγητό, και διαμονή τους (εννοείται ότι θα τους υπερεκμεταλλευτούν), από μερικές εκατοντάδες έως και τουλάχιστον χίλια ευρώ.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα κονδύλια που διατίθενται για τα χιλιάδες πλέον μέλη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που πλημμυρίζουν τα νησιά, για την ενίσχυση του προσωπικού των εμπλεκομένων διεθνών Οργανισμών με το Μεταναστευτικό,

τα χρήματα για τα κοντέϊνερ για τα Hotspots και τα υπόλοιπα κέντρα, για τις εργολαβίες και τις κατασκευές, για τις μερίδες του φαγητού, για τις μεταφορές με καράβια, από τα νησιά στην Αθήνα, για τις μεταφορές με λεωφορεία, από την Αθήνα στα Βόρεια σύνορά μας

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, πρόκειται για μια «φάμπρικα» ίσως αρκετών δισεκατομμυρίων που μένουν στη χώρα.

Ιδιαίτερα τυχεροί θα πρέπει να νοιώθουν οι πλοιοκτήτες της ακτοπλοΐας, οι οποίοι έπιασαν κυριολεκτικά το τζόκερ. Όπως βέβαια και οι εργολάβοι και οι κατασκευαστές κοντέϊνερ – οικίσκων.

.