«Υποκριτική η στάση της ΝΔ για την ψήφο των αποδήμων»

25 Οκτωβρίου 2019

Γιάννης Αμανατίδης

Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης – Πρώην υφυπουργός Εξωτερικών

«Η συνταγματική επιταγή για τη ψήφο των αποδήμων πρέπει να γίνει σεβαστή χωρίς να αλλοιώνει τη λαϊκή βούληση και η πρότασή μας δεν δίνει μόνο το δικαίωμα του εκλέγειν αλλά και του εκλέγεσθαι» τόνισε, σήμερα μιλώντας στο «Κανάλι 1 του Πειραιά», ο βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

«Αδιευκρίνιστος είναι ο αριθμός τους, με τον τρόπο που εγγράφονται και το δίκαιο του αίματος γι αυτό και ζητήσαμε την αυτοπρόσωπη παρουσία, ενώ η έκθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, μέλος της οποίας ήταν ο σημερινός υπουργός Γεραπετρίτης, θεωρεί εύλογη την στενή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση» ανέφερε στη συνέχεια προσθέτοντας ότι «είναι υποκριτικό μια κυβέρνηση που θέλει να καταστρατηγήσει την απλή αναλογική να μιλάει για ισοτιμία της ψήφου».

Ερωτηθείς για τα τεκταινόμενα στη Συρία, μετά την τουρκική εισβολή, απάντησε ότι «η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά στον Ερντογάν ώστε να μην εργαλειοποιεί τους πρόσφυγες και να απειλεί με αυτούς».

«Το ποιος είναι πρόσφυγας ή μετανάστης κρίνεται από επιτροπές σε ατομικό επίπεδο για αυτό και οι συλλήβδην χαρακτηρισμοί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Κι αν οι περισσότεροι που έρχονται τώρα στην Ελλάδα είναι από το Αφγανιστάν, το 70% αυτών, είναι πρόσφυγες, όπως αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες» επεσήμανε, αμέσως μετά.

Κλείνοντας μίλησε για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα πέτυχε στην οικονομία και την κοινωνία μέσα σε αντίξοες συνθήκες κι ερωτηθείς για τον μετασχηματισμό του κόμματος απάντησε ότι «υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο που θέλει όχι μόνο να ενταχθεί, αλλά και να συνδιαμορφώσει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Τέλος για το αυτοκέφαλο της ουκρανικής εκκλησίας τόνισε ότι είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

.