Νίκος Νικολόπουλος : “Το ατέρμονο κουβεντολόϊ τελείωσε. Ήρθε η ώρα του αγώνα”

22 Οκτωβρίου 2019

Τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το τρένο, την Πατρών – Πύργου και τη Νομική Σχολή

Την ανάγκη να συσταθεί μία διαπαραταξιακή «Επιτροπή Πόλης» που με οδηγό το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Πάτρας και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, θα διεκδικήσει δυναμικά την κατασκευή της υπογειοποιημένης σιδηροδρομικής γραμμής, επεσήμανε ο επικεφαλής της «Νέας Πάτρας», Νίκος Νικολόπουλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι αποτελεί «ήττα», αλλά και «προσβολή» για την πόλη να περιμένει για μία σύγχρονη σιδηροδρομική γραμμή και να ανέχεται λόγια και υποσχέσεις που ποτέ δεν μετατρέπονται σε πράξεις. Επίσης, εγκάλεσε τη δημοτική Αρχή για τη «σιωπή» της απέναντι στις άνευ πρακτικού αντικρίσματος εξαγγελίες της προηγούμενης κυβέρνησης, ενώ υπογράμμισε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να είναι αποφασισμένοι ακόμα και να υποβάλλουν την παραίτησή τους, εάν η Πάτρα δεν αποκτήσει υπογειοποιημένο σιδηροδρομικό άξονα.

Η τοποθέτηση του κ. Νικολόπουλου, ήταν η εξής:

«Σήμερα όλοι κρινόμαστε και όλοι δοκιμαζόμαστε, για το κατά πόσον η δημοτική αρχή, καθώς και σύσσωμη η αντιπολίτευση, είμαστε ικανοί να ανατρέψουμε μία ακόμα βαριά καταδίκη της Δυτικής Συμπρωτεύουσας, που είναι η Πάτρα.

Η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής Πελετίδη, με σύσσωμη την πόλη στο πλευρό της, πρέπει να είναι ίδια ή και πολύ σκληρότερη με εκείνη που ορθώνει η παρέα Πελετίδη, κάθε φορά που έρχεται στην πόλη ο Αμερικανός Πρέσβης ή όπως προχθές όταν ήρθε ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών. Δηλαδή με ντουντούκες, με γιγαντοπανώ, με κινητοποιήσεις μαζικές, ακόμα και με μετωπικές πολιτικές συγκρούσεις. Σήμερα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που δεν πήραμε στις τελευταίες δημοτικές και εθνικές εκλογές. Σήμερα πρέπει να ανασυγκροτήσουμε την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΗΣ και να πορευτούμε με μπούσουλα το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πάτρας και χωρίς να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλήθεια κ. Πελετίδη γιατί δεν εξασφαλίσατε εκείνες τις προϋποθέσεις και εγγυήσεις που θα διασφάλιζαν τις προεκλογικές υποσχέσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης; Μήπως η ένοχη σιωπή και αποδοχή Πελετίδη έχει να κάνει με πολιτικά “γραμμάτια” που είχαν αντίκρισμα την “υπόγεια” στήριξη της παράταξης του ΚΚΕ στις τελευταίες δημοτικές εκλογές;

Είναι ήττα για την τρίτη πόλη της χώρας η καθυστέρηση δύο αιώνων μέχρι επιτέλους να αποκτήσουμε σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο. Πρόκειται για προσβολή της Πάτρας που δεν έχει προηγούμενο. Τα τελευταία χρόνια, ειδικότερα, με αφορμή το τρένο η απαξιωτική και υπεροπτική διάθεση των κυβερνώντων έχει “χτυπήσει ταβάνι” Ακούσαμε πολλές εξαγγελίες, πολλές μισές αλήθειες και μισά ψέματα που είναι χειρότερα από ένα πελώριο ψέμα, ακούσαμε χρονικές δεσμεύσεις και πολλές αντικρουόμενες, αντιφατικές και ασαφείς προθέσεις, που σαν περιτύλιγμα είχαν νωπές ή μπαγιάτικες μελέτες, κάθε άλλο δυστυχώς παρά ώριμες και οριστικές.

Το ατέρμονο κουβεντολόι τελείωσε. Ήρθε η ώρα του αγώνα. Προτείνω αγώνα μέχρι την ολοκληρωτική νίκη της Πάτρας. Δεν κάνουμε πίσω στην υπογειοποίηση, την κατάργηση της εργολαβίας Πατρών – Πύργου και της Νομικής Σχολής.

Ας δώσουμε όρκο τιμής, εμείς όλοι οι αιρετοί ότι είμαστε αποφασισμένοι να “πετάξουμε τις καρέκλες”, να φτάσουμε ακόμα και στην παραίτηση.

Είναι μία πίεση που στην σύγχρονη πολιτική ιστορία δοκιμάστηκε από άλλες πόλεις και έφερε αποτελέσματα.

Πρέπει να ζητήσουμε ραντεβού από τους πολιτικούς αρχηγούς, όταν μάλιστα πολλοί εξ αυτών ήσαν και είναι Βουλευτές Αχαΐας. Ο δε, νέος Πρωθυπουργός ζήτησε και ως υποψήφιος Βουλευτής Αχαΐας την ψήφο των Αχαιών.

Ήρθε η ώρα της κοινής λογικής. Η ώρα του κοινού νου, που μόνο με την υπογειοποίηση του τρένου συμβιβάζεται. Μας αναλογεί να βάλουμε την Πάτρα στις ράγες του 21ου αιώνα. Και αυτές οι ράγες πρέπει να είναι υπογειοποιημένες.thebest

.